Bildu explica la seva experiència política a Molins de Rei

Lorena López de Lacalle va explicar l’experiència de Bildu al País Basc en un acte organitzat per Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a la Traska Truska el passat dissabte. La xerrada formava part d’un seguit d’actes de Bildu a sis municipis catalans.

Jordi Casas (SI Molins de Rei), Lorena López de Lacalle (Bildu) i Toni Strubell (SI) van ser els ponents // SI

“L’experiència de Bildu: la unitat per la independència” era el nom de l’acte organitzat per SI a la Traska Truska de Molins de Rei en el marc de les sis conferències programades conjuntament arreu de Catalunya entre SI i Bildu els passats divendres 29 i dissabte 30 a Barcelona, Girona, Sabadell, Vic, Reus i Molins de Rei.

L’acte va comptar amb les ponències de Lorena López de Lacalle, membre d’Eusko Alkartasuna, responsable de política internacional de Bildu i diputada foral per Araba, Toni Strubell, diputat al Parlament de Catalunya i president de Solidaritat Catalana per la Independència i Jordi Casas, coordinador local de SI a Molins de Rei.

Durant la xerrada es van donar a conèixer els detalls de la unió independentista basca i el context polític en que es va formalitzar. Lorena López de Lacalle va explicar com “Bildu s’ha constituït a partir d’un treball des de les bases, en tots els municipis d’Euskalerria, amb uns objectius a mig i llarg termini i sobre la premissa de la construcció nacional i la transformació social”. López de Lacalle també va expressar el seu rebuig a qualsevol forma de violència i es va reiterar en la consecució dels objectius polítics per vies exclusivament pacífiques i democràtiques. La portaveu de Bildu es va mostrar contundent sobre el futur d’Euskadi: “No hi ha marxa enrere”, va concloure.

Pel que deixaven entreveure les valoracions posteriors a l’acte, la xerrada va servir a alguns dels assistents -entre els que es comptaven nombrosos militants dels diversos partits independentistes de la vila- per treure lliçons d’una experiència a seguir a la política catalana, com assegura el regidor de la CUP, Albert Botran, en un article d’opinió publicat en aquest mitjà.

Recomanacions personalitzades