Bildu explica la seva experiència política a Molins de Rei

Lorena López de Lacalle va explicar l’experiència de Bildu al País Basc en un acte organitzat per Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a la Traska Truska el passat dissabte. La xerrada formava part d’un seguit d’actes de Bildu a sis municipis catalans.

Jordi Casas (SI Molins de Rei), Lorena López de Lacalle (Bildu) i Toni Strubell (SI) van ser els ponents // SI

“L’experiència de Bildu: la unitat per la independència” era el nom de l’acte organitzat per SI a la Traska Truska de Molins de Rei en el marc de les sis conferències programades conjuntament arreu de Catalunya entre SI i Bildu els passats divendres 29 i dissabte 30 a Barcelona, Girona, Sabadell, Vic, Reus i Molins de Rei.

L’acte va comptar amb les ponències de Lorena López de Lacalle, membre d’Eusko Alkartasuna, responsable de política internacional de Bildu i diputada foral per Araba, Toni Strubell, diputat al Parlament de Catalunya i president de Solidaritat Catalana per la Independència i Jordi Casas, coordinador local de SI a Molins de Rei.

Durant la xerrada es van donar a conèixer els detalls de la unió independentista basca i el context polític en que es va formalitzar. Lorena López de Lacalle va explicar com “Bildu s’ha constituït a partir d’un treball des de les bases, en tots els municipis d’Euskalerria, amb uns objectius a mig i llarg termini i sobre la premissa de la construcció nacional i la transformació social”. López de Lacalle també va expressar el seu rebuig a qualsevol forma de violència i es va reiterar en la consecució dels objectius polítics per vies exclusivament pacífiques i democràtiques. La portaveu de Bildu es va mostrar contundent sobre el futur d’Euskadi: “No hi ha marxa enrere”, va concloure.

Pel que deixaven entreveure les valoracions posteriors a l’acte, la xerrada va servir a alguns dels assistents -entre els que es comptaven nombrosos militants dels diversos partits independentistes de la vila- per treure lliçons d’una experiència a seguir a la política catalana, com assegura el regidor de la CUP, Albert Botran, en un article d’opinió publicat en aquest mitjà.

 • paula

  Que vergüenza que estos colaboradoes de los asesinos de ETA vengan a Molins de Rei , los vecinos estamos horrorizados

 • Enric Piera

  Aquesta de Ciudadanos te com a costum mentir. Menys Intereconomía i més llibres. Com pot algú decent acusar d´assassins a un partit legal ? "los vecinos estamos horrorizados"…sí, per això va omplir la Tasca i no hi ha hagut ningú que s´hagi queixat, tret de 4 ultranacionalistes de "la roja". Jo em queixo de les mentides i la hipocresia de Ciudadanos…partido "no nacionalista"…clar.. no nacionalista català però amb un tuf a nacionalisme ultra espanyol que fa por. Salut i Independència !!

  • Maria

   Ben dit!

   • Maria

    Ben dit Enric, naturalment!

  • Josep

   Et recordo que Bildu està tacada de sang i els que vau omplir la tasca sou tots de la CUP. Ja està bé de enganys que sou pitjors que els del PP.

 • el predicador

  paz y amor a los hombres de buena voluntad y visca bildu y visca cataluya lliura

 • Balló

  Enric, toda esa gente del grupo de Paula tienen un odio profundo a todo lo que no signifique apoyar a ese estado genocida, xenofobo y colonialista que busca destruirnos como pueblo. En mi opinión, es mejor no hacerles caso ya que en total son cuatro.

  • josep

   Un altre terrorista. Menys mal que sou cuatre. Algun día, amb uns quants anys més canviareu d´opinió. Que consti que no sóc de Ciutadans però tampoc de la CUP ni ERC. Simplement sóc un ciutadà amb sentit comú.

   • Enric Piera

    Josep, sembles un ultra de la caverna, què és això d´acusar de terroristes a qui no pensa com tú ? Per mí els terroristes son els que no compleixen la lleï espanyola i no apropen els presos a presons dels seus municipis, per mí fan terrorisme d´estat totes les clavegueres dels ministeris d´interior espanyol, per mí incompleixen la lleï internacional quan es neguen a reconèixer el dret d´autodeterminació dels pobles.

   • Balló

    Sí, está claro que los del PP tenéis mucho sentido común. Todavía no habéis condenado los asesinatos cometidos durante el franquismo. Eso sí, sois perfectamente legales para presentaros a las elecciones.

 • Layla

  Enric i Balló els exxtrems es toquen i vosaltres comenceu a fer por

  • Balló

   Layla, no te hace mas miedo ese estado que encarcela a nuestros jóvenes?

 • Enric Piera

  Por per defensar el dret d´autodeterminació dels pobles ? també deien que feia por defensar el sufragi femení a principis de segle.

  • josep

   Em semblaves més llest peró mira que fer aquesta comparació.

   • Enric Piera

    Defensar el dret democràtic d´autodeterminació dels pobles et fa por Josep ? per això no cal ser més o menys llest. Jo defenso TOTS els drets, no només els que m´agraden a mí. Si a tú no t´agrada que el poble de Catalunya pugui decidir lliurement el seu futur digue- ho clarament.

 • la mosca cojonera

  layla que miedo que bienen los catalanes y los vascos y nos quitan lo que es suyo

 • Pingback: Toni de la Flor: Reflexions al voltant de Bildu | Viu Molins de Rei()