500 persones clamen contra la retallada del CAP

Molins de Rei s’ha decidit a sortir al carrer per queixar-se. Tot i ser 1 d’agost, la concentració ciutadana ha estat tot un èxit de participació amb aproximadament 500 persones de totes les edats que han mostrat el seu malestar marxant des de l’Ajuntament fins el CAP. Dilluns vinent es repetiran les protestes.

La manifestació ha sortit de la plaça de l'Ajuntament i ha acabat al CAP La Granja // David Guerrero

Al Govern de la Generalitat no li ha sortit bé la jugada. Tot i que la reducció de l’horari del CAP ha entrat en vigor un 1 d’Agost per tal de que no tingués massa reacció contrària per part de la ciutadania, Molins de Rei ha respost amb contundència en contra de les retallades en sanitat.

Aproximadament 500 persones han format part d’una marxa protesta que ha anat des de la Plaça de la Vila fins el nou CAP de la Granja sota el lema: “No al tancament d’urgències”. La marxa ha començat passades les 8 del vespre amb la lectura d’un manifest a les portes de l’Ajuntament, on s’han anat agrupant veïns de totes les edats. El recorregut de la manifestació s’ha fet al llarg del carrer del Bruc fins arribar al CAP La Granja, amb certa pressa davant el risc d’arribar al centre sanitari i trobar-se ja les portes tancades. Crits a favor de la sanitat pública i contra les retallades i el conseller de Salut, Boi Ruiz, es barrejaven amb l’ambient distès de la majoria d’assistents.

El vestíbul del CAP va ser ocupat durant uns minuts pels manifestants // David Guerrero

Poc després de dos quarts de nou la capçalera de la manifestació entrava al centre d’atenció primària, on s’ha tornat a llegir un manifest davant centenars de persones aplegades a l’interior del vestíbul amb una calor sufocant. Posteriorment s’ha organitzat una assemblea al més pur estil 15-M on han pres la paraula diversos veïns que explicaven el seu cas. Alguns testimonis feien evident que el tancament del CAP a les 9 de la nit provoca greus incomoditats entre els molinencs. La presència dels polítics a l’assemblea va fer que un dels manifestants demanés a l’alcalde accidental, Joan Ramon Casals, que prengués la paraula. Casals va explicar que “com a molinenc dono total suport a les reivindicacions” i va reiterar “el compromís de l’Ajuntament fent tot el possible per evitar la retallada”. Tot i el discurs sorprenentment dur que té el primer tinent d’alcalde contra les retallades dutes a terme pel seu propi partit, Casals no es va escapar de la xiulada de molts assistents.

Malalts, gent gran, joves i polítics

Els partits polítics, que s’han mostrat contraris a la retallada en diferent grau, es van fer presents entre els manifestants, especialment la CUP, amb la presència dels seus quatre regidors al capdavant de la protesta.Els regidors de CiU, el partit que ha engegat la tisorada des de la Generalitat, si que es va fer present amb els seus regidors. El primer tinent d’alcalde, Joan Ramon Casals, va ser la màxima autoritat de l’Ajuntament present a la manifestació i va mostrar el seu total rebuig a la reducció de l’horari al CAP. En declaracions a Viu Molins de Rei, Casals va assegurar: ” A mi mateix em costa entendre el que s’està fent, crec que hi ha altres maneres de reduir costos”. Ni l’alcalde, Xavi Paz, ni la regidora de Sanitat, Anna Cantudo, van assistir a la manifestació ja que es troben de vacances. Si que ho van fer altres regidors socialistes com la regidora d’Educació i Gent Gran, Jessica Revestido, i el regidor de Finances, Ferran Espinosa. Les vacances van fer estralls i no es van veure entre els 500 manifestants ni el regidor del PP ni els dos representants al consistori d’Esquerres per Molins de Rei. Sí que ho van fer Laura Duran i Sergi Conde, d’Iniciativa per Molins de Rei.

Tot i això, la gran majoria eren ciutadans anònims, molinencs emprenyats amb una reducció de l”horari que no agrada a ningú. Un home amb bombona d’oxigen, diabètics, gent gran que requereix atenció mèdica sovint i discapacitats amb crosses evidenciaven la importància d’un servei d’urgències nocturn a Molins de Rei. A tots ells es va sumar un grup de veïns de Vallirana, que també pateixen els efectes de la retallada al seu municipi i van plantejar la possibilitat de realitzar alguna acció de protesta a nivell supramunicipal.

Protestes cada dilluns

Una concorreguda assemblea al patí interior del CAP va decidir repetir les protestes cada dilluns // David Guerrero

L’assemblea celebrada al finalitzar la manifestació al jardí del CAP la Granja va servir també per decidir com vehicular en un futur l’espurna que va despertar ahir a Molins de Rei. Els molinencs allà presents van decidir repetir les protestes cada dilluns. Es va descartar l’opció d’ocupar el CAP en el moment del seu tancament i repetir les manifestacions cada dia per evitar un desgast. Tot i això, també es va descartar la opció més còmoda de reprendre les protestes a partir del setembre i es va apostar per tornar-hi dilluns vinent a la mateixa hora.

Els organitzadors de la manifestació es van mostrar satisfets de la gent que havia respòs a la convocatòria i esperen que les vacances d’estiu no acabin amb l’esperit d’indignació que va viure Molins de Rei aquest dilluns.

[nggallery id=17]

Fotografies: David Guerrero

Text: David Guerrero / Jose Polo

 • Maria

  Ahir vaig manifestar-me juntament amb altres molinecs i molinenques en contra de les retallades al CAP, la gent va demanar pel senyor alcalde, només volien una explicació, que ens diguessin quines gestions s'estan fent per sollucionar el problema, si més no, que donés la cara. Però el Sr. Paz no hi era, està de vacances. Encara no fa dos mesos que va ser nomenat i ja necessita vacances, com que tot va tan bé… A cap empresa privada un treballador que fa dos mesos que ha entrat no té dret a vacances, molta gent que hi havia no podran fer vacances, alguns per la crisis d'altres perquè estan malalts.
  Sr. Paz quina credibilitat té una persona amb una responsabilitat tan gran? Potser és que es va cansar molt fent la campanya (disposava de 15 dies festius per preparar-la, com a funcionari)
  Srs. tot plegat és una vergonya.

  • josep

   Ja està bé de tanta demagògia. Que es tanqui per les nits em sembla bé ja que per cuatre que es refreden i han d´anar a tocar els cojons al CAP, q

   • Enric Piera

    Convergent emprenyat ? segur que tens mútua privada.

   • Roger

    Totalment d'acord. En èpoques de crisi s'ha de ser pràctic. A mi totes aquestes mesures i retallades em semblen molt bé. No es priva a ningú de l'accés als serveis públics. Senzillament el que no surt a compte (tenir un centre obert tota la nit per tres malalts, per exemple) no es fa, i punt. Sembla mentida quant politiqueig i quina poca vergonya que tenen alguns. De les rates socialistes ja era d'esperar, però de la CUP… quina decepció.

 • EL PREDICADOR

  maria con lo que cobra el sr. paz y compañia pueden contratar una mutua privada que les importa los demas a parte de los votos para seguir viviendo del chocho. DEMOCRACIA REAL YA.

  • Teresa

   Maria , Ciertamente, con lo que cobran el alcalde y los actuales regidores de Molins, pueden contratar de sobras a una mutua privada , y a los demás les importa un bledo. Los politicos que fueron elegidos el pasado día 22-M , la mayoría son funcionarios y juegan con una clara ventaja respecto a la gente de la privada. ¿ Cuantos de la privada tienen el privilegio de disponer de 15 dias festivos para preparar elecciones municipales? , ¿ Cuantos de la privada pueden pedir periodos de excedéncia sin que les despidan in so facto? , ¿ Cuantos funcionarios han renunciado al privilegio de su mutua a favor en exclusiva de la SS ?
   A pesar de mi insistencia y solicitud en distintos medios de comunicación aún no diponemos de informaciones publicas legítimas, para poder saber quien es quien de nuestros políticos locales, y que despues de conseguir el escaño, aún será más difícil conseguir. ¿ Cuantos de nuestros regidores actuales de Molins disfrutan de mutua? , ¿ Cuantos políticos regionales llevan a sus hijos a escuelas públicas con alto índice de emigrantes?.

 • Enric Piera

  Això de "políticos regionales" sembla tret d´un article de La Gaceta. No estaria malament que milloressis el vocabulari perque si no sona a "vencido y desarmado el ejército rojo…" Els enemics dels serveis públics a Catalunya, estic segur que tothom és conscient, son tan la dreta catalana com la situació d´expoli fiscal que patim els catalans. Com va expressar molt be el senyor de les crosses no gens sospitos de defensar la identitat nacional catalana ,durant la petita assemblea posterior a la ocupació del CAP, és perque a Extremadura disposen de més diners que a Catalunya, malgrat aquí la vida és més cara i paguem molts més impostos. Identificar el problema i la causa de la situació actual és fonamental per centrar el debat i que la propera assemblea pugui arribar a conclussions clares sobre les causes, les mobilitzacions i les solucions a les retallades.Salut !!

  • josep

   Ja estem un altre cop amb la demagògia de l´expoli fiscal. JA ESTÀ BÉ!!!! Avorrits

   • Enric Piera

    Dir la veritat no és fer demagògia, és dir la veritat. Cada català reb menys de la mitjana de l´estat espanyol en inversió pública per habitant. Que vulgueu amagar el fet o que aquesta evidència faci perillar el vostre amor a "España" no farà que la gent s´adoni d´aquesta injustícia. Em pots negar aquesta discriminació que patim els habitants de Catalunya ?

 • Teresa

  ¿ 500 ? , Creo que no eramos más de 200, y menos en la lectura de los manifiestos. Habria que contrastarlo con la urbana , que por cierto ,…. ¿ Dónde estaban? , La mujer del Cesar no solo debe ser honrada sino que además debe parecerlo ,…. Fue una excursión y no falto el exibicionismo, las bermudas del Joaquin , el hombro desnudo y fumando (irreverente en salud) de la Georgina , y toda la organización, con fotocopias incluidas a cargo de la CUP. El PSC representado por Lucas, y ERC por la Puig que llegó muy al final, Nos faltó el puro del Emilio y la presencia de Monica para que pisase el pavimento del CAP , al que en su día, aún siendo regidora de salud, se negó a asistir a su inaguración. En definitiva , Una payasada de verano que no va a servir de nada, Ni ésta ni las próximas concentraciones.
  ¿ Cuanto nos ha costado el acto de chulería de ICV +ERC en querer pintar a toda costa la zona azúl en el nuevo CAP sin el consenso de los demás? , Construir para destruir, parece el lema de la clase política de Molins.

 • Fernando

  Felicidades a toda la gente de la CUP que se ha mobido para que fuera un éxito la manifestación! Por eso les ha votado tanta gente porque siempre estan haciendo trabajo de base y eso en un pueblo todo el mundo acaba viendo quien se mueve por el interés del pueblo.

 • Enric Piera

  Pel senyor que es diu Teresa: una manifestació en defensa de la sanitat pública mai és una "payasada". Salut !!

 • el predicador

  teresa si te parece una payasada de verano por que te preocupas tanto ponte el biquini y disfruta de la playa. cup adelante y visca la gente revindicativa de molins democracia real ya

 • Layla

  Em sembla fatal que la cup monopolitzi qualsevol protestas. Tios! que mooooolta gent no us votem i protestem, a veure si us entereu, representeu a una part de la gent. Jo protesto per una sanitat digna i puc assistir a una mani, però tingueu clar no em representeu. Democràcia real ja!

 • Enric Piera

  Layla, on has vist tú que un partit monopolitzi una protesta ? has vist un cartell de la CUP ? el nostre compromís ideològic amb la defensa dels serveis públics ha fet que a títol individual, perdent moltes hores personals enganxant cartells pel poble intentem que la gent es mobilitzi en defensa dels seus drets. NINGÚ ha fet rés fins que alguns, entre ells gent de la CUP a títol individual ha engrescat la gent. Pregunta´t tú quina és la democràcia real, la de la resta de partits que no han fet rés per mobilitzar la gent.

  • josep

   et sembla póc totes les samarretes que portàveu els de la CUP???? Ja està bé home!!!!

   • Enric Piera

    Quí portava samarretes de la CUP ? mira´t be les fotografies. A més, la convocatòria va sorgir a títol individual per part de gent de la CUP, donat que en aquest poble NINGÚ ha fet rés. Tant és així que jo aquest divendres no he fet cap enganxada de cartells i NINGÚ ha fet rés. Et preocupes més que gent amb voluntad de defensar els serveis públics ho faci que no pas que tanquin 11 hores el CAP. Defensar els serveis públics va inclòs a l´ADN de qualsevol persona d´esquerres. Les samarretes a les que al.ludeixes no son de cap partit polític. Et recomano que t´informis abans. Salut Josep !!

 • Enric Piera

  Orgullosa t´hauries de sentir que algú en aquesta vila ha iniciat el camí i ha aconseguit mobilitzar la gent. Res no em faria més orgullòs que una plataforma ciutadana en defensa dels serveis públics es constituïs dilluns que ve. Jo penso ajudar tot el que pugui perque la gent s´impliqui i si a tú et fa ràbia que els únics que hem donat la cara siguem alguns Molinencs que estem implicats en els moviments socials i polítics no puc fer-hi rés. Et convido a participar en l´Assemblea de dilluns i a implicar-te. Tú no has enganxat un sol cartell, jo 150 i he repartit 200 panflets. Et convido que perdis dues tardes per la Democràcia real que reclames. Salut !!

 • Fernando

  Layla, la CUP no creo que haya monopolizado nada sino que se lo han currado para que la gente se mueva. Podrian haber convocado bajo el nombre de CUP y no lo han hecho. A ver cuando el resto de partidos y de gente en general se mueve tambien. Saludos!

  • josep

   Fernando, te recuerdo que iban todos con la camiseta de la cup. No hace falta fijarse mucho para darse cuenta. Estos mindundis no se van ni de vacaciones!!!!

   • Fernando

    De la lista de la CUP habia muchos y pocos llevaban la camiseta de la CUP. A ver si ahora será un delito llevarla… cada uno es libre de llevar la ropa que quiera!

 • Enric Piera

  La samarreta no era de la CUP. Estas mal informat. De vacances…jo personalment he estat una setmana a Berlín i una a París. No apliquis tópics perque és un recurs molt poc original. Salut Josep ( convergent )?

 • Pingback: Enric Piera: Continuem mobilitzant-nos contra les retallades | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Un centenar de persones mantenen viva la protesta contra la retallada al CAP | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: El rebuig contra les retallades al CAP surt per tercera setmana consecutiva al carrer | Viu Molins de Rei()

 • Gerard

  Llàstima de tants esforços… Mentres vosaltres us aneu tirant els plats i 200 – 500 (que més dona) vau anar a fer la manifestació, sabeu què és el més trist? mireu la foto 2 i o la 6… La plaça està plena de gent a les terrasses del bar!!!! que sembla que ni li va ni li ve el tema!! jo inclús diria que tant se li enfot o inclús els molesta perquè és incòmode fotre’s una birra amb el soroll de fons. Això si, el primer dia que tinguin que anar d’urgències a Sant Andreu o Sant Vicenç aleshores segur que s’indignen i van cridant als 4 vents que no hi ha dret.
  Sabeu que? S’ha creat una societat tant individualista, que fa pena pertànyer a ella. Ara tot són interesos personals, en canvi l’evolució de l’espècie humana s’ha construit des de la cooperació i l’ajuda mútua (amb la col·laboració inestimable de la selecció natural)… potser és millor sumar que dividir?

 • Pingback: La manifestació contra el tancament del CAP surt endavant un dilluns més en ple agost | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Les protestes contra el tancament del CAP escalfen motors per la gran manifestació del 5 de setembre | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Més de 700 persones protesten contra les retallades en una gran manifestació | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Més de 700 persones protesten contra les retallades en una gran manifestació | assemblea Vallirana()

 • Pingback: Primera setmana de tancament al CAP | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: S'acaba l'ocupació del CAP | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: S'acaben les manifestacions en contra del tancament del CAP()