S’elimina la zona blava del barri de la Granja

Des del dilluns 1 d’agost, la zona blava d’aparcament de pagament al barri de la Granja deixa de funcionar. Les places d’aparcament tornen a ser gratuïtes, complint-se així un dels compromisos electorals del nou equip de govern municipal.

Els parquímetres del carrer de les Sínies deixaran d'estar en funcionament a partir de l'1 d'agost // David Guerrero

Ja es pot tornar a aparcar a la Granja sense pagar. L’Ajuntament ha pres la decisió d’eliminar a partir de l’1 d’agost la zona blava d’estacionament amb prepagament situada al barri de la Granja, concretament al carrer de les Sínies i al tram del passeig del Terraplè que es troba davant la Clínica. Aquestes places passaran a ser d’aparcament gratuït, com ho havien estat fins a finals de l’any passat.

El govern municipal considera que l’estacionament de prepagament està justificat en les zones comercials, “on és necessari que hi hagi una rotació dels vehicles i on cal facilitar l’aparcament per potenciar el comerç molinenc”. No és el cas del que passava a l’entorn del CAP la Granja. Segons l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, “la zona blava de la Granja és prescindible perquè no s’utilitza durant l’horari de prepagament”.

La zona blava va ser un dels temes que més van aparèixer a la campanya electoral i a la llarga precampanya que va encetar CiU en el tram final del mandat. Els convergents, al mateix temps que formaven part del tripartit molinenc (ICV, ERC i CiU), no es van mostrar favorables a la zona blava i ho van expressar públicament, alinenant-se amb el PSC, en aquell moment a l’oposició, al demanar l’estudi d’unes mesures alternatives a la zona blava que mai van acabar arribant. Ja en campanya, tant el PSC com CiU asseguraven que l’eliminarien si governaven i així ha estat.

Adequació d’un solar al costat del CAP

Amb aquesta mesura, l’Ajuntament dona solució a una de les problemàtiques del barri i compleix amb un dels acords de governabilitat signats al pacte entre CiU i PSC. Des de l’Ajuntament asseguren que ja estan treballant per adequar i millorar el solar situat entre el Centre d’Atenció Primària i l’escola la Sínia per habilitar-lo com a zona d’aparcament. Tot i això, a dia d’avui encara no es veuen senyals de que s’estigui treballant sobre el terreny. Segons els càlculs del consistori molinenc, amb aquest solar i l’eliminació de la zona blava, s’ampliarà l’oferta d’estacionament gratuït al barri de la Granja en 180 places.

 

El solar entre l'escola la Sínia i el CAP es convertirà en un aparcament // David Guerrero

Recomanacions personalitzades