S’elimina la zona blava del barri de la Granja

Des del dilluns 1 d’agost, la zona blava d’aparcament de pagament al barri de la Granja deixa de funcionar. Les places d’aparcament tornen a ser gratuïtes, complint-se així un dels compromisos electorals del nou equip de govern municipal.

Els parquímetres del carrer de les Sínies deixaran d'estar en funcionament a partir de l'1 d'agost // David Guerrero

Ja es pot tornar a aparcar a la Granja sense pagar. L’Ajuntament ha pres la decisió d’eliminar a partir de l’1 d’agost la zona blava d’estacionament amb prepagament situada al barri de la Granja, concretament al carrer de les Sínies i al tram del passeig del Terraplè que es troba davant la Clínica. Aquestes places passaran a ser d’aparcament gratuït, com ho havien estat fins a finals de l’any passat.

El govern municipal considera que l’estacionament de prepagament està justificat en les zones comercials, “on és necessari que hi hagi una rotació dels vehicles i on cal facilitar l’aparcament per potenciar el comerç molinenc”. No és el cas del que passava a l’entorn del CAP la Granja. Segons l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, “la zona blava de la Granja és prescindible perquè no s’utilitza durant l’horari de prepagament”.

La zona blava va ser un dels temes que més van aparèixer a la campanya electoral i a la llarga precampanya que va encetar CiU en el tram final del mandat. Els convergents, al mateix temps que formaven part del tripartit molinenc (ICV, ERC i CiU), no es van mostrar favorables a la zona blava i ho van expressar públicament, alinenant-se amb el PSC, en aquell moment a l’oposició, al demanar l’estudi d’unes mesures alternatives a la zona blava que mai van acabar arribant. Ja en campanya, tant el PSC com CiU asseguraven que l’eliminarien si governaven i així ha estat.

Adequació d’un solar al costat del CAP

Amb aquesta mesura, l’Ajuntament dona solució a una de les problemàtiques del barri i compleix amb un dels acords de governabilitat signats al pacte entre CiU i PSC. Des de l’Ajuntament asseguren que ja estan treballant per adequar i millorar el solar situat entre el Centre d’Atenció Primària i l’escola la Sínia per habilitar-lo com a zona d’aparcament. Tot i això, a dia d’avui encara no es veuen senyals de que s’estigui treballant sobre el terreny. Segons els càlculs del consistori molinenc, amb aquest solar i l’eliminació de la zona blava, s’ampliarà l’oferta d’estacionament gratuït al barri de la Granja en 180 places.

 

El solar entre l'escola la Sínia i el CAP es convertirà en un aparcament // David Guerrero

 • Teresa

  De momento, por lo que llevamos viendo en estos 2 meses de mandato, todo eso de las promesas en la campaña electoral de “un canvi a millog” (PSC) y “el canvi en positiu” (CIU) , lo hecho ha sido negocio de Roberto y las cabras, como lo de despintar las bandas, recientemente pintadas, de la zona azul en el nuevo CAP y tapar, hasta que vuelvan de nuevo los otros, el poste expendedor de tikets , ¿ Cuanto nos ha costado a los contribuyentes todos esos cambios caprichosos y sin razonamiento de eficacia, que nos somete la clase politica de Molins, sólo por tenerlo en lista electoral ? , ¿ Cuando van a solucionar de forma rápida y eficiente la canalización de riera Mariona sin repetir las mismas excusas que los de antes?, ¿ Cuando resolveran las actividades del Moli? .
  Ahora volvemos con las peleas con la idea del ajardinamiento del pati Palau sin pensar previamente en hacer un parking subterráneo en dicho espacio, ¿ Se merecen los sueldos los regidores de la oposición, si en su momento fueron incapaces de entender la justificación de ahorro en sueldos de 250.000 € del Sr. Espinosa ( PSC) ?

 • Pere

  CiU a l'Ajuntent anterior dona suport a fer la zona blava. CiU al actual Ajuntament dona suport a desfer la zona Blava. On aneu nois? Quina vergonya!! Clar, nomes son diners dels contribuents.

 • Pingback: L’Ajuntament pren un seguit de mesures per aprovar l’assignatura pendent de la mobilitat | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: El PSC fa un balanç positiu del primer any de govern | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: La zona blava serà gratuïta durant el mes d'agost | Viu Molins de Rei()