S'aturen les obres de la variant de la N-340 a Vallirana

Els treballs de construcció de la variant de la N-340 al seu pas per Vallirana s’han paralitzat després d’esgotar-se el pressupost de Foment destinat a l’obra aquest any, uns 15 milions d’euros. La constructora i el ministeri han acordat no reprendre les obres fins l’any vinent.

Es tracta de l’enèsim endarreriment d’una construcció iniciada fa 23 anys que ha de servir per acabar amb el “coll d’ampolla”, en paraules de l’alcaldessa, Eva Martínez, que suposa el pas de la carretera per l’interior de Vallirana. “La N-340 és la única via gratuïta que tenen els ciutadans de l’àrea metropolitana de Barcelona per desplaçar-se cap al sud de Catalunya sense pagar peatge”, recordava ahir l’alcaldessa mentre, en plena operació sortida, es tornaven a registrar les habituals cues que es produeixen tots els dies de la setmana degut al gran volum de vehicles i camions que hi passen per la carretera.

El proper 7 de setembre, l’alcaldessa es reunirà amb el secretari d’Estat d’Infraestructures, Víctor Morlán, per demanar la reactivació de les obres i exigir que es compleixin els terminis acordats. L’Ajuntament ha creat una comissió de treball amb la representació de tots els partits per tal de donar una resposta unitària, però l’exalcalde, Josep Alemany, demana que es reaccioni d’una manera més contundent i “es faci tot el possible per tal de que les màquines no marxin”. A l’abril ja es va anunciar la paralització de les obres i el que en aquells moments era alcalde va portar el cas als jutjats pel risc d’esfondrament que podia suposar deixar els túnels a mig construir. Tot i la interlocutòria judicial, ja no hi ha treballadors a les obres i s’endarrereix el termini de finalització de la construcció fins el 2015.