Xavi Paz i Joan Ramon Casals consideren prescindible el Consell Comarcal del Baix Llobregat

L’equip de govern municipal creu que un consell comarcal a l’àrea metropolitana “no té sentit” i es mostra partidari d’una hipotètica eliminació del Consell Comarcal del Baix Llobregat, assegurant que amb ell “es perd ordre i recursos”.

Joan Ramon Casals i Xavi Paz durant la roda de premsa // David Guerrero

El nou president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve (CiU), estudia la possibilitat de prescindir d’alguns consells comarcals metropolitans. Una opció que no desagrada a l’Ajuntament de Molins de Rei. L’alcalde, Xavi Paz, i el primer tinent d’alcalde, Joan Ramon Casals, preguntats per Viu Molins de Rei al voltant d’aquesta qüestió consideren que el Consell Comarcal és un organisme prescindible.

“A l’àrea metropolitana, amb una entitat molt potent, el Consell Comarcal deixa de tenir sentit”, va respondre de manera taxativa Joan Ramon Casals, assegurant que “en altres territoris, en canvi, ha d’incrementar serveis”. El dirigent convergent creu que l’Àrea Metropolitana de Barcelona és una entitat que ja assumeix les responsabilitats supramunicipals del Consell Comarcal a l’entorn en el que s’emmarca Molins de Rei, una situació molt diferent a la que es pot viure a les zones allunyades de la capital catalana.

Xavi Paz, considerant que “l’àrea de Barcelona és especial” es va reafirmar en la línia marcada per Casals: “S’ha de fer una reforma, amb l’organització actual es perd ordre i recursos en detriment del sentit comú de la ciutadania”, va indicar l’alcalde de la vila. Paz (PSC) es va mostrar contrari a les vegueries que el tripartit havia impulsat i va recordar que “qualsevol proposta de canvi ha de passar pel consens amb totes les administracions”.

Actualment, el Consell Comarcal és la única institució que queda dirigida pels socialistes després de que la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona hagin passat a mans convergents. Tot i això, com en aquesta última, el Consell Comarcal ha reeditat un pacte quadripartit, amb el PSC, CiU, ICV i ERC. El nou president és l’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera i un dels vicepresidents, és l’exalcalde de Molins de Rei, Ivan Arcas.

 • Marc

  Lógica afirmació si es te en compte que ells l'òrgan on tenen representació és a l'Àrea Metropolitana. El Sr. Paz com a conseller i el Sr. Casals com a conseller d'administració del IMPSOL, lligat a l'Àrea Metropolitana. S'ha vist el llautó.
  Jo eliminaria Diputacions, Consells Comarcals, Àrea Metropolitana i tota la resta d'ens supralocals, i fins i tot unificaria ajuntaments allà on calgués.
  I que, del tema retallades no en diu res el Sr. Casals?

 • Pere

  Ho has bordat Marc !!

 • jordi

  Jo també sóc de la idea d'eliminar però em quedo eliminant àrea metropolitana i comarques. Quant a les diputacions aposto per la transformació en vegueries amb major coherència amb la lògica del territori.

  I el personal on cal, al servei dels ciutadans i no dels polítics de torn. Serveis a les persones -socials, educació, sanitat, neteja viària, agents cívics, recollida i tractament de residus, etc… -, amb plans de formació per adequar els perfils professionals a aquesta demanda.

  Per descomptat suprimiria una bona pila de càrrecs i assessors de diferent pelatge.

 • Pingback: El president del Consell Comarcal visita Molins de Rei | Viu Molins de Rei()