Ivan Arcas és nomenat vicepresident del Consell Comarcal del Baix Llobregat

L’exalcalde i líder d’Iniciativa per Molins de Rei ha estat nomenat vicepresident del Consell Comarcal del Baix Llobregat durant la nova legislatura. Ivan Arcas ocuparà el càrrec de màxima representació que correspon a ICV-EUiA a l’organisme comarcal.

Ivan Arcas (a primera fila, amb camisa de quadres) al costat del president del Consell Comarcal, Joaquim Balsera (al centre) // Consell Comarcal del Baix Llobregat

Un mes i mig després d’abandonar el despatx d’alcalde, Ivan Arcas ja ha trobat un nou càrrec polític. El passat divendres va ser constituït el Consell Comarcal del Baix Llobregat i Ivan Arcas va ser nomenat vicepresident. Degut al tradicional pacte de govern entre PSC, CiU, ICV i ERC en aquest organisme, el PSC presideix el Consell Comarcal i es reparteixen quatre vicepresidències per a cada un dels partits. L’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, és el nou president del Consell, mentre que les vicepresidències corresponen a Lourdes Borrell (PSC), Xavier Fonollosa (CiU), Jordi Milà (ERC) i el molinenc Ivan Arcas (ICV-EUiA).

L’exalcalde de la vila, actuarà de vicepresident del Consell i serà el responsable de l’àrea d’actuació de Cultura i Memorial Democràtic. No serà l’únic polític que perd l’alcaldia i passa a assumir càrrecs de responsabilitat al Consell Comarcal; l’exalcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lourdes Borrell, també serà vicepresidenta, en aquest cas en representació del PSC. Entre els 39 consellers i conselleres -14 del PSC, 8 de CiU, 7 d’ICV, 6 del PP, 3 d’ERC i 1 de PxC-  que formen el govern de l’entitat comarcal no hi ha cap altre molinenc.

Defensa de la institució

El nou president Joaquim Balsera va remarcar en el seu parlament l’important pes social i econòmic que té la comarca del Baix Llobregat en el conjunt de Catalunya i el paper protagonista que li pertoca. Conscient de que enceta un mandat ple d’incerteses pel que fa al context econòmic, Joaquim Balsera es va referir al Baix Llobregat com una comarca on la seva gent ha sabut fer front a períodes durs i difícils i ha apel·lat a “la unió, el consens i la determinació” com els principis necessaris per superar els reptes que tenim per davant. També va voler deixar clar que la institució del Consell Comarcal es “l’instrument adequat i vigent per defensar els interessos del Baix Llobregat, pel seu coneixement, però també per la seva preparació, estimació i voluntat de servei”. Una defensa de la institució després de que el nou president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve (CiU), advertís de que els consells comarcals metropolitans podrien ser eliminats.

 • Teresa

  El Consell Comarcal no deja de ser otro vivero y cementerio de elefantes de los políticos que se han quedado sin empleo en sus respectivos municipios. ¿Cual es la renumeración económica de sus cargos? , ¿A parte de cobrar religiosamente a final de mes, cuál es la función de los miembros de dicho consejo?
  A la ciudadanía no nos interesan estos consejos chupópteros, A la ciudadanía sólo nos interesa que nos bajen los impuestos
  Inexplicablemente en la Radio funcionaria municipal COM-PP publica de Molins de Rei , a las 13 h , al acabar su programación de mañana, en vez de conectar con la red de emisoras comarcales que emiten “el resumen comarcal”, nos meten con el pesado e ingracioso de futbol de la COM , Segi Mas, con lo de “que has dinat” , ¿En la nueva etapa de RMR , cambiarán el consejo de la radio y la parrilla de programación, y nos enteraremos un poco más de lo que pasa en la comarca o seguiremos mirándonos el ombligo ?

 • EL PREDICADOR

  IVAN ARCAS FELICIDADES ESTO ES NO TENER CRISIS NI PADECER EL PARO, TRANQUILO IVAN CON EL TIEMPO YA ENCONTRARAS UN TRABAJITO COMO LA VEVA PACIENCIA.

 • manel

  Per cert, quines competències tenen les comarques?

  Per aquest nivell de competències tan ridícul cal un consell tan nombrós amb personajillos del tipus Jordi Alsina Felip -al centre amb americana blau cel i camisa blanca-?

  • Teresa

   Es curioso oir en los medios de comunicación que " la justicia debe actuar contra la corrupción". Curioso porque este señor esta catalogado como un personajes corrupto, actualmente concejal en Sant Andreu de la Barca, un personaje contra el cual se siguen diligencias (20/2005), en el juzgado de instrucción Nº 3 de Sant Boi, por inducción a la prostitución, malos tratos en el ambito familiar,vejaciones y amenazas a una menor. Este personajillo, es muy conocido por los habitantes de Sant Boi, a los cuales, a más de uno, les engañó en su día con las ventas de vehículos de importanción. También es sabido, que una casa ocupada que había en la calle O´donell de Sant Boi, la deshalojo mediante la contratación de cuatro matones. Este personaje, también se dedica a la especulación inmobiliaria, aprovechandose de su cargo de concejal. También es conocido en Sant Boi, que hace unos años, a un acreedor suyo, para que dejara de agobiarle, mando que le quemaran el taller de carpinteria del cual era propietario, Todo se puede comprobar a traves del juzgado, Hay que evitar a toda costa que gente así ocupen puestos de responsabilidad.

 • Marc

  Totalment d'acord en que el Consell Comarcal no te sentit i crec que s'hauria d'eliminar, però en qualsevol cas quan més representació tingui Molins en organs d'aquest tipus millor per defensar els nostres interessos i tots els partits volen ser representats. Si no per què demanava la CUP al govern actual un conseller en el Consell del Parc de Collserola, com tenia la legislatura pasada l'actual alcalde del PSC?

 • manel

  Gracias Teresa… Si quieres te doy más información. Este personaje está muy bien relacionado con un gabinete jurídico de Sant Boi de Llobregat llamado Consulta Jurídica, cuyo responsable -PÉREZ LLORCA exmilitante del PSC y de CiU-, fue encausado por malversación de fondos públicos -subvenciones para formación profesional-, y expulsado de CiU.

  Pérez Llorca es socio de FoixaConcepts, S.L. , -domiciliada en la misma calle Raurich 62 que el gabinete de abogados Consulta Jurídica XP-, propietaria del diario EL LLOBREGAT.

  La íntima relación que mantienen ambos CORRUPTOS se observa en:

  a) La entrevista que EL LLOBREGAT le hizo a Jordi Alsina: http://www.elllobregat.com/noticia/2063/
  b) Curiosamente aparece en la foto con la Sra. CAMACHO en la constitución de la Diputación de Barcelona. http://www.elllobregat.com/noticia/4507/BAIX/ple-
  c) Como alcaldable de St. Andreu de la Barca. http://www.elllobregat.com/noticia/3995/
  d) Otros artículos. http://www.elllobregat.com/noticia/1361/BAIX/cons

  Como es de observar resulta CLARA, PALMARIA y EVIDENTE la RELACIÓN ENTRE AMBOS CORRUPTOS.

 • Pepi

  Bueno pues vaya "colla" en Molins gracias a la acción de gobierno que presidió IvanArcas tenemos a la fiscalia anti corrupción pisándonos los talones.
  La justicia se mueve lenta pero se mueve. Lo tendrá fácil haciendo una redada en el Consell Comercal de una atacada se los llevan a varios!!! QUE VERGUENZA!!!!
  Seguro que ahora vemos al Arcas con menos acritud, vaya bilis!!!

 • Pere

  Amb aquests personatges no fara falta que es demani el tancament del Concell Comarcal. Tot solet se n'anira a pendre pel sac.
  Com sempre, gracies Teresa per la informacio. I per suposat al Manel.

 • Pingback: Càlid comiat de Víctor Puntas al ple municipal()

 • Pingback: Una marxa contra l'atur i la precarietat passa per Molins de Rei | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Les veus del PSC i ICV al Consell Comarcal són de Sant Boi | dSantBoi()