Ivan Arcas és nomenat vicepresident del Consell Comarcal del Baix Llobregat

L’exalcalde i líder d’Iniciativa per Molins de Rei ha estat nomenat vicepresident del Consell Comarcal del Baix Llobregat durant la nova legislatura. Ivan Arcas ocuparà el càrrec de màxima representació que correspon a ICV-EUiA a l’organisme comarcal.

Ivan Arcas (a primera fila, amb camisa de quadres) al costat del president del Consell Comarcal, Joaquim Balsera (al centre) // Consell Comarcal del Baix Llobregat

Un mes i mig després d’abandonar el despatx d’alcalde, Ivan Arcas ja ha trobat un nou càrrec polític. El passat divendres va ser constituït el Consell Comarcal del Baix Llobregat i Ivan Arcas va ser nomenat vicepresident. Degut al tradicional pacte de govern entre PSC, CiU, ICV i ERC en aquest organisme, el PSC presideix el Consell Comarcal i es reparteixen quatre vicepresidències per a cada un dels partits. L’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, és el nou president del Consell, mentre que les vicepresidències corresponen a Lourdes Borrell (PSC), Xavier Fonollosa (CiU), Jordi Milà (ERC) i el molinenc Ivan Arcas (ICV-EUiA).

L’exalcalde de la vila, actuarà de vicepresident del Consell i serà el responsable de l’àrea d’actuació de Cultura i Memorial Democràtic. No serà l’únic polític que perd l’alcaldia i passa a assumir càrrecs de responsabilitat al Consell Comarcal; l’exalcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lourdes Borrell, també serà vicepresidenta, en aquest cas en representació del PSC. Entre els 39 consellers i conselleres -14 del PSC, 8 de CiU, 7 d’ICV, 6 del PP, 3 d’ERC i 1 de PxC-  que formen el govern de l’entitat comarcal no hi ha cap altre molinenc.

Defensa de la institució

El nou president Joaquim Balsera va remarcar en el seu parlament l’important pes social i econòmic que té la comarca del Baix Llobregat en el conjunt de Catalunya i el paper protagonista que li pertoca. Conscient de que enceta un mandat ple d’incerteses pel que fa al context econòmic, Joaquim Balsera es va referir al Baix Llobregat com una comarca on la seva gent ha sabut fer front a períodes durs i difícils i ha apel·lat a “la unió, el consens i la determinació” com els principis necessaris per superar els reptes que tenim per davant. També va voler deixar clar que la institució del Consell Comarcal es “l’instrument adequat i vigent per defensar els interessos del Baix Llobregat, pel seu coneixement, però també per la seva preparació, estimació i voluntat de servei”. Una defensa de la institució després de que el nou president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve (CiU), advertís de que els consells comarcals metropolitans podrien ser eliminats.

Recomanacions personalitzades