Els plens municipals es celebraran l'últim dijous de cada mes

Els plens municipals passen a celebrar-se el darrer dijous de cada mes enlloc de dimecres, com era habitual  fins ara. És una de les decisions aprovades en el primer ple municipal del mandat 2011 – 2015, en el que també es van acordar els portaveus dels diferents grups municipals.

Últim ple de l'anterior legislatura // David Guerrero

És una petita modificació i que ha comptat amb el consens de tots els partits polítics amb representació al ple municipal. Mentre que fins ara es celebrava el ple municipal cada últim dimecres de mes, ara serà els dijous. La hora es manté igual, a les 19.30h. Tot i que no hi ha hagut explicació al respecte, durant l’últim mandat es van aplaçar diversos plens per raons tant banals com un partit de Champions del Barça. Aquest endarreriment d’un dia també dona més marge de preparació dels plens municipals als partits entre les comissions informatives a porta tancada i el ple municipal públic.

Les sessions ordinàries de les comissions informatives continuaran celebrant-se la setmana prèvia a la setmana del ple. Habitualment es farà dimarts a les 19.30h la comissió informativa de Sostenibilitat i Territori i a les 20.30h la comissió de Desenvolupament i Promoció Econòmica Local. Dimecres a les 19.30h es farà la reunió de la comissió informativa de l’àrea de Serveis a les Persones, i a les 20.30h la d’Economia i Serveis Generals.

El primer tinent d’alcalde, Joan Ramon Casals, va assegurar que s’ha fet un esforç implantant “el vot ponderat per representar la realitat del ple” i va agraïr “la bona voluntat per part de tots”. El líder de l’oposició, Àlex Maymó, va recordar al ple municipal que “els grups de la oposició som majoria enfront els grups de govern” i va celebrar que s’hagi traslladat el número de regidors que té cada formació política a les votacions de les comissions informatives. Maymó també va advertir a l’equip de govern que “si es vol portar algun tema al ple sense haver informat en els temps marcats per la llei i no hi ha cap urgència que ho requereixi, farem valdre la nostra força”. D’aquesta manera, la CUP i la resta de partits de l’oposició podran dictaminar en contra de debatre determinats temes al ple quan creguin que no és convenient per la raó que sigui.

Nous portaveus dels grups municipals

Els grups municipals que formen el ple municipal, com ja va quedar constituït el passat 11 de juny són CiU amb 5 regidors, PSC amb 5 regidors, CUP amb 4 regidors, Iniciativa per Molins de Rei amb 4 regidors, Esquerres per Molins de Rei amb 2 regidors i el PP amb 1 regidor. En el ple municipal del passat 7 de juliol també es van fer públics, sense sorpreses, quins seran els portaveus dels partits.

Joan Ramon Casals serà el portaveu titular de Convergència i Unió, amb Mònica Santamans com a suplent. La número 2 del PSC, Anna Cantudo, serà la portaveu titular del grup municipal socialista i Miguel Zaragoza actuarà com a portaveu suplent. L’exalcalde Ivan Arcas serà el portaveu titular d’Iniciativa per Molins de Rei i Laura Durán la portaveu suplent. En el cas de la Candidatura d’Unitat Popular, Alex Maymó serà el portaveu titular i Roger Castillo el suplent. Per la seva banda, Esquerres per Molins de Rei tindrà com a portaveu a Víctor Puntas fins que deixi la política la propera tardor i Jordi Romeu serà el portaveu suplent. Per acabar, el Partit Popular tindrà com a portaveu del grup municipal a Emilio Ramos, l’únic regidor que tenen els populars amb representació al ple municipal.

En el primer ple del nou mandat, la CUP i Esquerres van deixar clar que no centralitzaran el protagonisme en el cap de llista. Durant tot el ple, les intervencions de tots dos partits van ser combinades. Per part de la CUP, tant Maymó com Castillo van ser la veu del partit que s’ha convertit en líder de la oposició. Mentrestant, Esquerres per Molins de Rei va repartir els torns de paraules entre Víctor Puntas i Jordi Romeu com a conseqüència de la coalició electoral que té a Puntas com a líder d’ERC i Romeu d’Esquerra Nacionalista per Molins de Rei.

La decisió va ser aprovada al primer ple municipal del mandat el passat 7 de juliol.

Recomanacions personalitzades