L'oposició reclama l'eliminació de l'àrea de Desenvolupament i Promoció Estratègica Local

Els partits polítics de l’anterior equip de govern que ara es troben a l’oposició, ICV i ERC, demanen que s’elimini l’àrea de Desenvolupament i Promoció Estratègica “per reduir càrrecs polítics, eventuals i despeses”. L’equip de govern defensa que és una àrea necessària en temps de crisi.

Ivan Arcas, Joan Ramon Casals i Víctor Puntas a la passada Fira de la Candelera // David Guerrero

L’eliminació de l’àrea de Desenvolupament i Promoció Estratègica Local va ser el cavall de batalla d’ICV i ERC en el primer ple de la nova legislatura. L’àrea que ells mateixos havien creat fa quatre anys per satisfer a CiU, el tercer soci en discòrdia del tripartit molinenc, ara la  consideren innecessària un cop han abandonat el poder i CiU ha assumit el control del consistori.

El portaveu d’Esquerres per Molins de Rei, Víctor Puntas, va assegurar en el ple del passat 7 de juliol que “de la mateixa manera que s’havia creat quan hi havia expansió econòmica, una de les decisions que s’hauria de prendre en la situació de reducció i estalvi actual podria ser l’eliminació d’aquesta àrea per reduir càrrecs polítics, eventuals i despeses”. Des d’Esquerres per Molins de Rei es va votar en contra de tots els punts del ple que anaven relacionats amb el nou organigrama per mostrar el seu desacord amb el manteniment de la quarta àrea organitzativa de l’Ajuntament.

Per la seva banda, l’exalcalde i portaveu d’Iniciativa per Molins de Rei, Ivan Arcas, va proposar que les competències de Desenvolupament i Promoció Estratègica “haurien de dependre directament d’Alcaldia en el cas de la part estratègica i tot allò relacionat amb la promoció econòmica retornar-lo a l’àrea d’Economia i Serveis Generals, com havia estat històricament”.

L’equip de govern, a través del primer tinent d’alcalde, Joan Ramon Casals, va defensar el manteniment de l’àrea de Desenvolupament i Promoció Estratègica Local assegurant que “en època de crisi és més necessària que mai per donar suport a les empreses i a les persones que es troben a l’atur”.

L’actual estructura de l’Ajuntament està formada per les àrees d’Economia i Serveis Generals, Sostenibilitat i Territori, Servei a les Persones i Desenvolupament i Promoció Estratègica Local. A més, s’ha creat l’àrea d’Alcaldia que concentra en un càrrec les figures del gerent i l’assessor d’alcaldia.

Recomanacions personalitzades