El Centre Vila i la Granja es queden sense llum durant més de sis hores

La tempesta de la nit de dilluns a dimarts va provocar un tall de llum que no es va poder solucionar fins més de sis hores després. Diversos equipaments municipals es van veure afectats i algunes zones van estar sense electricitat durant tot el dia.

Molts molinencs van veure trencat el seu descans la passada nit del dimarts per culpa d’una gran tempesta que, a més a més d’aigua, va deixar una gran quantitat de descarregues elèctriques. Fruït d’aquesta tempesta tres línies de mitja tensió van fallar abans de les 7 del matí, segons Fecsa-Endesa. Aquesta avaria tècnica va deixar sense llum a gran part del Centre Vila i al barri de la Granja. Una de les línies, la que afectava al Centre Vila, es va restaurar a les 11 del migdia, quan va tornar la llum al centre de Molins de Rei. Una hora i mitja després es recuperaven les altres dues línies caigudes i tornava la llum al barri de la Granja, sis hores després de que marxés. Fins a les dues del migdia el servei ha estat inestable.

Les línies telefòniques dels serveis municipals funcionen lligades a un servei elèctric i, per tant, també es van veure afectades. La Guàrdia Urbana no va poder atendre les trucades dels ciutadans al no tenir electricitat. Ràdio Molins de rei, per la seva banda, no va poder emetre la seva programació habitual fins a les 10 del matí. L’edifici de l’Ajuntament i la Llar d’Avis també van patir les conseqüències de la tempesta.

Segons l’Ajuntament de Molins de Rei, “s’ha mantingut comunicació directa amb la companyia elèctrica (Fecsa-Endesa) per intentar restablir la normalitat el més aviat possible” tot i que els problemes han trigat moltes hores en solucionar-se i ni tan sols 24 hores després de la tempesta s’havien solucionat del tot. El carrer Samaranch i part del carrer Pintor Fortuny són els punts que més van trigar en recuperar el subministrament elèctric.

En un comunicat, l’Ajuntament ha indicat que “es prendran mesures per tal que fets naturals com el que ha succeït aquesta matinada no perjudiquin el funcionament normal dels serveis de l’Ajuntament”. El primer tinent d’alcalde, Joan Ramon Casals,ha anat més enllà i assegurava a través del seu Twitter que dimarts a la mitjanit encara hi havia cases sense llum. “Massa temps sense que Endesa respongui” , es queixava Casals, deixant clar la seva discrepància amb la manera en que la companyia elèctrica ha afrontat el problema.

Tant els veïns com els propietaris dels establiments comercials tenen dret a presentar reclamacions a la companyia elèctrica mitjançant l’Oficina Municipal d’Atenció al Consumidor, ubicada a la plaça del Mercat, número 5 ( 93 680 03 70).