El Bisbat de Sant Feliu destina 10.000€ a la reconstrucció de Lorca

La Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, a la que pertany l’església de Molins de Rei, ha realitzat un donatiu de 10.000 euros a la diòcesi de Cartagena, per a col·laborar amb la reconstrucció de la ciutat de Lorca després del terratrèmol del passat 11 de maig.

L'església de Santiago ha quedat greument afectada pel terratrèmol // Antonio Periago

La donació de 10.000 euros per part del Bisbat de Sant Feliu prové d’un Fons Social que es nodreix dels donatius que particulars i entitats, normalment religioses, fan a l’església local amb la qualificació expressa de “donatiu per a finalitats socials”.

L’entrega de diners no es farà a l’Ajuntament ni a cap entitat civil, sinó a la diòcesi de Cartagena. Segons ha informat aquesta institució religiosa, hi ha 18 esglésies i edificis religiosos malmesos, tant al casc històric de la ciutat com a altres barris i pedanies de Lorca. Els diners es destinaran, per tant, a la seva reconstrucció. Aquesta quantitat de 10.000 euros serà una mostra de solidaritat més amb la ciutat agermanada de Lorca com les que s’han produït des del dia posterior al terratrèmol.

Els diners enviats des del bisbat de Sant Feliu de Llobregat es sumen als prop de 1.000 euros que va destinar l’Ajuntament de Molins de Rei de la partida destinada als pobles agermanats i els 1.600 euros recaptats en el festival solidari celebrat al Foment.

L’Agrupació Lorquina, a més d’organitzar el festival solidari, disposa d’un compte obert en el que es poden fer donacions per ajudar a la reconstrucció de la ciutat germana de Lorca:  2107-0038-04-3464262318  (Centro Regional de Murcia – Agrupación Lorquina de Molins de Rei)

 • Gabriel

  Jo crec que se ho haguéssin pogut estalviar perquè aquí ens fa més falta que donar diners per a reconstruir esglésies.

 • Fran

  Això no és una donació, això són fons per reconstruir esglésies. Res de "donatiu per finalitats socials". Aquesta noticia manipula.

 • Joan Carles Primer

  Està molt bé que no es perdi el patrimoni cultural comú. Les esglésies, al marge que siguies creient i/o practicant o no, són patrimoni cultural comú. Enhorabona al Biscat de la capital de la comarca.

  • Pere

   Aquest no és patrimoni comú. És el seu patrimoni.

   • Joan Carles Primer

    és patrimoni cultural de la humanitat. la religió és cultura. t'agradi o no, vivim a la cultura jueu-cristina: celebrem els sants -o tu els treballes?-, Nadal, Setmana Santa…

    • Pere

     Sí, pero aquersts donatius "al patrimoni cultural" no salven vides, ja que la gent amb aixo no menja.