Suzuki Català cerca la sisena victòria a les 24h de motociclisme

L’equip de Molins de Rei surt des de la tercera posició de la graella de sortida. El seu duel amb els sis vegades campions, l’equip Folch Endurance, és un dels grans atractius de la competició.

Folch Endurance i Suzuki Català tenen una rivalitat màxima // cedida per Suzuki Català

Folch Endurance i Suzuki Català tenen una rivalitat màxima // cedida per Suzuki Català

Goma i gasolina durant 24 hores seguides. Una de les competicions de resistència més importants d’Europa torna una vegada més al Circuit de Catalunya, a Montmeló. Les 24 Hores Frigo de Motociclisme arranquen el dissabte 16 de juliol i finalitzen el dia posterior a la mateixa hora però amb uns quants quilos de goma cremats a la pista històrica de Montmeló i uns pilots que han lluitat fins l’extenuació per aconseguir la victòria.

Els molinencs Suzuki Català són un dels grans favorits

Desprès de guanyar aquesta competició cinc vegades, l’equip molinenc no s’amaga: “l’objectiu és guanyar aquest any i empatar amb el Folch Endurance”, asseguren. La rivalitat entre aquests dos equips, dominadors de la primera dècada del segle XXI, és un dels atractius de la competició. El director de l’equip, Eduard Català, qualifica la rivalitat amb Folch com a “sana” tot i que no amaga “que aquest any volem guanyar la partida”.

Un equip amb experiència i una moto a prova de bombes

Suzuki Català participarà amb una GSX-R testada per els membres de l’equip durant una quantitat d’hores incalculable. Els pilots que aniran a cavall d’ella són el valencià Xavi Forés que fins fa pocs dies participava en el mundial de Moto2 amb l’equip de Jorge Martínez Aspar, el gadità Manuel Tirado, que participa al campionat d’Espanya també en Moto2, Berto López el santanderí que també al campionat espanyol corre a la categoria Extreme i el pilot de Terrassa, Salva Cabana. Tots ells, excepte Manuel Tirado, ja saben el que és córrer i guanyar les 24 hores amb l’equip Suzuki Català.