Un curtmetratge molinenc triomfa a Milà

El curtmetratge “55 metres quadrats” de Gerard Pérez, estrenat al Kurtinstant de Molins de Rei, ha guanyat el primer premi al Festival Internacional IULM de Milà. El film del molinenc va ser el més votat i ha estat guardonat amb 5.000 €.

Els passats dies del 20 al 24 de Juny es va celebrar a la IULM (Libera Università di Lingue e Communicazione) de Milà el primer IULM Film Happening. Es tractava d’un concurs internacional de vídeo adreçat a universitats i escoles de cinema de tot Europa, pel que va ser seleccionat el curtmetratge del molinenc Gerard Pérez. Al concurs han participat 20 universitats de 9 països diferents amb un total de 23 films. Per votació popular i amb la conformitat d’un jurat format per professors de cinema i especialistes del sector audiovisual, el film “55 metres quadrats” –que es pot veure a la pàgina web del festival– presentat per Pérez va ser el més votat i el que més ha agradat al jurat. Part de l’equip va assistir als cicles de conferències i tallers proposades per la IULM amb totes les despeses pagades.

 

D'esquerra a dreta: Marçal Ramon (productor), Aleix Mateu (director) i Gerard Pérez (muntador i sonidista) després de recollir el premi a Milà

“Ha estat una sorpresa; ja estàvem molt contents per haver estat entre els seleccionats i ser convidats a Milà, però guanyar el primer premi ha sigut massa.”, assegurava Gerard Pérez al tornar de Milà amb el guardó, reconeixent que “encara no ens ho acabem de creure”. El premi consisteix en 5000 euros que seràn repartits entre els membres de l’equip.

La història del curtmetratge fa una crítica a la situació de crisis actual i tracta sobre una família que per problemes econòmics porta a terme una reivindicació una mica especial. Però no només hi ha essència molinenca per part del Gerard, un dels actors que interpreta a un dels treballadors d’IKEA al curt és el molinenc Jaume Armentano, actor que també s’ha pogut veure a diverses obres teatrals de la vila representades al Teatre de La Peni o el Foment. A més a més, alguns extres que apareixen pel recinte també són molinencs. Fa gairebé un mes van presentar el curtmetratge a la tercera mostra de curtmetratges de Molins de Rei, el Kurtinstant, i va ser un èxit. Des de llavors, no ha deixat a ningú indiferent.

 • El curtmetratge molinenc "55 metres quadrats" de Gerard Pérez triomfa a Milà http://bit.ly/oKQ1FN

 • jordi

  Bravo, bravo, bravíssimo, bravo.

 • Teresa

  El despilfarro de los dineros municipales a entidades y colectivos de Molins, sirven sólo para comprar silencios , y fomentar malas prácticas y "dinero negro"
  Y para muestra un botón, Las ediciones de cinema a la fresca en la Peni , patrocinada por Hal 2002, que recibe 4.718 € de subvencion municipal, en los tiquets de la entradas no figura ni en precio ni el NIF de la empresa, Todo en negro, Todo pa la saca,….
  ¿ Tiene sentido repartir 410.000 € ( 68 mill Ptas) de nuestros dineros públicos, sin criterio ni objetividad alguna, a 103 entidades de Molins, cuyo único requisito que deben cumplir es presentar a tiempo los papeles de solicitud ? , ¿ Que objetos valiosos , únicos u originales, o cuantas ciudadanas de Molins o extranjeros, han visitado el Museo Municipal, que puedan justificar un sueldo permanente, año tras año, a cargo de las arcas municipales, de 45.289,10 € ( 7,5 mill Ptas) + despacho, fruto de debilidades y generosas concesiones de anteriores gobiernos municipales en épocas de vacas gordas? , ¿ Cuantos años llevamos achuchando a éste convenio y a este concepto?