La despesa global en sous dels polítics és un 24% superior a la de fa quatre anys

Tot i la rebaixa d’un 5% en els sous de l’alcalde i els regidors amb dedicació exclusiva, la despesa total de l’Ajuntament de Molins de Rei en sous de polítics i càrrecs de confiança és un 24% superior als valors del 2007 segons la CUP.

El cost anual que suposaran a partir d’ara els sous dels polítics i els grups municipals és de 422.730,96 euros. Fa quatre anys es dedicaven 340.593,66 euros per fer front als pagaments dels càrrecs electes i els grups municipals segons les xifres publicades per la CUP a la seva pàgina web. La diferència entre la despesa del 2007 i l’actual és d’un 24%, una xifra superior al 8,9% que ha pujat l’IPC en aquest mateix període.

La CUP va fer públics els seus càlculs en el ple municipal del 7 de juliol, en el que va votar en contra de la proposta de la rebaixa d’un 5% del sou de l’alcalde i els regidors amb dedicació exclusiva. “Creiem que cal rebaixar encara més uns salaris i retribucions que van ser augmentats de forma abusiva el 2007”, va explicar en el ple municipal el portaveu de la CUP, Àlex Maymó.

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, va assegurar en la roda de premsa prèvia al ple municipal que “els sous es posen al nivell del 2007 aplicant l’IPC”. L’IPC de juny del 2007 a juny del 2011, segons dades del Instituto Nacional de Estadística, ha pujat un 8,9%. Si es complís un increment del sou en relació al de fa quatre anys equivalent a la pujada de l’IPC, Xavi Paz cobraria 50.889,66 € bruts, gairebé 1.800 € menys a l’any dels que ha anunciat, segons els càlculs d’actualització de rendes de l’INE. Una proporció similar s’estalviaria amb els regidors de dedicació exclusiva, que passarien a cobrar 44.575,74 € anuals, més de 1.600 € per sota dels 46.204,33 € bruts que cobraran Mònica Santamans, Joaquim Martí i Miguel Zaragoza.

Més alt que al 2007, més baix que al 2009

Fa quatre anys, l’equip de govern es va augmentar els sous un 34% en el cas de l’alcalde i les dedicacions exclusives i un 128% als regidors amb dedicació parcial. Posteriorment, al 2009, amb l’arribada de la crisi econòmica es va fer una rebaixa del 6% en el cas de l’alcalde, un 7% els regidors amb dedicació exclusiva i un 9,2% els que ho feien a temps parcial. Els regidors de l’oposició en aquell moment van notar una rebaixa del sou en un 23,8%, arribant al 67% en el cas dels portaveus. L’alt increment de l’inici de la legislatura del 2007 ha comportat que amb petites rebaixes al 2009 i al 2011 encara no s’hagi contrarestat la pujada de sous de fa quatre anys duta a terme per Iniciativa per Molins de Rei, ERC i CiU amb el suport del PSC, en aquells moments a l’oposició.

 • La despesa global en sous dels polítics és un 24% superior a la de fa quatre anys http://ht.ly/5DAXS

 • Teresa

  ¿ Quien es el que miente? , ¿ No existen periodístas de talla ( no traslatadores de noticias) que nos puedan dar una opinión verídica de las cosas, sin miedo a perder su subvención municipal?
  Si en 2007 en pleno auge económico, los sueldos de los politicos de Molins era de 340.593,66 euros ( 56 Mill Ptas) me parece aún un derroche. Ahora, en plena crisis, ya no se trata de si el IPC es uno u otro, ¿Cuantos trabajadores de la privada de Molins de Rei , para mantener su empleo, han tenido que renunciar a los IPC ?, ¿ Cuantos ciudadanos de Molins de Rei, en la actualidad, sin trabajo o en el paro, desaerian un empleo, aún con los sueldos de antes del 2007.?
  Ahora no se trata ni si estos 422.730,96 euros ( 70 Mill Ptas) actuales, supone sólo el 2,7 % del presupuesto municipal, Ahora no se quieren más servicios municipales superfluos, Los ciudadanos estan indignados y sólo quiere que se bajen los impuestos, los IBI con valores cadatrales hichados, . circulación, basuras, vados, zona azul, Molins energia, bus, agua, etc.

 • Manuel

  El Sr. Paz ya empieza como Zapatero: intentando engañar a los ciudadanos y escondiendo la verdad! Aun no han explicado como han llegado a la conclusión de que se ahorran 250.000 €. La oposición dice que los propios informes del gobierno hablan de 90.000 €.

  Que nos digan la verdad!

  • Pep

   Qué oposición Manel?
   Aquella que lo primero que hizo fue subirse el sueldo un 128% y un 32%?
   Estos nuevos se han rebajado los sueldos, no se los han subido. Ahora resulta que esto no os gusta?

   Seamos serios por favor.

 • Laia

  Sincerament i amb tot respecte, ja no em crec ni als uns ni als altres.

 • joanpere

  De momento encuentro algunas incongruencias con el articulo, en primer lugar el titular es uno y despues cuando se desarrolla el titular lo aporta la CUP, que despues tampoco hace ninguna referencia a la proposición por parte de los partidos de la oposición (en este caso la CUP) en rebajar un 5% los sueldos de los regidores de la oposicion 5.760 € anuales (23.040 € en el mandato) ni rebajar un 10% la aportación a los partidos politicos 10.008 € anuales (40.032 € en el mandato ) en total el ahorro seria de 63.072 €. Pero claro esto es para todos y claro quien tiene que proponerlo como ejemplo, solo se decica a criticar a los demas.

 • el predicador

  sr. no olvidemos que se bajan el sueldo gracias a la presion ejercida por la cup en su boletin etc.

 • GCAT

  Jo em pregunto.
  Que fan els polítics, resoldre els problemes del poble i millorar els seus serveis? o Embutxacar-se els calers dels ciutadans?
  Posaria per llei que qui vulgui dedicar-se a la política només podria cobrar com a molt un sou simbòlic de 600€ mensuals, amb 12 pagues i a dedicar-se al que han de fer. Governar.
  Ja està bé de fotre'ns el pel, que es pensen que som idiotes. Com a treballador de l'administració no puc cobrar més d'un sou public i ells s'ho passen pel forro, sous públics varis + els seus xanxullos privats quina vergonya!!! si comencem a sumar ens espantem. Normal que el país està com està amb tant xupotero i trepes.
  L'altre, a mi em van congelar el sou més una baixada de sou del 5% l'any passat sense tenir en conte el famós IPC. Això si les factures de tot tipus no paren de pujar.

  • Maria

   I qui vols que es dediqui a la política, els que viuen de rendes o les germaqnetes de la caritat?

 • joanpere

  GCAT solo dos preguntas, tu como funcionario cobras 600 € mensuales ? Y con 12 pagas ? En tu puesto de trabajo cada cuatro años tienes que poner tu trabajo a disposición de los ciudadanos ? Tu jornada de trabajo son la 35 horas o como los afortunados que tienen trabajo de 40 horas ?Mira , por desgracia mucha gente que no ha tenido la posibilidad que le rebajen el sueldo en un 5% porque sus empresas han cerrado y ya esta bien que solo se escuche por parte de algunos funcionarios que se le ha bajado el sueldo un 5% y la percepción en muchos casos cuando has de gestionar cualquier cosa es que ese funcionario esta almorzando

 • GCAT

  Per començar no sóc funcionari, soc d'aquells que porto 8 anys d'interí (Personal laboral i no funcionari) amb 3 cartes d'acomiadament ja a la butxaca estant mesos a l'espera i buscant feina en altres àmbits i sempre esperant que surti a concurs el meu lloc de treball, es a dir que estic a la corda fluixa com molts d'altres companys/es meus que per desgràcia i tenen el meu suport, estan al carrer des de l'1 de juliol. Per desgràcia la meva dona treballa sobre ETT i no sabem si la fotran fora o li renoven contracte ja que en aquestes coses ja se sap i cobrant un míser sou i vivim de lloguer ja quer no podem permetre-ens un pis o sigui que no fotem. I per cert sóc dels que opinen que haurien d'haver sobre el funcionaris un òrgan de control que si no s'arriba a uns objectius doncs al carrer i per molta plaça guanyada que hagis tingut. Casos que he vist guanyar una plaça i al mes baixes mensuals i inclús d'un any vergonyós. A part d'anar de compres en hores de feina i alguna hora esmorzant em poso dels nervis. Però per sort no tots som així hi ha una gran majoria que s'exprimeixen en la seva feina, per tant no tots som així no ens podeu englobar a tots al mateix sac per culpa d'uns quants.
  El tema dels 600€ i cada 4 anys a disposició del ciutadà mira noi dedica't a una altre cosa i no a fer calers en la politica directament. I per el tema dels 600€ ho posaré més fàcil a 641,40€ en 14 pagues el mínim que marca la llei espanyola. El sou mínim que ha de cobrar un ciutadà suposo que hauria d'incloure la política i si no esteu contents ja sabeu el pugeu però per a tothom.
  Referent a les hores es cert que tinc 35 hores setmanals i és una sort i crec que s'hauria de treballar per tal de que totes les feines es pogués tenir entre 7 i 8h laborals i sempre a poder ser jornada intensiva per poder-se dedicar a la família, que aquí en aquest país semblem 3er mundistes hem de mirar cap Europa en aquest aspecte tant que ens agrada. Per altre tinc familiars que fan sobre 75 hores setmanals tenint un petit negoci que en feines avui dia tiren endavant i els polítics enlloc d'ajudar-los els atornillen cada cop mes, estic segur que molts polítics no suportarien un horari tant bestia com el seu.

 • Pere

  GCAT, avui en dia els 600 € no están gens malament. Som molts els que no arribem a aquesta xifra i fem bastantes mes de les 40 hores setmanals que els hi demanas als politics.

 • joanpere

  Para GCAT de momento ya sabemos que estas interino, en segundo lugar tambien conocemos por tu parte que haces 35 horas semanales y que hay una parte que hace una hora de almuerzo y encima de compras, con lo cual a la semana las 28 a 30 horas….. No tienes que contarme nada de situaciones, yo no vivo de la politica, ni tengo sueldo de ella , estoy sin trabajo y sin prestacion… con lo cual no me expliques situaciones que mucha gente vive. Pero por favor que una persona que vive del sistema (funcionario) que todo el mundo pagamos como del otro (politica) No creo que estos se critiquen porque viven de lo mismo. Hablas de que existe gente que no concilia la vida laboral como paises del 3ª Mundo , no nos vendas la demagogia barata, en que mundo te crees que estamos en la de "atar los peros con chorizo" la gente quiere trabajar y ganarse la vida, porque en la empresa privada siempre tienes el riesgo de que te despidan…. Y por cierto no estoy a favor de los sueldos de los politicos en muchos casos, pero que me venga un funcionario (interino) a dar lecciones a los demas.

 • molinenca

  para joan pere, yo noy trabajo en la administracion publica no tengo un sueldazo de 1200 o +, ni trabajo 38 horas semanales, pero estoy hasta el moño de tanta hipocresia, es por eso que no entiendo nada de lo que estas criticandole a este persona. Esta persona lo unico que dice es que siendo una persona que esta trabajando para la administracion sin ser fijo ve que parte de sus compañeros que no hacen el trabajo que tendrian que hacer.
  Aqui de lo que se esta hablando es del morro que tienen los que se supone que estan para ayudar al cuidadano y resolver los problemas de la comunidad no cobrando los sueldos mas dietas mas etc etc etc.. que se estan llevando en teoria trabajando cuando estan calentando la silla…… es cierto que todo el mundo se quiere ganar la vida trabajando pero no acosta de los demas…….

 • Esteve Jaquet

  Proposta: Que tots els partits renunciïn a les subvencions que reben com a grups municipals i que es paguin amb els diners dels seus militants els locals tant bonics que tenen . Ningú ho ha proposat ni la CUP que tan denunciava els sous. Quina funció fan aquests locals? Havent-hi tants espais municipals buits (per exemple la federació) o espais per a actes i reunions (per exemple Ca n'Ametller). Així doncs perquè tots els ciutadans hem de pagar aquestes despeses innecessàries? Qui serà el valent que hi reununciarà?

  • Teresa

   Esteve : Coincido plenamente con Ud. , Estamos en la era del negocio y del mercadeo de la clase política local, en clara competencia con la iniciativa privada, alterando el precio de las cosas (alquiler de tiendas) Ejemplo : La venta de bisutería y adornos del Cau-d'Or de la calle Verdaguer no era rentable, ahora con CIU si lo és, La tienda de decoración interior y baños Decor de la calle Moli no era rentable, ahora con ICV si lo és, La tienda de Embutidos Extremeños de la pza Janes no era rentable, ahora con la CUP si lo és,, y además tiene la ventaja de tener como vecino a La Llauna para poder tomarse unas buenas birras,.. La panadería Ribera de la calle mayor no era rentable, ahora con ERC y con los cursos de cata de vinos y foie-gras , si lo és.
   La finalidad de todas estas tiendas, es similar a la de los espacios religiosos, uso exclusivo de la Junta directiva, con fines para para reunirse y tener la oportunidad de hacer practicas de expresión oral, exprimirse la olla, etc. Saludos

   • Esteve Jaquet

    Plenament d'acord Teresa, molt ben descrit. I més: el local d'ICV és per cuinar les paelles del "guàrdia civil" i l'antiga Tasca, encara més bruta que abans, és per fer unes cerveses i uns bons porros els que tant treballen per a les "entitats" del poble. Després els veu per la tele com a regidors i fan pena.
    Per què ho hem de pagar nosaltres tot això?

   • Enric Piera

    Per pràctiques estèrils d´expressió oral ja tenim al senyor que es diu Teresa. La qüestió és intentar desprestigiar a tothom….i jo em pregunto…què tenen a veure les botigues que hi ha al costat de la seu dels partits polítics municipals ? Que jo sàpiga cap d´aquestes botigues és per ús exclusiu de cap militant de cap partit. Dir tonteries és molt fàcil, però mantenir-les durant tant de temps és tota una heroicitat per par del senyor que es diu Teresa. Tothom sap qui soc quan escric, com la de molts que opinen aquí. Aquesta relació desigual entre un anònim que aprofita la seva condició i tots els altres no tindria cap altre importància si no fos perque les tonteries que diu poden afectar els negocis de determinades persones, que sempre s´han mantingut fora de cap víncul amb cap partit. És una irresponsabilitat i un acte de mala fe asignar aquestes botigues a determinats partits. Teresa, vostè és un IRRESPONSABLE.

    • Propietari indignat

     ui ui ui!

   • Enric Piera

    No hi ha cap botiga d´embotis al CARRER poeta Mateu Janès. Perque plaça….plaça…Tot el debat polític que pot fer aquest senyor que es diu Teresa és aplicar tòpics suats de mal gust sobre la gent dels partits o els entitats ? què fa alguna cosa pel poble ? Si,ja ho sabem tots…diu que paga "sus impuestos"…però organitza colònies d´estiu pels nens ? organitza actes per la Festa Major de manera desinteressada i gratuïta perque la gent del poble s´ho passi be ? Ja cansa algú que s´acredita com a gran opinador desde l´anonimat i critica als que fan moltes coses pel poble des de les diverses entitats. Senyor Teresa, no li fa vergonya ? Salut !!

 • Sergi Gil

  A mi em sembla perfecte que hi hagi més despesa en sous polítics si això ha de donar fruïts. Si d'aquí dos anys estem millor ningú ho podrà criticar. Com més gent dedicada a la política hi hagi millor funcionaran les coses. No sigueu tant mal pensats només començar creient que tots volen "xupar del bote".

 • LA MOSCA COJONERA

  SERGI GIL ESTOY CONTIGO Y DE PASO TAMBIEN LE DAREMOS UNA BUTIFARA DE CAL BARZA QUE LA PELA ES LA PELA.

 • Pere

  Sergi Gil, pel que dius semble que un politic quan mes diners cobra, millor funciona. El que es comenta aqui, es que tindrien que tindre uns sous "normals", algo mes que el salari minim de les 641,- € (que curiosament esta ficat pels mateixos politics!!), pero clarament per sota dels 1.000 € (xifra que avui en día es força dificil arribar en feines "normals" i per gent "normal").
  Per cert, fantastica la intervencio de Teresa amb el tema dels locals "d'oci" del partits politics i a carrec del contribuent.

 • Teresa

  No vamos bien , No hay liderazgo , No hay nivel, Ejemplo : El pasado miércoles dia 20 , en las preguntas al alcalde en la Radio funcionaria municipal publica COM-PP-Radio, a la intervención de la Sr. Felisa sobre el poner una plancha de hierro en un agujero de Mariona, no hubo manera de entenderse, con respuestas inverosímiles y fraselogia incomprensible del Sr. Paz, También inverosímil el desconocimiento por ese Sr. de la Ordenanza municipal en algo tan básico como son los horarios de cierre de terrazas de bares los fines de semana, y la inhibición e incompetencia de la Guardia Urbana en cerrar dichos locales a los avisos de queja de vecinos, La aparición espontánea de mesas y sillas de algunos locales de la pza. catalunya a la hora de servir cenas, sin legalización municipal, La permisibilidad de emitir ruidos nocturnos en eitu con dirección de un colaborador de la radio ( Sr. Casas) en eitu, con una clara muestra de incivismo, que le inhabilita para que nos de las palizas sus clases de disjokey por la radio municipal, etc etc. Im-pre-zentable , Vamos mal,… Ese Sr. no se gana lo que nos cuesta.

  • Esteve Jaquet

   Deplorable, no coneix ni la normativa als plens. Al primer ple s'oblida del seu vot de qualitat com alcalde, que el sr. Romeu li va recordar "sutilment", i al segon desconeix les majories per aprovar les resolucions votades i han de tornar a repetir el ple d'urgència. Com diu l'il·lustre Teresa, si no hagués "vagueado" tant per Molins ara no es ficaria tant de peus a la galleda. O potser és que quan estava a l'oposició no escoltava? Només és pura façana, que trist.

 • el predicador

  sr que se sabe de la señora genoveva esta sra. si que esta preparada por lo menos para cobrar 80.000 euracos.

 • Teresa

  Me faltan datos , Supongo que es debido a la nueva "transparéncia" tan anunciada del actual consistorio,
  No he leido (Viu molins) ningún articulo, ni escuchado (RMR) nada, y todavía no tengo claro como se reparten entre los partidos, las poltronas en las entidades supramunicipales de Molins de Rei , cuales son renumeradas, en cuanto (aprox), y cuales no, así como también si se requiere votaciones en el pleno o son nombramientos a dedo
  S.e.u.o. El Sr. Conde (ICV) se va a la Coporación metropolitana , ¿ Y quien más? ; El Sr. Arcas (ICV) se va como vicepresidente al Consejo Comarcal , ¿ Y quien más?
  ¿Puede alguien clarificármelo? , Gracias

 • Pingback: El certamen d'ajuts a les entitats de la CUP es converteix en anual | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: La paga de Nadal de tres regidors i l'alcalde es destinarà a plans d'ocupació | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Josep Raventós: El tripartit municipal aprova els pressupostos pel 2014 | Viu Molins de Rei()