El col·lectiu Encaix homenatja al poeta i escriptor Guillem Viladot

El col·lectiu d’artistes molinencs homenatjarà al poeta i escriptor agramuntí Guillem Viladot a Centelles en una exposició fins al 31 d’agost. Dissabte passat la van inaugurar amb una lectura dramatitzada de textos de l’autor homenatjat.

Tot plegat va néixer a partir d’una iniciativa de Toni Moreno, membre del col·lectiu artístic “Encaix“, que volia donar a conèixer la figura i l’obra de Guillem Viladot, escriptor, poeta i artista plàstic. Guillem Viladot (1922-1999) disposa d’un museu a la seva vila natal: Agramunt (l’Urgell). Va ser en aquest recinte on el col·lectiu artístic “Encaix” va homenatjar a Viladot per primer cop, amb una intervenció artística que van portar posteriorment a Molins de Rei i que ara ha arribat a Centelles. L’objectiu del col·lectiu molinenc és dur a terme la representació a tot arreu on sigui possible, per tal de donar a conèixer a Guillem Viladot.

La intervenció que fan barreja les arts plàstiques, el vers, la prosa, la dramatització i la música. En el cas de Centelles, té lloc a la Capella de Jesús, on fins el 31 de juliol es podran veure obres dels artistes Francana, Sento Masià, Josep Maria Mateu, Toni Moreno i Jordi Sarrate, totes elles relacionades amb parts de l’obra de Viladot. A més, també s’exposen obres plàstiques del propi Viladot.

D’altra banda, dissabte passat, en la inauguració de l’exposició, quatre actors molinencs (Carme Barberà, Virgínia Olveira, Lluís Posada i Pere Raich) van representar una selecció de textos, contes i poemes de Guillem Viladot, acompanyats de la música i els efectes de so de Juvenal Salcedo i Olga Olveira.

L’exposició  romandrà oberta a la Capella de Jesús de Centelles (C. de Jesús, 1) tots els caps de setmana de juliol: els dissabtes de 19 a 21h, i els diumenges de 10 a 14h i de 19 a 21h.

  • Teresa

    Me parece correcto que dicha entidad, con sus propios medios y sin subvenciones, hagan actuaciones y ostentación de su cultura a lo largo del país.
    Me consta que excepto algunos encargos a esta entidad, un tanto superfluos e innecesarios por parte del consistorio de Molins del anterior mandato, como lo de “paisajes humanos” , dicha entidad no recibe subvención de dineros municipales
    ¿ Tiene sentido repartir 410.000 € ( 68 mill Ptas) de nuestros dineros públicos, sin criterio ni objetividad alguna, a 103 entidades de Molins, cuyo único requisito que deben cumplir es presentar a tiempo los papeles de solicitud ? , ¿ Que objetos valiosos , únicos u originales, o cuantas ciudadanas de Molins o extranjeros, han visitado el Museo Municipal, que puedan justificar un sueldo permanente, año tras año, a cargo de las arcas municipales, de 45.289,10 € ( 7,5 mill Ptas) + despacho, fruto de debilidades y generosas concesiones de anteriores gobiernos municipales en épocas de vacas gordas? , ¿ Cuantos años llevamos achuchando a éste convenio y a este concepto?