Víctor Puntas deixarà la política a la tardor en un procés de renovació total d'ERC

Víctor Puntas abandonarà la política a la tardor, quan es celebrarà el congrés local d’ERC que buscarà renovar l’equip humà i el discurs del partit després dels mals resultats aconseguits a les últimes eleccions. Sílvia Guillén serà la nova regidora. L’actual president del partit, Toni de la Flor, tampoc es presentarà a la reelecció.

Víctor Puntas a la presentació de la candidatura Esquerres per Molins de Rei // David Guerrero

Com va avançar Viu Molins de Rei, Víctor Puntas ja tenia clar que abandonaria la política durant la nova legislatura. Faltava saber la data i avui l’ha confirmat: serà a la tardor, després del congrés local d’ERC. Després de 12 anys com a regidor, Puntas abandonarà el consistori molinenc. La marxa del que ha estat fins ara cap de llista del partit no serà la única; el canvi a ERC serà total. L’executiva local es renovarà al complet i el seu president, Toni de la Flor, també ha comunicat que no es presentarà a la reelecció.

El congrés local, que se celebrarà a la tardor, buscarà renovar tant el discurs com les persones que formen l’executiva local i el grup municipal d’Esquerra. Des d’ERC asseguren que volen treballar per aconseguir un projecte polític “d’esquerres, republicà i independentista renovat”. D’aquesta manera es vol recuperar la confiança perduda a les darreres eleccions municipals del passat 22 de maig, quan ERC va registrar uns resultats desastrosos que amb prou feines els van permetre aconseguir 2 regidors.

Un congrés de renovació

En el congrés de la propera tardor es vol fer una proposta de “definició sobre la línia estratègica i ideològica que ha de seguir el partit per encarar els propers anys i apostar amb temps per la renovació i el canvi generacional”. S’obre d’aquesta manera la recerca d’un nou líder republicà a Molins de Rei que encapçali la llista d’aquí a quatre anys i recuperi l’espai central que ha jugat el seu partit durant les dues últimes legislatures.

Víctor Puntas ja va relacionar la mateixa nit electoral els mals resultats amb la valoració negativa del govern municipal sortint i des d’ERC han pres nota. El congrés no serà fins a la tardor però en els propers mesos ja hi haurà un grup de treball analitzant la política local i establint els eixos d’actuació de la formació durant els propers anys. Serà l’inici d’un període de debat intern que culminarà en el congrés local d’on sorgirà el nou projecte d’ERC. El canvi passa, segons expliquen fonts republicanes, per “refermar l’agrupació independentista, reforçar la participació ciutadana i assumir nous projectes que consolidin el partit dins la política local, i alhora, que engresquin a la ciutadania”.

Sílvia Guillén, nova regidora d’aquí a uns mesos

Sílvia Guillén a la presentació de la llista d'Esquerres per Molins de Rei, on ocupava el tercer lloc // David Guerrero

Amb la renúncia de Víctor Puntas, serà Sílvia Guillén, la número 3 de la llista electoral qui ocuparà l’acta de regidor que deixi el cap de llista republicà. Guillén, periodista de professió i que figurava a la llista electoral d’ERC com independent, es postula així com un dels noms amb més força del nou projecte d’ERC a Molins de Rei. Meritxell Puig i Marc Rebulà, també independents, són altres dels noms ben posicionats que podrien agafar el relleu generacional al partit.

Recomanacions personalitzades