Els Gegants de Molins de Rei participen a la primera Gigantada Villa de Ablitas

Aquest cap de setmana del 2 i 3 de juliol, els Gegants Nous de Molins de Rei, en Bernat i na Candelera, prendran part de la 1a Gigantada de la vila navarresa d’Ablitas, un esdeveniment geganter en el transcurs del qual s’estrenarà una nova parella de gegants jueus de la localitat.

Colla Gegantera de Molins de Rei

Els Gegants d’Ablitas i els de Molins de Rei són vells coneguts. Els navarresos van visitar Molins de Rei en motiu de la Festa Major de Sant Miquel de l’any passat. Ara, seran els molinencs els que es desplaçaran fins a Ablitas.

L’expedició molinenca sortirà de Molins de Rei el dissabte pel matí, tenint la rebuda oficial a Ablitas aquell mateix dia per la tarda i realitzant per la nit un sopar de germanor amb la Comparsa de Gigantes local. La trobada gegantera pròpiament dita tindrà lloc diumenge 3 de juliol pel matí, comptant amb la participació dels gegants de Buñuel, Cascante, Castejón, Funes, Gallur, Marchante, Oiartzun, Perrinche, Molins de Rei i Ablitas, realitzant-se una mostra de balls a la seva finalització i un dinar de germanor entre totes les colles i comparses participants.

Aquesta serà la segona ocasió en que la nova parella de gegants molinenca visitarà Navarra, doncs fa dos anys ja van prendre part d’una trobada gegantera al barri de la Txantrea a Pamplona. Altrament, aquest no serà l’únic desplaçament fora de Catalunya dels Gegants Nous aquesta temporada, doncs està previst que a mitjan d’agost participaran a les festes patronals d’Alaior, a la illa de Menorca.

Recomanacions personalitzades