Viladecans es converteix en un gran escenari al carrer

Del divendres 1 al diumenge 3 de juliol, els carrers i places de Viladecans es transformen en un gran escenari on 35 companyies d’arreu del món oferiran 39 espectacles diferents per a tot tipus de públic. Es el Festival Internacional de Teatre i Animació al Carrer, que enguany arriba a la 22a edició. Totes les actuacions són totalment gratuïtes.

Viladecans torna a preparar-se per al Festival Al Carrer, una gran cita anual amb les arts de carrer que els viladecanencs fan seva per donar la benvinguda a l’estiu de la millor manera possible. Els carrers, les places, els racons de Viladecans s’omplen de màgia, d’art en estat pur, en un viatge fantàstic a través de les emocions i la diversió. Les actuacions començaran divendres a les 20h, i destaca la presència de “Call me Maria”, espectacle que es podrà veure per primera vegada a l’Estat a Viladecans, abans de la seva estrena oficial al Festival Grec de Barcelona.

En aquesta edició, la vint-i-dosena, el festival se suma a la celebració del Mil·lenari de Viladecans i oferirà un espectacle especial per
commemorar aquesta efemèride. La companyia de Vila-Real (Castelló) Xarxa Teatre serà l’encarregada de fer que aquesta sigui la nit de la celebració. “La nit màgica del Mil·lenari” es podrà veure dissabte 2 de juliol a les 12 de la nit, a l’exterior del teatre Atrium Viladecans.

Emoció i vida pels carrers

Els dies 1, 2 i 3 de juliol, la fesomia de la ciutat canviarà. Es transformarà en un gran escenari on podrem gaudir de teatre, animació,
dansa, pirotècnia, circ, intervencions artístiques i, en definitiva, una gran festa cívica per sortir al carrer i viure més de 35 propostes a peu de carrer.

El Festival Al Carrer torna a portar a la ciutat una gran selecció de propostes artístiques que faran de Viladecans una veritable festa
ciutadana. Un festival en què les emocions envaeixen l’espai públic i l’expressió artística surt als carrers per trobar-nos en qualsevol racó. Vuit espais de Viladecans seran el marc per a una programació plena de sorpreses.

L’espai de la plaça de la Vila és una tradició al festival. Des de les primeres edicions ha estat l’epicentre, un lloc on els espectadors poden viure la màgia dels muntatges per als més petits en horaris de tarda, i les propostes locals, de nit. Els muntatges familiars
de tot tipus de gèneres conviuran en dos escenaris, amb les actuacions d’animació infantil de Walter Garibotto, la música electrònica per als més petits amb Vie Vide Kids, els titelles de la companyia Rocamora, o una de les propostes de Cia. Plaf, que, amb “Pajaritos en la cabeza” vesteix, literalment, d’imaginació els caps dels nens i nenes amb divertits pentinats.

La rambla Modolell és sempre una gran sorpresa. La participació del públic i les propostes amb més ingredients de provocació i
improvisació s’instal·len en aquest espai per capgirar completament la rutina de la rambla i transformar-la en un continu de propostes divertides, atrevides i participatives.

La plaça de l’Església serà aquest any més variada que mai. La programació d’aquest espai segueix el mateix patró que la
resta, iniciant-se amb espectacles per als més petits, com “Cíclic”, de Produccions Trapa, un taller de circ, a càrrec de l’Escola de Circ Rogelio Rivel, o un dels muntatges més sorprenents d’aquesta edició amb “La route”, de la companyia francesa Anonima Teatro.

En el Jardí Municipal podrem gaudir d’una de les estrelles del Festival Al Carrer de Viladecans, “Call me Maria”. Un gran muntatge de circ i teatre, que es podrà veure, en una presentació especial a Catalunya a la nostra ciutat. “Call me Maria” és una proposta  encisadora, en què tots els elements -música, teatre, escenografia o vestuari- sorprendran al públic, en una meravellosa història plena de màgia i tendresa.

En les places d’Europa i de Saint Herblain s’ubicaran els espectacles de formats més grans i, com a novetat enguany, una carpa on gaudir de dos magnífics espectacles de la mà de dues companyies franceses. El primer, “Jamais 2 sans 3” de Triple Croches, és una proposta de circ, amb el sabor inconfusible de la tradició europea, i el segon, amb la companyia Aire de cirque, transformarà
l’envelat en un cabaret surrealista, amb referències al món de Tim Burton, Fellini o The Rocky Horror Picture Show.

El Festival Al Carrer intenta oferir noves ubicacions any rere any per a propostes singulars. En aquesta edició es mantindrà l’escenari dels carrers Sol i Àngel Guimerà, on podrem gaudir d’una intervenció teatral molt especial amb “Capses”, de Produccions Trapa,
petites obres de teatre dirigides a un sol espectador, que juga amb la participació i complicitat del públic des del primer moment.

En el carrer d’Àngel Guimerà també es podrà veure una proposta de contacontes, a càrrec de Lo sacaire del Llobregat, un personatge medieval que, teatralitzant rondalles tradicionals, ofereix una proposta fresca i impactant per a tota la família. I un dels nous escenaris que s’afegeixen a l’edició d’aquest any serà l’exterior d’Atrium Viladecans, on es podrà gaudir de l’espectacle de commemoració del Mil·lenari de Viladecans, amb Xarxa Teatre. L’altre muntatge que es podrà veure a Atrium Viladecans serà
la nova proposta de la companyia basca Deabru Beltzak, que porta la llegenda del flautista d’Hamelin a una dimensió fosca i caòtica amb un magnífic espectacle on l’espectador és part protagonista de la història.

Xarxa Teatre portarà la Nit màgica del Mil·lenari

El Festival Al Carrer se suma a la celebració del Mil·lenari de la ciutat, programant una de les companyies més prestigioses del món de les arts de carrer: Xarxa Teatre. Uns vells coneguts del festival que han deixat la seva empremta en totes les edicions en què ens han visitat. En aquest cas, la seva proposta, com no podria ser d’altra manera, serà totalment festiva, i amb la “Nit màgica del Mil·lenari” ens convidaran a gaudir del carrer.

Un espectacle d’animació itinerant en què el foc recorre els carrers per on transcorre la cercavila provocant la participació activa dels espectadors. La ciutat a les fosques és l’atmosfera propícia i el preàmbul perfecte per a l’esclat del color i de la música que assaltarà els espectadors, i ho farà des de la més antiga de les tradicions de la festa mediterrània, que estima el foc, la pirotècnia, les llums i la percussió. Les antigues estructures de fusta amb què es realitzaven els castells renaixeran per una nit, il·luminant fantasmagòricament el grup de dimonis i de bous que s’apoderaran dels carrers dansant. En aquesta nit tan especial, també hi prendran part Diables de Viladecans, acompanyant aquest correfoc ancestral que durant mil·lenis s’ha viscut en els nostres pobles i ciutats.