S’acaba la rebaixa temporal del preu del transport públic

La rebaixa d’un 5% en el preu dels bitllets de Rodalies s’emmarcava en les mesures d’estalvi energètic impulsades pel govern estatal, que des del primer moment es va dir que seria temporal. Els bitllets integrats comprats fins el 30 de juny serviran fins al març de 2012.

Així doncs, se suprimeix el descompte del 5% que es va fer als bitllets de transport públic a partir de l’1 de juliol. La T-10 de 2 zones puja 80 cèntims de preu i torna a costar 16,40€. La d’1 zona ho fa 40 cèntims i costarà demà 8,25€. Pel que fa als títols exclusius de Rodalies, el Bonotren de 2 zones puja 55 cèntims i costarà 11,25€. El bitllet senzill costa ara 10 cèntims més: 1,70€.

L’1 d’abril van entrar en vigor unes noves tarifes de transport públic, fruit d’un acord entre la Generalitat, qui gestiona el servei, i el govern estatal, que va anunciar la mesura. Dins els anuncis del govern hi havia, entre d’altres, la utilització de sistemes ‘led‘ a l’enllumenat, el foment dels pneumàtics ecològics o la reducció del límit màxim de velocitat en autopistes fins als 110 km/h. Les mesures es va anunciar que tenien com a objectiu reduir el consum energètic, i especialment de gasolina, a causa de l’elevat preu que tenia en aquell moment. Es va dir que inicialment les mesures serien de l’1 d’abril al 30 de juny, i que en acabar el període es decidiria si calia prorrogar la reducció de tarifes i de velocitat.

Com que el preu del barril de Brent ha anat baixant (encara que la gasolina ho ha fet però molt tímidament), el consell de ministres va decidir no perllongar la rebaixa del preu dels bitllets ni la reducció temporal del preu de la benzina.

Aquests són els nous preus complets, juntament amb els preus vigents fins el 30 de juny:


Els títols comprats durant aquest període tindran la mateixa vigència que els que s’hagin comprat des del gener. És a dir, pel que fa als títols integrats (vàlids per a totes les modalitats de transport) serà el 29 de febrer de l’any que ve, i amb els exclusius de Rodalies el que marca el bitllet, que sol ser d’un màxim de 30 dies. Es va especular amb donar una validesa més limitada als títols integrats, per evitar la compra massiva de bitllets per aprofitar-se del menor preu, però finalment es va descartar.

Recomanacions personalitzades