Sant Joan Despí inicia una Festa Major amb prop d’un centenar d’activitats programades

L’actor Pep Plaza, l’altre Pep Guardiola del Crackòvia, serà l’encarregat de donar el tret de sortida amb el pregó de Festa Major aquest dimecres (22 de juny, plaça del Mercat, a les 20.15 h). La Mala Rodríguez, una de les veus referents del hip hop i els Teràpia de Shock seran els concerts estrella de la Festa Major de Sant Joan Despí.

Sant Joan Despí està a punt d’iniciar la seva Festa Major 2011. Del 22 al 26 de juny, la ciutat es transformarà en un gran escenari per donar cabuda a les prop d’un centenar d’activitats que entitats i Ajuntament han preparat per gaudir d’aquests dies. Grans i petits, especialment els petits, podran escollir entre un ampli ventall d’activitats. Tot i que us adjunto el programa sencer (també el podeu descarregar al web www.sjdespi.cat) us avanco algunes de les activitats principals.

El cartell, dels Kukuxumusu, es caracteritza, evidentment, pels seus dibuixos plens de color i d’optimisme. Es distingueix perfectament alguns dels símbols indiscutibles de Sant Joan Despí com Can Negre, la Torre de la Creu o el riu on conflueixen personatges propis de la nostra tradició festiva: des dels gegants al drac Braulio… Així, el clàssic tret de sortida de qualsevol Festa Major, el pregó, el farà enguany l’actor Pep Plaza molt conegut per les seves virtuosos imitacions de personatges del Krackòvia o Polònia com ara Pep Guardiola, Joan Gaspart o Quim Monzó. Serà el 22 de juny, a les 20.15 a la plaça del Mercat, al barri de les Planes. Una mica abans hi haurà un espectacle itinerant a càrrec de Dell’Arte (des de les 19.30 h, al carrer John F. Kennedy).

Revetlles a tots els barris

El dia 23 de juny als quatre barris de Sant Joan Despí hi haurà revetlles amenitzades amb la música en directe de les orquestres Nova Música Band (barri Centre); Orquestra OEM (al barri de les Planes); Show Trexs Musical (al barri de Pla del Vent-Torreblanca) i Orquestra Código (Residencial Sant Joan).

La Mala Rodríguez i Teràpia de Shock, concerts estrella

El parc de la Fontsanta concentrarà les principals actuacions musicals: d’una banda, el grup Teràpia de Shock actuarà el divendres 24 de juny (22.15 hores) i La Mala Rodríguez el dissabte 25 (00.30 hores). Els primers s’han fet molt coneguts per la seva col·laboració, amb el tema Sense tu, en la banda sonora de l’exitosa sèrie de televisió de TV3 Polseres Vermelles. Per la seva part, La Mala Rodríguez és una de les màximes exponents del hip hop que, en el seu darrer àlbum, Dirty bailarina ha fet un gir aflamencat. El que no falta és la seva veu trencada i les seves lletres, de poesia descarada. Amb un llarg palmarès de premis i reconeixements, aquest any ha estat la guanyadora en la categoria de millor àlbum de hip hop pel seu treball Dirty bailarina. No oblidem les actuacions dels grups locals Esperanza Flamenco i PEQUEñoMOZART en el marc de la Nit Jove (al parc de la Fontsanta, a partir de les 21.30 h).

Animació infantil

Els més petits gaudiran d’aquesta festa amb els espectacles d’El Rusc de la Melinda, de Cia. La Closca (24 de juny, a les 19.30 h, pl. Mª Aurèlia Capmany); Un viatge al voltant del sol, a càrrec de ToquiQuiToqui (24 de juny, a les 19.30 h a la plaça de Catalunya); l’activitat Ecoxoc (25 de juny, carrer John F. Kennedy, 18.30 h) o el taller de circ de La Berta (26 de juny, 19 h, laça de l’Estatut). Consulteu moltes més activitats en el programa.

Espectacles i música pels adults

Entre els espectacles més destacats pels adults es troba l’actuació del MAG EDGARD que presenta INSTANTS el dia 24 a la plaça de l’Estatut a partir de les 23 h, o MERCI BIEN a càrrec de MUMUSIC CIRCUS (el dia 25 a les 23 a la plaça Mª Aurèlia Capmany).

Tradicions populars

Com no podia ser d’altre manera, la Festa Major també comptarà amb activitats tradicionals vinculades a la cultura popular catalana amb la implicació directa de les entitats com ara el Correfoc (dissabte, 25, a partir de les 22 h des del carrer John F. Kennedy que finalitzarà al parc de la Fontsanta amb l’espectacle Somnis d’un alquimista) o la XXVII Trobada i plantada de Gegants (diumenge 26, des de les 9 h al carrer Baltasar d’Espanya, inici de la cercavila pels carrers del barri Centre a partir de les 11.30 h), entre d’altres.

Ruta de tapes

Una de les novetats d’aquesta edició és la “ruta de tapes” amb preus reduïts (tapa i beguda a 1,5 euros) a determinades hores del dia en diferents bars i restaurants. Podeu consultar tots els establiments adherits al programa.

Recomanacions personalitzades