Els estudiants d’un institut alemany visiten Molins de Rei en un intercanvi amb l’IES Lluís de Requesens

Els estudiants de l’institut alemany KGS Stuhr- Brinkum acaben d’arribar a Molins de Reien un programa d’intercanvi amb els alumnes de l’IES Lluís de Requesens. El nou equip de govern ha fet la seva primera recepció oficial a aquest grup d’estudiants.

Aquest intercanvi entre els dos Instituts es realitza des de l’any 2000. Tot i que poden haver-hi modificacions en el calendari, els estudiants alemanys venen a Molins de Rei durant el mes de juny, i els molinencs viatgen al setembre cap a Bremen, ciutat molt propera a Stuhr, d’on provenen els estudiants alemanys. Aquesta iniciativa té l’objectiu de promoure l’aprenentatge dels idiomes estrangers entre els estudiants europeus.

Acabats d’arribar a Molins de Rei, els alumnes de l’institut alemany van ser rebuts per les autoritats i els alumnes del Lluís de Requesens a la sala de plens de l’Ajuntament. L’acte va ser presidit per l’alcalde, Xavi Paz, el primer tinent d’alcalde, Joan Ramon Casals, i la regidora d’Educació, Jessica Revestido. Aquesta ha estat la primera recepció oficial del nou govern municipal, format per PSC i CIU, fet que va destacar i del que va mostrar-se orgullós Paz.

Els estudiants van ser acompanyats per dues professores de cada centre i es van mostrar interessats pels nous projectes de la vila en referència als joves i els símbols més emblemàtics de Molins de Rei, entre d’altres. Els alemanys practicaran el castellà durant els propers dies. Mostra de la seva aplicació i interès es va evidenciar quan van posar en pràctica l’idioma amb les preguntes que portaven preparades.

Després del torn de preguntes, els membres del govern, professores i estudiants van posar davant de l’Ajuntament per fer la tradicional foto de cada any amb els alumnes d’intercanvi.

Els estudiants d'intercanvi a la porta de l'Ajuntament de Molins de Rei // Laura Herrero

 • Teresa

  ¿ La bicefália siempre tiene que ir junta, incluso en las fotos?, ¿Al ser algo institucional y de imagen exterior, no convendrian unas corbatitas?

  • Manolo

   Manolo.
   Teresa, como siempre, se te ve el plumero.No tienes arreglo. Criticar por criticar. Lo de las corbatitas da calor que estamos en verano. Te enteras??? Parece que no tienes nada que hacer y claro puestos a hacer algo, vamos a criticar.

 • ESPERANÇA

  jajja…!!! Manolo no cal emprenar-se ja sabem que la Teresa té algún problema en la bilis…!! li surt per la boca.
  Si haguéssin sortit amb corbata els criticaria per la corbata, ni cas!!!
  Molt bona la imatge! tenim un nou govern de diferents ideologies que s'han posat d'acord en governar per 4 anys, tal i com els ciutadans de Molins ho van dir el 22 de maig.
  Com és tradició us hem de donar 100 dies de marge, només fa una setmana des del nomenament com alcalde!!
  Crec que a la Teresa com a jubilada forçosa, se li pasen els dies i se li fan molt llargs però, paciència que l'alcalde i el 1er tinent alcalde no tenen la vareta mágica per posar ordre en tot el desgavell que altres van organitzar durant 8 anys.
  Primer han de fer net a la CAsa de la Vila, ja tenen als "dropos" marcats , ara nomé cal apartar-los de les línies de poder, perquè sino els serà molt difícil tirar endavant. A veure si es donen presa i treuen la carcoma abans que es ens quedem sense la fusta.

  • Teresa

   esperança : Pues una corbatita no vendría mal , aun que fuese para un rato, En la la verbena de San Juan vien que se cambió de indumentaria, primero en la plaza de la iglesia, y luego despues de cenar con otro look , visitando la tierra batida de la Petanca Riera Bonet , la plaza inclinada Mendez- Riera Bonet, Conserevs, Buenavista,… el comité PSC , Paz-Cantudo-Revestido. El Sr. Paz muy "modelno", con la camisa blanca a estilo "tajarili" , dando besos socialistas a doquier.
   ¿ Que paso con la marcha inespererada en el festival de Lorca del pasado día 19, del regidor de cultura Sr. Casal y de su pareja Srta. Georgina , alguien puede informarnos?
   ¿ Debemos pedir ya la dimisión del president de AA VV de Incresa Sr. Vicente Fernández, el regidor de cultura , Sr. Casals, y del alcalde Sr. Paz ,y los técnicos de cultura, por su incapacidad con para negociar la musica de la verbena en Incresa? , ¿ Manolo, Ud. como funcionario del Ayto y Ud. esperança, pordrían informarnos de qué tramites hay que seguir para pedir responsabilidades y dimisiones?

 • Fàtima

  Jo com a estudiant em fa vergonya que el nostre alcalde Xavi Paz, no domini la llengua estrangera: l’anglès!
  El nostre actual alcalde va donar la benvinguda a uns alumnes d’intercanvi alemanys que van venir amb l’institut Lluís de Requesens, en català, quan la majoria d’ells no van entendre ni una sola paraula.
  Un bon alcalde hauria de saber català i l’anglès, una de les llengües més parlades a aquest món
  Res més a dir!

  • Manolo

   Fàtima.
   How old are you? Are you teenager? If yes, do you speak english?
   Why do you think it is necessary that our mayor in Molins de Rei speak english?