Les regidories de l’Ajuntament ja tenen nous responsables

L’equip de govern encapçalat per Xavi Paz ha presentat el cartipàs del mandat 2011-2015 que reparteix responsabilitats entre els 10 regidors de PSC i CiU. Hi ha 28 regidories agrupades sota quatre àrees presidides per Joan Ramon Casals, Mònica Santamans, Miguel Zaragoza i Joaquim Martí, que treballaran a dedicació exclusiva excepte Casals.

Les quatre àrees en les que s’estructurava fins ara l’Ajuntament es mantindran. L’Àrea de Sostenibilitat i Territori estarà presidida per Mònica Santamans, funció que compaginarà amb les de regidora d’Urbanisme, Obres i Llicències, Medi Ambient i Salut Pública. Miguel Zaragoza es farà càrrec de la presidència de l’àrea d’Economia i Serveis Generals. També farà de regidor de Via Pública, Serveis Generals i de l’Oficina de Contractació i Patrimoni. Finalment, l’àrea de Promoció i Desenvolupament Econòmic serà presidida per Joaquim Martí, que també assumeix les regidories de Guàrdia Urbana, Fira i Comerç i Mercats.

Joaquim Martí, Miguel Zaragoza i Mònica Santamans, els nous presidents d'àrea de l'Ajuntament // David Guerrero

Xavi Paz tindrà l’alcaldia durant els dos primers anys de la legislatura. A més, farà les tasques pròpies de regidor d’Esports durant tot el mandat. Joan Ramon Casals, per la seva banda, serà l’alcalde durant els dos darrers anys del mandat. Fins aquell moment, serà primer tinent d’alcalde, president de l’Àrea de Serveis a les Persones i regidor de Cultura. La primera tinença d’alcaldia i la presidència de Serveis a les Persones recaurà en Paz quan Casals assumeixi l’alcaldia. La regidoria d’Esports i la de Cultura la mantindran durant tot el mandat cada un d’ells.

La resta de l’equip de govern està format per Ferran Espinosa, regidor de Finances i Noves Tecnologies; Anna Cantudo, regidora de Sanitat, Ocupació, Mobilitat i Habitatge; Jessica Revestido, que assumeix les regidories d’Educació, Gent Gran, Nova Ciutadania, Igualtat Dona-Home i Cooperació i Solidaritat. Aquests tres regidors socialistes treballaran a dedicació parcial, igual que ho faran els dos regidors convergents restants: Carme Madorell, regidora de Serveis Socials i Consum i Turisme; i Esteve Altozano, regidor de Joventut i Infància, d’Activitats i regidor d’Empresa.

Austeritat i una administració més àgil

Joan Ramon Casals i Xavi Paz durant la presentació del nou cartipàs municipal // David Guerrero

El nou alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, acompanyat del primer tinent d’alcalde, Joan Ramon Casals, van donar a conèixer el passat dijous l’equip de govern que els acompanyarà durant aquest mandat. “Combatre la crisi econòmica en un context d’austeritat, aconseguir un bon govern i desenvolupar un model de vila que tingui com a prioritat el servei a les persones” són els objectius del nou govern segons Paz. “La gent té la sensació de que els impostos són alts, per això tenen dret a rebre uns serveis d’alta qualitat” va indicar Casals, al mateix temps que va prometre “canvis en la manera de treballar per agilitzar l’administració”. Tot i això, el nou primer tinent d’alcalde va deixar clar que “no tenim pensat passar l’apisonadora, volem treballar amb diàleg, consens i el màxim de pactes possibles”.

L’alcalde i el primer tinent d’alcalde es van comprometre a dur a terme una auditoria a principi i a final de mandat, com tots dos partits pregonaven durant la campanya electoral.