Jordi Casas: Els “indignats” i el 22-M (II)

Amb el ple d’investidura del passat 11 de Juny, ha començat oficialment la nova legislatura 2011-2015. Serà un període de dificultats, caracteritzat per les fortes retallades i l’obligada contenció de la despesa pública, després d’anys d’alegries pressupostàries A més, la gran fragmentació política que han deixat els resultats del 22-M a Molins de Rei, obligarà els partits al govern a fer exercicis d’enginyeria política si volen aprovar els pressupostos i gaudir d’una certa estabilitat i marge d’actuació, ja que no disposen de majoria absoluta.

De moment, dissabte 11/06 hem assistit al primer acte d’aquesta tragicomèdia política en que amenaça de convertir-se l’activitat municipal durant els propers quatre anys. De portes en dins, a la sala de plens, s’escenificava el pacte polític CiU-PSC, i s’escollia alcalde per als propers dos anys al socialista Xavi Paz, amb la complicitat sospitosa de PP i d’un vot d’ICV. No cal ser cap analista polític qualificat per veure l’extrema fragilitat en que queda aquest govern  i preguntar si serà capaç de fer front als reptes que l’esperen a causa de la conjuntura socioeconòmica –que està lluny de millorar- i del dèficit de finançament provocat per la situació d’espoli fiscal que pateix Catalunya.

A més de la combinació política escollida per governar, n’hi havia d’altres de possibles, com per exemple, formar una majoria catalanista amb opcions de caire proper al sobiranisme, que impliqués un apropament entre CiU i la CUP.  Segurament, aquesta opció era per a molts inviable, però jo opino que com a tercera força política, la Candidatura d’Unitat Popular tenia l’oportunitat de prendre la iniciativa política i demostrar que, a banda de fer oposició, està preparada per assumir responsabilitats i facilitar la governabilitat, com sí que han fet en d’altres poblacions de Catalunya. En lloc d’això, a Molins de Rei CiU s’ha llençat en braços socialistes, facilitant així que l’alcaldia d’un dels pocs pobles del Baix Llobregat que se’n resistia, estigui ara i durant els propers dos anys en mans del PSC. Només el temps dirà si la decisió ha estat encertada, però, a hores d’ara, estic segur que per a molts vilatans resulta, com a mínim, difícil d’entendre.

Penso que part de l’explicació la podem trobar de portes en fora de l’Ajuntament: precisament mentre a l’interior prenia possessió el nou consistori, a l’exterior es duia a terme una protesta dels anomenats “indignats”, que en mig d’una cassolada ensordidora i amb crits de “democràcia real ja”, impedien seguir el ple als ciutadans que omplien el vestíbul de la Casa Consistorial. El dret a la lliure expressió és fonamental,  però l’actitud irrespectuosa i agressiva amb que els representants escollits pels molinencs van ser rebuts a la sortida no és acceptable. Però és més greu encara quan alguns d’aquests “indignats” formen part d’una opció política que alhora està representada al consistori, i compten amb la complicitat dels seus regidors. La CUP ha d’entendre que  no es pot estar a dins i a fora a la vegada, ni ser part del sistema i jugar a l’antisistema al mateix temps; sens dubte, aquest doble joc serà difícilment comprensible pels ciutadans i a mig termini acabarà tenint un cost polític alt.

En el moment d’escriure aquest article s’acaben de produïr uns fets lamentables, de similars característiques, encara que molt més greus, aquest cop davant del Parlament de Catalunya, seu de la sobirania popular. La protesta pacífica és sempre legítima, però l’ús de la violència i la intimidació sobre els diputats democràticament escollits pel poble de Catalunya resulta inacceptable. Novament, és dins l’hemicicle i seguint les regles del joc democràtic que cal resoldre els molts problemes que té plantejats el país., tal com, per exemple, els diputats –per cert, agredits- de Solidaritat estan fent: presentant una esmena a la totalitat als pressupostos de l’autonomia i la pobresa, proposant com  alternativa els pressupostos de l’Estat propi i la prosperitat, en que, per primer cop, no es té en compte el dèficit fiscal, i només la riquesa que Catalunya genera, i, finalment,  proposant la retallada de sous de diputats, alts càrrecs i consellers.

Per acabar, vull fer notar un cop més l’absoluta manca de referència per part dels “indignats” de Barcelona en relació a la responsabilitat de l’Estat Espanyol envers els drets nacionals del poble de Catalunya i en particular de la situació de discriminació fiscal que patim i que ens empobreix progressivament: de cada 100 € que paguem els catalans en impostos, només en retornen 38. Per quan doncs una acampada, per exemple, davant la delegació de l’Agència Tributària demanant que ens donin allò que ens pertoca? D’aconseguir-ho, de ben segur que ens estalviaríem un munt de retallades.

 • Albert

  La protesta dels "indignats" té reivindicacions diverses. Allò que les uneix és precisament el rebuig a la incapacitat de les institucions d'imposar-se als mercats i als dictats econòmics. I, per tant, la incapacitat de la política de donar solució als problemes socials (atur, habitatge, precarietat…).

  Llavors, això de "canviar des de dins" és un carreró sense sortida.

  Estic d'acord que cal apuntar clarament cap a l'Estat espanyol i l'espoli fiscal. Però no exclusivament. També cap a l'FMI, la UE i el poder del capital financer (la banca).

  La independècia implica una ruptura i, per tant, la possibilitat de superar aquesta incapacitat política. I la guanyarem des de dins i des de fora de les institucions. No sé per què rebutgeu tant frontalment un moviment popular que recull elements compartits amb el moviment independentista.

  Un partit independentista com el vostre no hauria de caure en els llocs comuns del discurs conservador. Si no, no deixeu de ser una versió independentista del pensament convergent de tota la vida.

  • marta

   estic força d'acord amb tú Albert.

  • Laia

   Crec que tens raó en algunes coses que dius, pero discrepo en aixo de la semblança de l'independentisme amb aquest moviment, mes que rés que aquest es caracteritza per la intenció d'un moviment global, on els nacionalismes no son la rao de ser de ninguna de les seves accions.

  • Teresa

   Albert : Yo personalmente no acabo de entender eso del movimiento de "indignats" , cuando un 80 % de ese colectivo no fueron a votar el día 22. Comprendo que dentro del movimiento pueda haber reinvindicaciones distintas , pero hay que aceptar la realidad de las cosas , y la mayoria de las gentes de Pza. Catalunya de Barcelona eran de habla castellana y reacios al concepto de independentismo catalán.
   Estamos en un pais dentro de la orbita capitalista y el mundo se rige por los mercados y las bolsas Los gobiernos, dependientes en todo momento de negociar su deuda publica, no pueden, ni deben, enfrentarse a los mercados , ni al FMI , ni a la UE , ni a la banca, ni a las leyes económicas. Deben ir lo trampeando,..
   Sin deuda publica no hay prestaciones sociales.

 • Albert

  Sr. Casas. Em dic Albert, i jo sóc un dels indignats que era just a fora de l’ajuntament cridant i fent-me sentir. Vosaltres ni tan sols sabeu qui sóc, i ho puc arribar a entendre sent un poble de gairebé 25.000 habitants. Però tot i així, és fàcil que la gent ens trobem pel carrer, no és tant gran aquest poble. Per això em segueix divertint (en to molt irònic) com no podeu veure els problemes de la gent i com els podeu ignorar. Jo cobro uns 700 euros mensuals, visc de lloguer amb un amic perquè si no és així no hi ha manera de poder accedir a habitatge. Estic estudiant a la universitat a distància perquè una nova llei fa que sigui molt difícil treballar i estudiar a la vegada ja que en molts casos t’obliguen a assistir a classe. Els meus pares també viuen de lloguer, i el meu pare cobra, tot i tenir 60 anys, un sou irrisori (no més de 1200 euros). Els meus dos germans grans estan a l’atur, un ja ni tan sols cobra subsidi. La meva germana està en la mateixa situació que jo…i ara em preguntaràs perquè estic indignat? Fa falta que segueixi explicant-te la situació precària que viu el món? Si no ho saps és que ets un ignorant (sento si et sembla una falta de respecte).
  Sé que des de l’ajuntament de Molins de rei no podeu evitar l’espoli fiscal, no podeu implementar un taxa d’impostos més elevada a les gran fortunes, i no podeu generar feina per a 5 milions d’habitants i encara menys donar una vida digna a més de 2.000.000.000 d’éssers humans que moren per culpa d’un sistema polític i econòmic nefast, i que va en augment cada día. Però sí que podeu fer coses perquè canviïn les petites situacions locals, per exemple imposant un impost molt més elevat a aquelles persones que tinguin habitatges buits, o posant un preu màxim i mínim al metre quadrat als habitatges del poble, incentivant l’habitatge públic i social, intentant crear petites empreses públiques que puguin ser útils pel poble i donin treball als seus habitats, intentant donar suport i ajuda aquella gent que ho necessiti perquè es troba desemparada mitjançant una bossa d’ajudes econòmiques, reclamant als vostres partits de caire autonòmic i estatal que segueixin mesures polítiques d’acord amb la situació social que pateix aquest país i el planeta sencer, etc., etc., etc… he de seguir?
  Ara, en defensa dels membres de la CUP em sento molt orgullós que almenys gent d’un partit polític tinguin cor i siguin capaços de posar per davant de tot els sentiments cap els altres, perquè seguir els sentiment és seguir la raó. I no es tracta de sentiments nacionalistes, ni cap estupidesa d’aquestes (em perdó pels que són nacionalistes), sinó pel sentiment biòfil que fa molta falta als éssers humans. La política no serveix per controlar l’economia, sinó per millorar el benestar de les persones, per fer que tots els grups humans puguin viure feliços i en pau. Això no depèn de l’economia, sinó de la mentalitat de la societat, i ara la societat està psicològicament malalta.

  • Teresa

   Albert , Mi consejo es que ahora que es joven, no pierda el tiempo y estudie al máximo, en el futuro necesitará de los máximos conocimientos.
   Los Ayuntamientos, cuantas menos cosas ostentosas hagan mejor, Yo me revelaría (pistola en mano) si con mi propiedad me quisieran imposant un impost molt més elevat a habitatges buits, o que el Ayuntamiento actue de "inmobiliaria" , posant un preu màxim al metre quadrat als habitatges. Aceptaría, en lo de incentivant l'habitatge públic para casos de extrema urgencia y precariedad, pero no para toda la vida, como las actuales VPO que solo sirven para especular, Los Ayuntamientos no deben crear petites empreses ni que se aquilosen de funcionarillos, Los Aytos deben dejar que actue el mercado libremente.
   No hay que dar caridad a nadie, y hay que anular todo eso de Caritas, ni donar suport i ajuda aquella gent que ho necessiti , Lo único que hay que darles es un puesto de trabajo digno y nada más. Enseñarles a pescar,….
   Los de la CUP , al no querer bajarse del burro y governar en Molins, ha sido un voto "nulo"

   • Enric Piera

    La actual crisi l´ha generat precisament el fet de deixar la economia en mans exclusivament dels mercats. La solució és donar encara més poder als mercats ? L´habitatge no és un dret fonamental ? doncs perque no es pot posar un preu màxim ? o fariem igual amb la sanitat ? tota privada i qui ni es pugui pagar una operació que es mori al carrer…? Per cert, Càritas depen de la Esglesia, no pas de l´Ajuntament. Ser el principal partit de la oposició, fiscalitzar la feina del govern i aspirar a un govern municipal valent en la defensa dels drets dels molinencs i molinenques no és llençar el vot, és treballar per una vila més justa. Els mercats son més justos potser ? la banca és més justa amb la gent ? Per sort a Molins de Rei ara hi ha una alternativa diferent, de debò d´esquerres i sobiranista sense hipoteques externes. Només justícia social i Paisos Catalans. Salut !!

    • Teresa

     Estoy totalmenete en desacuerdo con Ud.
     La actual crisi económica la hemos generado entre todos, tanto entidades finacieras como la ciudadanía en general. De los ahorrillos en los bancos , ¿ Quien es el que renuncia a su interes? , Si no nos dan un buen interes en un banco , nos vamos al otro ( Yo no soy tonto,…) y eso es mercats. ¿ Quien se pregunta al llenar al depósito de gasolina , cuantos muertos hay detras de ella por la devastación ejercida sin piedad por las petroleras?
     L´habitatge és un dret fonamental, pero no en VPO especulativas ? El gobierno no debe intervenir ni posar un preu màxim
     La sanitat de los funcionarios y de la mayoria de politicos y burgesia catalana es privada , ya que no se fian de la publica.
     Càritas en Molins , recibe constantemente derivaciones de Serveis Socials de l´Ajuntament.
     Los mercats y a la banca hay que dejarlos tranquilos , y caiga quien caiga
     més justa amb la gent , una alternativa diferent, d´esquerres , sobiranista, sense hipoteques externes, justícia social, Paisos Catalans. pura palabreía de feria.

 • Observació

  És veritat que al matí hi havien els treballadors de la deixalleria informant de la seva situació, i que això va coincidir amb la protesta-cassolada dels “indignats”.

  En acabar el Ple, els treballadors de la deixalleria ja no hi eren.

  • Teresa

   Observació : No se lo cree nadie, Demasiadas coincidéncias, dia 22 , misma hora, mismo sitio, misma CUP ,….

 • EL PREDICADOR

  sr. yo puedo ser de algun partido plataforma etc etc y tengo todo el derecho de manifestarme y solidarizarme con cualquier trabajador que a sido despedido y mas cuando se esta biendo que cada dia salen mas partidos y plataformas que no se sabe que son por ejemplo la suya sr. casas que son de derechas de izquierdas ahora entra uno y ahora sale otro ejemplo sr laporta. que respeto nos tienen ellos a nosotros BASTA DE VIOLENCIA PSICOLOGICA POR PARTE DEL CAPITALISMO,BANQUEROS , POLITICOS VIVIDORES ETC.

 • PEDRO M. MORENO

  …….hombre Jordi encantado, yo soy Pedro Moreno militante del PSC y vecino de Molins de Rei, creo que en tu texto te contradices en varias cosas pero yo desde mi humilde opinion quiero dejar mi pincelada.
  En primer lugar creo que tan legal es formar govierno de un partido con otro u otro pues las alianzas partidistas han existido y existiran siempre pues somos personas que debemos entendernos para sumar, y esta suma debe de ser para el bien del pueblo y sino el pueblo es quien pone y quita a los que nos goviernan, casi 5000 votos entre los dos partidos de govierno, lo cual quiere decir que son las opciones mas apoyadas, con respeto a tus siglas tu no has logrado ni entrar como regidor, buena conciencia debes de hacer y pensar que tu labor no la has llevado a cabo pues deberias de dejar paso a otros y ver si tu partido mejora resultados, tu no lo has podido hacer, aunque tambien te queda la opcion que hacen otros que es cambiar de partido y ya sabes a lo que me refiero, pero claro igual es que si que vale todo en politica o no??????

  La CUP ha subido sus regidores y sus votos porque hay mucha gente que los ha apoyado, claro esta que para governar pero segun sus fuentes en su asamblea decidieron no entrar en govierno y seguir en la oposicion, es de respetar, en otras poblaciones han hecho pactos para governar y sera porque sera la opcion mas positiva para el pueblo no??????
  Sobre los indignados que estaban fuera, se de buena tinta que no son violentos ni que agreden, pues te puedo asegurar que los conozco y comparto muchas actividades con ellos, eso si dentro de su grupo habia compañeros que faltaban el respeto y que las formas no son las correctas, ese tipo de violencia nunca es buena para nada, a mi lado ese dia tenia a compañeros de la CUP y su comentario era que no era el momento y el dia de actuar asi, yo lo comparto y creo que se debe ser mas respetuoso, pero con los dias entre lo que ha pasado al alcalde de Madrid con su familia y lo de ciudadela los del 15M se han separado de estos radicales que lo que hacen es fomentar mas la violencia que un benefico para el pueblo.

  Yo a nivel personal me he reunido con ellos y hemos hablado del tema, y dandoles mi punto de vista cuando les he explicado los momentos vividos ese dia y les he dado la explicacion ellos me han dicho que tal vez viendolo asi si que era un poco chocante pero que no todos actuaron asi.
  Yo soy del PSC y tambien estoy indignado y puedes ser de un partido politico y estar indignado, una cosa no cambia la otra y debemos de ir escuchando al colectivo, tal vez nosotros los militantes de los partidos debemos ir como hacemos siempre desde nuestras asambleas ir dando nuestros puntos de vista y mas para que nuestras ejecutivas vayan planteandose las lineas a seguir, estamos hablando de Molins de Rei pero a nivel de España no estamos viendo como la derecha va aumentando sus votantes y sus simpatizantes……igual es que no hacemos la gente de izquierda tan bien las cosas a niveles no???????

  Para acabar creo que tu indignacion va mas encaminada a la autodeterminacion y la independencia y yo personalmente la respeto, pero la gente esta indignada creo mas con los politicos, los bancos, los sistemas, el paro, etc……y esto es a nivel del mundo mundial, nos guste mas o menos.
  En lo que si creo es en el respeto y eso pido para todos…….un saludo y lo importante es Molins de Rei.

  • Marta C.

   Perdoneu-me,però no entenc res; o sigui que jo una persona indignada amb els polítics amb el sistema econòmic, amb els mercats,… i em manifesto, ho faig al costat de membres de partits polítics que coparticipen de tot això que ens indigna!!! Ara resulta que membres del PSC, d'Iniciativa i d'altres partits que tenen o han tingut majories als parlaments també estan indignats pel mateix. Torno a dir no entenc res!! a no ser que la gent sigui molt cínica.

 • PEDRO M. MORENO

  Marta me puedo indignar con lo que yo quiera o no???? DEMOCRACIA…..jejejejejejeejeje mira hoy lo que mas me indigna es la noticia de la muerte del niño en Mallorca, y soy papa……puedo o no, o tengo que pedir permiso para indignarme, soy militante del PSC y no creo que porque algunos politicos sean todos son, los futbolistas no todos se dopan, los profes no todos maltratan, los policias no son todos violentos, las personas no somos todas iguales Marta, y con 35 años que tengo y muchos que me quedan he visto de todo y aun tengo que aprender………no todo es como lo crees…..no es cinismo es realismo…….un abrazo y respeto.

  • Teresa

   Pedro Moreno (35), nro.10 PSC : Ciertamente que estamos en una democracia y una puede opiniar e indignarse de lo que quiera. pero hay que ser coherente en la vida , y esas risitas de jejejejejeje, sobran, en un personaje público como Ud. lo es.
   Mientras tengamos que pagar impuestos, siempre estaremos indignados, No hay que tomarse a broma la política, ni los sueldos que cobran los políticos de nuestros impuestos. No se puede ser del Barça y del Real Madrid al mismo tiempo, ya que entonces se pierde autencicidad en el hecho de pertenecer a algo. Hay que definirse, Lo que no podemos consentir la ciudadanía , son estos espectáculos, que la Sra. Duran de ICV esté dando cazeroladas (ver video) contra el "sistema" y a la vez chupar del "sistema"

 • Mansuet

  "La CUP ha d’entendre que no es pot estar a dins i a fora a la vegada, ni ser part del sistema i jugar a l’antisistema al mateix temps" Aquest és el problema de la majoria de partits polítics, malauradament sembla que també de SI. Estar tant inmers al sistema provoca que al final es perdi de vista la realitat, és a dir el carrer,…

  Sr Casas, potser que deixi de parlar de la CUP i els indignats, sembla que no tingui altres preocupacions., Sincerament amb els seus 270 vots potser li caldria plantejar-se què li passa al seu partit i fer una mica d'autocrítica, perquè a aquestes altures encara ningú sap quina és la línea social, econòmica, medi ambiental, etc,… del seu partit. Són els "més" independentistes, i m'alegro que finalment alguns hagueu fet aquest pas (encara que només sembla per condicions econòmiques), però alguns (potser molts) ens interessa saber que la independència va acompanyada de canvis socials importants, si vol, els pot anomenar també canvis antisistema,…. per què sap senyor Casas?, a mi tant me fà que em donguin pel sac en català o espanyol, al final de tot, el resultat és el mateix.

  Independència SÍ, Capitalisme NO!!

  • Xavier

   Mansuet durant la guerra civil espanyola, a Catalunya mentre es decidia si s'havia de fer primer la guerra o la revolució, els franquistes (enemics de Catalunya) anaven avançant i així vàrem acabar, ni revolució ni país. Es varen perdre generacions d'intel·lectuals, tècnics, mestres i també de grans polítics, de la qual cosa encara no ens hem recuperat. Tot fruit de la divisió ideològica. Potser és moment de posar la independència per davant de les nostres ideologies i començar a pensar si els que ens manen la volen la independència (PSC-CiU a Molins, CiU a la Generalitat), i actuar. No contra els que som independentistes sinó contra els altres istes: espanyolistes, regionalistes, federalistes (n'hi ha?), autonomistes, etc.

  • Teresa

   Mansuet : Sigo considerando, tal como indicaba en el mismo foro, que ha sido una lástima que SI no hubiese obtenido la cantidad suficiente de votos para obtener 1 regidor , Creo que de los 3 que le sobrarán a la CUP , 1 debería haberlo ganado SI ,
   Tal como está constituido el actual gobierno municipal, seguramente con un voto de SI se hubiese alcanzado la mayoria. y el "independentismo" tendria una pica el Flandes ( en el gobierno municipal)
   Intento buscar el pamfleto del programa SI y sus candidatos , y no lo encuentro,.. ¿ Lo editaron?

 • Xavier

  Continuació Si pretenem fer la independència juntament amb els canvis socials, ens passarà com als anys trenta. Jo crec que és més pràctic començar per posar-nos tots d'acord per a fer un front comú independentista. per exemple començant per les properes eleccions espanyoles i que CiU vegi la força que pot tenir l'independentisme unit, perquè a Madrid jo crec que ja ho saben. La CUP serà capaç de fer un acte de responsabilitat com aquest a nivell nacional i no només municipal?

 • Montse

  Sra. jo pensava que el moviment 15M o altrament anomenats "indignats" era un moviment apolític i pacífic, però segons sembla a Molins de Rei no són ni una cosa ni una altra; per una banda hi ha un partit polític que monopolitza el moviment i d'altres que encara que van rebre insults i caçolades ara diuen que que també s'indignen.
  Tots podem protestar quan i on ens sembli però ho hem de fer donant la cara, no diem indignats, diem treballadors de tal lloc o si som d'un partit que es digui que són ells qui ho fan, això és el que molta gent no entenem, n'hi ha que sempre guanyen quan no protesten es remeten a les urnes, critiquen però ningú els pot criticar, així és molt fàcil.
  A mi el que em manca són les idees, les "noves idees" perquè remetre's al passat rememorant Lennin, la veritat m'inndigna.

 • Mansuet

  Trobo que és una bona manera de posar-se d'acord creant SI a nivell municipal, sabent que hi havia la CUP i ERC. Enlloc de procurar sumar-se en aquestes dues formacions o treballar perquè anéssin totes juntes, SI no ho va ni intentar i va decidir anar per lliure.

  Eleccions espanyoles?,…. company, per mi és la última prioritat,…

  Potser SI tenia sentit a nivell nacional (català) i per això vaig donar-li un vot de confiança, malgrat ho vaig fer amb una pinça al nas,… ara bé a nivell local no té cap sentit i la poca sensibilitat que han demostrat presentant-se allà on hi havia més opcions independentistes han acabat per generar la meva total desconfiança.

  • Montse

   Deixi'm precisar que Solidaritat es va reunir abans de les eleccions amb ERC i CUP per mirar d'arribar a acords. Com que sembla que vostè és de la CUP, faré referència a la resposta que SI va rebre per part d'aquesta formació (aparegut en un blog) per rebutjar qualsevol acord: "nosaltres mai pactarem amb partits en que hi hagi gent com l'Alfons López Tena". Sobren comentaris…

   • Mansuet

    Això és mentida i ho saps, ni va haver-hi reunió, ni la CUP respon a blogs,…

    Ah?? reunió és la presència que feien membres de SI a les reunions obertes de la CUP per confeccionar el programa electoral,…

    • Montse

     Ja veig que o no deus ser de la CUP o estàs molt mal informat; la reunió es va produïr al despatx que la CUP tenia a l'Ajuntament, a la planta baixa. Jo no dic mentides.

     No entenc gaire bé el segon comentari; ignoro si algú de SI va anar a cap reunió oberta de la CUP, però no diguis que servien per confeccionar el programa electoral; el de la CUP Molins és un programa marc calcat al d'altres poblacions, plè d'utopies irrealitzables i alguns tocs locals.

 • Teresa

  joanpere : No preocuparse,… Según indicó el flamante Sr. X. Paz en la Radio funcionaria Municipal-COM publica , lo de la deixlleria ya está solucionado y hablado con Solidanza , Simplement les haran una prueba para ver quien toca mejor la cazuela y ya está. pa dentro,…

 • Teresa

  Indignada : No pudieron entrar en el Ayuntamiento , porqué el Ayuntamiento es un establecimiento pequeño , y estoy indignada en que no se procure unn mayor, y todo se lo vayan gastando en sueldos. Yo voto por trasladar el Ayuntamiento y todas sus sucursales, Atmeller, SLC, Sosntenibilidad, Punt J, Radio Molins, Habitarge, Comerç, Fira , Bot-mol,…. al edificio del Moli.

 • Teresa

  Sr. Jordi Casas (SI) : Un consejo : Si quiren ganar las próximas elecciones municipales , hagan campaña desde ya. En la verbena de San Juan no se les vió visitando la tierra batida de la Petanca Riera Bonet , ni la plaza inclinada Mendez- Riera Bonet, ni en Conserevs, ni en Buenavista,…
  Tampoco se le vió el regidor de cultura Sr. Casals (CIU) y si , puro en mano, el Sr. Elimio Ramos (PP)
  Y el comité PSC , Paz-Cantudo-Revestido. El Sr. Paz muy "modelno", con la camisa blanca a estilo "tajarili" , dando besos socialistas a doquier.
  ¿ Que paso con la marcha inespererada en el festival de Lorca del pasado día 19, del regidor de cultura Sr. Casal y de su pareja Srta. Georgina , alguien puede informarnos?
  ¿ Debemos pedir ya la dimisión del president de AA VV de Incresa Sr. Vicente Fernández, el regidor de cultura , Sr. Casals, y del alcalde Sr. Paz ,y los técnicos de cultura, por su incapacidad con la musica de la verbena en Incresa? , ¿ Qué tramites hay que seguir para pedir responsabilidades?

 • Teresa

  jejejejejeje,….

 • Pere

  No he votat mai el PSoeC, pero en veient a aquest element estic segur de que mai ho fare.