La Ruta de la Tapa de Viladecans recull fons per Lorca

La Ruta de la Tapa de Viladecans celebra aquest cap de setmana una edició especial per recollir fons en solidaritat amb la ciutat murciana agermanada amb Molins de Rei i afectada pel terratrèmol de l’11 de maig.

El Gremi d’Hostaleria de Viladecans, el diari local El Delta, la Xarxa Comercial de Viladecans i la Creu Roja, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Viladecans, organitzen aquest cap de setmana, divendres 17 i dissabte 18 de juny, una ruta de la tapa solidària amb la ciutat de Lorca. Al llarg de tot el divendres i dissabte, els més de 20 establiments participants serviran una tapa a un preu de 3 euros. El 50% de la recaptació total d’aquesta ruta anirà destinat a Creu Roja, per ajudar a la ciutat de Llorca, colpejada pel terratrèmol del passat 11 de maig.

Per a les persones que no puguin participar-hi durants aquests dies i vulguin col·laborar-hi econòmicament, hi ha la possibilitat de participar en la ‘Tapa 0’. Es tracta de fer un ingrés en el següent número de compte:

Entitat La Caixa, 2100-0600-85-0201960066.

Al voltant de la iniciativa es faran diverses actuacions de carrer. Divendres actuarà l’escola de ball Dancebox davant el restaurant Fritop a les vuit del vespre i davant La Clotxa a les nou.

Dissabte, davant la pizzeria Rou (plaça Tretze Roses) actuarà l’escola de ball Dancefactory i l’AMPA de l’escola El Garrofer entre les 17.30 i les 20.30 hores. A les nou de la nit actuarà l’humorista Carlos del Pozo al restaurant La Pipa (carrer Catalunya, 14). El mateix artista tornarà a repetir el seu show a les 22.30 hores al restaurant La Traviesa (avinguda Torre-roja, 3).

Segona Ruta de la Tapa

La 2a Ruta de la Tapa, organitzada pel Gremi d’Hosteleria de Viladecans amb la col·laboració de l’Ajuntament, es va celebrar entre la nova ‘Fira Tapa’ -dia 30 d’abril- i el segon dia de la Fira de Sant Isidre -15 de maig-. La iniciativa va comptar amb la participació de 20 locals de restauració del municipi. D’una banda, l’esdeveniment de la Fira Tapa va superar amb escreix les expectatives inicials: omplir el recinte Cubic amb prop de 700 persones i servir unes 4.400 tapes. De l’altra banda, durant els 15 dies de durada de la segona edició de la iniciativa gastronòmica, es van servir 7.953 tapes, que, afegides a les de la Fira Tapa, obtenien un resultat de 12.353 tapes. Aquesta xifra suposava un augment del 250 per cent respecte l’any passat, en què, durant 45 dies, es van servir 5.000 tapes.