Genoveva Català marxa de gerent a Sant Esteve Sesrovires

Genoveva Català (ICV), ex gerent de l’Agència Catalana de Residus durant el tripartit, ha estat nomenada gerent de l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires, governat pel PSC i Entesa per Sant Esteve (ICV), a proposta d’aquest últim partit. La contractació s’ha fet al marge de les negociacions i pactes acordats a Molins de Rei.

Genoveva Català, nova gerent de l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires // Arxiu

Segons ha avançat El Llaç al seu Facebook, Genoveva Català i Bosch és la nova gerent del consistori de Sant Esteve Sesrovires. Així ho han confirmat fonts del consistori on la política molinenca ocuparà el càrrec de confiança de gerent a proposta d’Entesa per Sant Esteve, marca local d’ICV en aquesta població del nord del Baix Llobregat.

Fonts del PSC i d’Iniciativa presents a les negociacions per tractar de formar el govern municipal de Molins de Rei han negat que la marxa de Català a un poble governat pel PSC hagi estat un intercanvi de favors. Els diversos representants socialistes consultats per Viu Molins de Rei han negat “rotundament” l’intercanvi i asseguren que “el nom de Genoveva Català en cap reunió es va posar sobre la taula”.

No ha estat un intercanvi de favors

A l’acord de governabilitat signat entre PSC i Entesa per Sant Esteve el passat dijous 9 de juny -un dia abans del de Molins de Rei- es marcaven les prioritats de l’equip de govern municipal, polítiques concretes a promoure i es distribuïen les responsabilitats que corresponen a cada partit. En aquest últim apartat s’indica que “la gerència de l’Ajuntament serà proposada per l’Entesa i la resta de responsabilitats seran proposades pel PSC”. ICV ha optat per Genoveva Català com a gerent de l’Ajuntament i el càrrec ha estat acceptat pel PSC de Sant Esteve ja que com s’indica al mateix pacte “la gerència de l’Ajuntament, la gerència del Patronat Municipal, la gerència de l’OAGIEM i la direcció de l’àrea de comunicació recauran en persones de consens de les dues formacions que signen aquest acord”.

El nomenament de Genoveva Català s’ha produït a proposta d’Entesa per Sant Esteve i ja estava acordat abans del suport d’Iniciativa per Molins de Rei al PSC durant la presa de possessió de Xavi Paz com alcalde. El pacte de govern de Sant Esteve Sesrovires permetia que els ecosocialistes col·loquessin un càrrec de confiança al consistori i així ho han fet, sense contactar amb Iniciativa per Molins de Rei, expliquen fonts coneixedores de la negociació. Des d’Iniciativa remarquen la decisió ja anunciada la setmana passada: “el suport a la investidura de Xavi Paz va ser únicament a canvi de participar en l’elaboració del Pla d’Actuació Municipal, el pla de mobilitat i el pla d’habitatge; no hem jugat amb temes de personal”.

Un sou de 80.000 euros anuals

Genoveva Català des del seu cessament com a gerent de l’Agència Catalana de Residus amb el canvi de govern de la Generalitat havia passat a estar a l’atur. Des de fa un mes, ocupava la seva plaça de funcionària a l’Ajuntament de Molins de Rei. Després de set anys exercint d’alt càrrec a la Generalitat de Catalunya, la tornada a l’Ajuntament sense responsabilitats polítiques incomodava a Català, que ha buscat una sortida i l’ha trobat a prop de mitja hora de casa, a Sant Esteve Sesrovires. L’alcalde del municipi, Enric Carbonell (PSC), ha indicat a El Llaç que la nova gerent cobrarà prop de 80.000 euros bruts anuals. El fins ara gerent del consistori serà reubicat en un càrrec similar dins del mateix consistori i seguirà cobrant més de 87.000 euros bruts anuals.

Recomanacions personalitzades