Dissabte d’intercanvi a la plaça de la Creu

El Mercat d’Intercanvi de Molins de Rei arriba avui a la seva onzena edició. Sota l’eslògan “Tot té més d’una vida, reutilitza!”, l’Ajuntament, la biblioteca Pau Vila, el casal de joves autogestionat La Mola i l’associació PICAM organitzen l’activitat.

L'edició anterior del mercat d'intercanvi es va celebrar el 13 de novembre // Irina Gimeno

L’ onzena edició del Mercat d’Intercanvi es durà a terme el dissabte 11 de juny,  d’onze del matí a dues del migdia, a la plaça de la Creu i comptarà amb un espai d’intercanvi de joguines adreçat als més petits. A més, totes aquelles persones que s’apropin a la plaça podran gaudir del taller de construcció d’un imant de goma, a càrrec de l’entitat PICAM (Prevenció i Informació sobre el Càncer a Molins de Rei).

Com en les edicions anteriors, les persones que en els dies previs a la realització del Mercat hagin portat els  seus llibres a la Biblioteca Pau Vila rebran un val que podran canviar aquest dissabte a les parades de la Biblioteca Pau Vila i del Casal de Joves autogestionat La Mola.

Potenciar el consum responsable

Els mercats d’intercanvi tenen com a finalitat fer pensar i reflexionar sobre el consum responsable en un moment en què la societat està immersa en la cultura de “comprar, usar i llençar”. Es tracta d’espais cívics on es poden intercanviar objectes encara útils que s’ofereixen per si poden fer servei a algú més i evitar que esdevinguin residus.

Amb aquesta pràctica es vol fomentar la reutilització i l’intercanvi com un concepte i una pràctica senzilla, promotors de la sostenibilitat. Intercanviar és fer realitat un comerç sense diners, recuperant una forma oblidada d’economia amb molts avantatges ambientals, econòmics i socials.