CiU i PSC signen un pacte de govern marcat per l’austeritat i la transparència

CiU i PSC han signat el pacte de govern que marca els principals eixos de la legislatura. L’austeritat i la transparència complementen quatre grans línies estratègiques que marquen l’acord. A més de la divisió de l’alcaldia entre Xavi Paz i Joan Ramon Casals, també es divideixen la direcció de les quatre àrees de l’Ajuntament.

Joan Ramon Casals i Xavi Paz han explicat el pacte a la sala d'actes de Ca n'Ametller // David Guerrero

Ja és oficial: l’alcaldia serà dividida i CiU i PSC es repartiran les diverses àrees del consistori. Els dos primers anys de la legislatura, entre 2011 i 2013, correspondran a Xavi Paz (PSC) i els dos últims de la legislatura, 2013-2015, seran per a Joan Ramon Casals (CiU). Durant tota la legislatura, l’àrea d’Economia i Serveis Generals serà dirigida pel PSC, mentre que CiU en tindrà dues: l’àrea de Desenvolupament i Promoció Estratègica Local i la de Sostenibilitat i Territori. La quarta àrea de l’Ajuntament de Molins de Rei, Serveis a les Persones, serà compartida entre CiU i PSC inversament a l’alcaldia, de manera que recaurà en els convergents els dos primers anys de mandat i en els socialistes els dos últims. No hi haurà majoria absoluta, a falta d’un regidor, però “deu regidors són suficients per tirar endavant Molins de Rei i tornar a convertir-lo en un referent del nostre entorn”, ha assegurat amb confiança Joan Ramon Casals. Els noms que es faran càrrec de cada regidoria es donaran a conèixer el proper dimarts, però ja s’ha avançat que hi haurà regidors dels dos partits a cada àrea. “La nostra voluntat és que no hi hagi compartiments estancs”, ha indicat Casals.

L’acord de govern entre CiU i PSC no s’ha confirmat fins a l’últim moment. A les tres de la tarda de divendres és quan s’ha donat per tancat i a les set de la tarda s’ha escenificat l’acord davant els mitjans de comunicació i els fidels de cada partit. El líder socialista, Xavi Paz, ha remarcat les coincidències programàtiques amb CiU i ha deixat clar que espera durant els propers quatre anys “confiança mutua, consens, diàleg entre les dues forces polítiques i oberts a la resta de partits”. De fet, la sociovergència governarà en minoria. Per tant, el consens amb altres forces serà bàsic per tirar endavant tots i cada un dels projectes del nou govern municipal. Joan Ramon Casals, per la seva banda, ha agraït la voluntat negociadora del PSC i ha parlat dels “esforços i la generositat que han demostrat les dues forces polítiques”. CiU va ser la força més votada el passat 22 de maig i, segons Casals, “hem hagut de fer renúncies pel bé comú i renunciem a ostentar l’alcaldia durant dos anys  per tal de que Molins de Rei faci un pas endavant”.

Joan Ramon Casals, Xavi Paz i representants del PSC, CDC i UDC han signat el pacte de govern // David Guerrero

Quatre línies estratègiques

L’acord al que han arribat es basa en quatre grans línies estratègiques. La primera és combatre la crisi econòmica, impulsar l’emprenedoria i l’activitat. “En aquest punt és on hem de dedicar els majors esforços”, ha assegurat Xavi Paz. La segona línia estratègica és el que durant tota la campanya el PSC ha anomenat el “bon govern”, una millor gestió de l’Ajuntament que pretén ser “el principi rector de l’Ajuntament com a contraposició a la història més recent”, ha explicat el que serà alcalde a partir d’aquest dissabte. La tercera línia del pacte és el model de vila “amable i sostenible, on tota acció estigui al servei dels molinencs” i el quart eix és el dels serveis a les persones. En aquest punt s’ha destacat la intenció de convertir l’administració en quelcom “més àgil, més simple i més facilitadora”. A partir d’aquestes quatre línies, CiU i PSC s’han donat fins el 30 de juliol per fer un pla de futur més detallat.

Aquestes quatre línies estratègiques estaran marcades per un denominador comú: “l’austeritat serà un dels principals valors de l’acció de govern”, ha emfatitzat Paz. I és que el context econòmic sembla que marcarà la legislatura que tot just avui comença. Joan Ramon Casals ha advertit de que “no serà una legislatura fàcil” i s’ha mostrat reticent a parlar d’inversions de futur ja que “no sabem quins seran exactament els recursos dels que disposa l’administració”. A més de l’austeritat, Xavi Paz ha afegit l’altre concepte clau del proper govern municipal: la transparència. Com a mostra d’aquest aspecte es realitzarà una auditoria al començament del mandat per saber com es troben l’Ajuntament i una altra al final del mandat per aclarir com les deixen.

Després de presentar el pacte, han acompanyat a Joan Ramon Casals i Xavi Paz el primer secretari del PSC, Miguel Zaragoza; el president de CDC, Ricard Domènech; i el president d’UDC, Esteve Altozano. Tots ells han signat dues còpies de l’acord de governabilitat al que han arribat entre les dues forces. Aquest document recull els acords als que s’han arribat durant les negociacions i que són la primera pedra del nou govern municipal.

Recomanacions personalitzades

  31 comments for “CiU i PSC signen un pacte de govern marcat per l’austeritat i la transparència

 1. Teresa
  11/06/2011 at 7:57

  De acuerdo con la "transparencia" y a fin de evitar informaciones "estancas" , ¿ El Sr. Casals hará declaración de patrimoni? , ¿ El Sr. Paz propietario del 25 % de las acciones de Spyros Fisioterapia de Barcelona, nos indicará cual es el capital social de dicha empresa y cual el reparto de beneficios anual? , ¿ Se pueden confirmar que l'Ivan Arcas será uno del los dos representants de l'Ajuntament a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, cobrant 600 euros per assistir a cada plenari d'aquest organisme ?

 2. el predicador
  11/06/2011 at 13:40

  VALLA VERGUENZA DE PAIS TODOS A BUSCARSE SU SUELDO NI MOLINS NI NADA PSC, CDC, IVC, PP, PERO ESTO QUE ES Y TU APASAR EL MES CON 800 EUROS ESO SI TRABAJAS Y ELLOS 4000, 5000 Y HASTA 6000. SE BAJARAN LOS SUELDOS QUE ESTAMOS EN CRISIS

 3. Laia
  11/06/2011 at 14:48

  “hem hagut de fer renúncies pel bé comú i renunciem a ostentar l’alcaldia durant dos anys per tal de que Molins de Rei faci un pas endavant”.
  Crec que el que heu fet és renunciar a tot el que se suposa que representeu.

  • manel
   12/06/2011 at 3:43

   Paraula de CUP, no renunciar a res i que la Vila es porti desde el Mulei

   • Albert Martínez
    12/06/2011 at 15:08

    Ja està bé de parlar de la CUP per justificar els errors dels altres partits. De tot tindrà la culpa la CUP? L'únic que aonseguireu és que la propera vegada pugin més!

    • Laia
     12/06/2011 at 23:33

     si jo estaba parlant de les paraules de Canals que estan a aquest mateix article, no e dit res de la CUP, no en sóc ni simpatitzant, ni tampoc n'estic en contra.

 4. ciutada
  11/06/2011 at 16:12

  Sr. Casals, recordi el que va dir, baixar-se els sous, austeritat (però per a tots), i transparencia. No converteixin els propers 4 anys en una precampanya.

 5. josefina
  11/06/2011 at 20:35

  baixeu-vos el sou, sembla que no entengueu el que vol la gent, humilitat i igualtat.

  cobreu menys que per viure no cal tant.

  i no val baixar una mica per quedar bé….penseu en la gent, cos aque mai feu…

  tenim l'alcalde en un pis de protecció oficial, això si que fa riure, que marxi i el ceeixi a algú que li faci més falta.

  • pepi
   11/06/2011 at 20:50

   Josefina tranqui dona, tranqui, pensa una mica abans de dir segons què….
   baixar-se el sou: què vol dir, que abans de començar a treballar se'l baixin si no han començat!!!!
   Josefina tu treballes? desitjo que si! li dius al teu jefe que et baixi el sou perquè un altra cobra menys?
   doncs ho hauries de fer, el que dius ho has de posar a la pràctica!
   Un politic també menja, normalment 3 cops al dia, com tu y com jo.
   Estic d'acord que han de tenir un sou igual que la resta de ciutadans , ni més ni menys.

   Pel que diu del pis de protecció oficial….ja es ficar-se en la vida personal per fer mal!
   Fes-ho mirar: no tinguis tanta ràbia, perjudica la salut!

   • Teresa
    13/06/2011 at 8:10

    pepi, Pensa una mica abans de dir segons què. ¿ Cree Ud. que lo primero que haran los concejales cuando enpiezen a trabajar, será baixar-se el sous:? , Yo creo que no,…
    El ejemplo a la Josefina es inadecuado, ya que hay 21 jefes (regidores) y no hay ningún indio.
    Yo estoy de acuerdo que un político si debe trabaar, debe de tenir un sou igual que la resta de ciutadans , ni més ni menys. En lo que no estoy de acuerdo es en que se rifen los puestos de DEDICACION COMPLETA , y se creen dedicacione completas , dónde no son necesarias, simplemente por el "mercadeo" y negociación entre partidos.
    ¿ Cree que por preguntar sobre el cómo se obtiene un piso de protecció oficial de un "personaje publico " que cobra 65.094,30 € + los de su pareja , es ficar-se en su vida personal per fer mal y esto dá ràbia ? , No , no , en absoluto, Recuerde que ése Sr. es un personaje publico que cobra dineros públicos directamente de nuestros impuestos, y tenemos todo el derecho del mundo en preguntar. ¿ Transparéncia? , Saludos.

    • pepi
     16/06/2011 at 23:09

     La rigurosidad no es lo tuyo. te haces una pregunta y contestas con un : yo creo que no.lanzas una opinión personal y te quedas tan ancha!

     Estas poniendo en duda la adjudicación de los pisos de protección oficial????
     ¿cuándo se adjudicaron? ¿en qué año? ¿qué organismo lo gestionó?

     Venga ya!!!!

 6. Joan
  11/06/2011 at 21:11

  Havent una majoria catanista a Molins de Rei, tindrem un Ajuntament governat per un partit espanyolista. CiU com explicareu aquesta contradicció? I les CUP de què serveixen quatre regidors si sou incapaços d'evitar quelcom així? Trist molt trist, amb l'afegit de l'espectacle de mala educació en la protesta durant el ple de constitució del nou Ajuntament. Així les CUP eren a dintre i a fora, amb el sr. Botran picant una paella al sortir.
  I altres "indignats" tractant amb molt mala educació a l'alcalde sortint. Votants de la CUP l'heu en cagada.

 7. Alfred
  12/06/2011 at 0:27

  He votat a la CUP i gran part de la meva família també i ho hem fet perqué han dit les coses clares durant aquets anys. Estic molt content que s'hagin quedat a l'oposició i no hagin entrat en aquest espectacle de repartiment de poltrones. Per mi CiU i PSC son igual de lamentables. Soc independentista però també soc treballador públic i aquesta gent "catalanista" de CiU està fotent retallades del sector públic per acabar beneficiant al sector privat. La CUP no ha de donar cap vot ni a CiU ni PSC i mentre continuin en aquesta línia els seguiré votant. El dia que facin com ERC adéu molt bones!

 8. el predicador
  12/06/2011 at 10:41

  esto del ayuntamiento parece una novela sudamericana todos se acuestan con todos y al final nadie sabe de quien es el niño la cuestion es chupar de la teta.

 9. Albert Martínez
  12/06/2011 at 15:15

  Manel, la majoria de gent jove avui en dia té un futur de merda per culpa d’uns polítics que s’han passat anys fent el que els hi donava la gana. També és culpa del poble que hem callat però ja va sent hora que la gent es mogui.
  Jo també he anat a les casserolades dels indignats i soc un currante de tota la vida i ja estic fart que la gent critiqui a la poca gent que al menys es mou i s’intenta mobilitzar quan la majoria estan al sofa de casa seva.

 10. Akelarre molinenc
  12/06/2011 at 16:31

  Es hora de fer net a l'Ajuntament. Tot el nostre suport als treballadors de la deixalleria del CEPA que han patit "purga estalinista" de IVAN ARCAS. Tot perquè el CEPA (que tothom sap que no es de CIU) no es va plegar ha parlar bé de la incineradora que contaminarà Molins (que haurà pagat i a quí la incineradora per garantir que ICV de Molins estigui a favor?) .
  Els demòcratas d'ICV van decidir que als disidients ideològics "ni aigua" i van fer un contracte antiCEPA per enviar als treballadors del CEPA al "gulag" de l'atur. Es van saltar la llei que exigia la subrrogació i van portar la desesperació i l'angoixa a moltes families, Ivan Arcas va mentir dient que existien informes jurídics que avalavan la decissió però no era cert.

  El dissabte els treballadors van acusar de corrupte a Ivan Arcas com màxim responsable del problema.

  Cal fer una investigació oficial veure quines han estat les compensacions de la incineradora per Molins i si s'han fet, a on han ana

  I cal cal donar una solució a aquestes families !!!!!!!!!!!!

 11. Layla
  12/06/2011 at 21:58

  Ja que parleu de sous, penso que han d-anar de la m[a de la responsabilitat. Un alcalde, un cap d-[area, un conserge, un t[ecnic o un administratiu no cobren el mateix. El barem no s'on ni les hores de despatx ni els fitxatges, 'es la responsabilitat, l[ogicament a un preu raonable. UNa altra cosa 'es abusar del c[arrec.
  Cadascu que tingui un sou en funci'o de la responsabilitat que t'e.

 12. Laia
  12/06/2011 at 23:38

  Escolta, alguns joves seguim a casa perque ho be estudiem, o com es per tothom conegut no es troba treball, es pot saber perque aixo treu valor a les nostres idees? Tinc tot el dret per molt que encara visqui a casa els meus pares a indignarme per la situació que viu el meu país, que no m'afecten les retallades en l'educació i en la sanitat?
  (I per cert, alguns si que em treballat, i mes ens agradaria poder estudiar i treballar a la vegada)

 13. LA MOSCA COJONERA
  14/06/2011 at 19:47

  Y QUE PONGAN UN MARCADOR Y UN DETECTOR DE FUNCIONARIOS EN EL AYUNTAMIENTO POR QUE LOS VIERNES SOBRE TODO LA MITAD DE LA GENTE QUE ESTA EN EL MERCADILLO SON EMPLEADOS DEL AYUNTAMIENTO YA LO SE LA HORA DEL BOCADILLO VALLA CACHO DE BOCADILLO QUE SE TIENEN QUE COMER.

 14. pepi
  16/06/2011 at 23:12

  Disculpa però el meu comentari no anava adreçat al sou de l'alcalde, que el que conec es el que es va adjudicar l'Arcas l'actual encara no ho ha di1.
  el meu comentari era respecte al que li retribueix l'ajuntament de Gavà.

 15. EL PREDICADOR
  17/06/2011 at 9:10

  DIA 19-06-11 MANIFESTACION EN LA PLAZA DE CATALUYA DE BARCELONA A LAS 17:00 DEMOCRACIA REAL YA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *