El ple dels comiats

L’últim ple de la legislatura serveix per aprovar l’última acta i, sobretot, per a que els regidors sortints s’acomiadin de la seva tasca al consistori. Alguns d’ells ho van fer d’una manera molt emotiva, entre llàgrimes, fent una reflexió sobre la política municipal.

Era l’hora dels adéus, l’últim ple de la legislatura, l’últim ple del tripartit molinenc, l’últim ple d’Ivan Arcas com alcalde i l’últim ple de cinc regidors a l’Ajuntament de Molins de Rei. Alguns d’ells es van voler acomiadar personalment de la seva tasca a l’Ajuntament llegint un discurs que, en algunes ocasions, va ser molt emotiu i que va ensenyar la vesant més humana dels polítics de la vila recordant que la majoria de persones que decideixen entrar a la política municipal ho fan per ideals i sentiments.

Víctor Puntas, Ivan Arcas i Joan Ramon Casals van fer l'última aparició pública encara en representació del tripartit molinenc // David Guerrero

Ferran Portolà i Xavier Montserrat són els dos regidors sortints d'ERC // David Guerrero

La defensa dels ideals i de buscar el millor per Molins de Rei es va demostrar clarament en el cas del fins ara regidor de Joventut, Xavier Montserrat, que va fer una llarga intervenció en la qual va necessitar aturar-se en diverses ocasions entre llàgrimes, emocionat. “Estic orgullós d’aquests 15 anys a la política municipal de Molins de Rei” va dir Montserrat acomiadant-se. El d’Esquerra Repúblicana va voler enrecordar-se d’aquells oblidats que “pateixen” la política més que ningú:  “gràcies a la meva dona i a la meva família per totes aquelles hores que m’han permès perdre en favor de la meva vila”.

No va ser l’únic adéu a ERC. Ferran Portolà, regidor de Centre Vila, va voler reflexionar sobre el futur de la política durant el seu discurs: “l’abstenció ens ensenya que els partits polítics han de canviar maneres i formes envers una ciutadania cada cop més participativa”, va sentenciar Portolà deixant un missatge clar als seus companys que continuen.

Esther Espinosa es va emocionar durant el seu comiat del ple municipal // David Guerrero

Montserrat no va ser l’únic regidor que va tenir problemes per finalitzar el seu discurs. La regidora del PSC, Esther Espinosa, va fer un repàs a la seva trajectòria política recordant-se de totes les persones que l’han acompanyat durant els últims 12 anys, començant per Carme Figueres, la líder del partit quan ella va entrar. Companys de partit, simpatitzants del PSC, persones vinculades a algunes entitats, polítics d’altres formacions… i va necessitar més d’un mocador per eixugar-se les llàgrimes. Espinosa va finalitzar el seu discurs proclamant que el seu cap de llista serà un bon alcalde, “Xavi, estic segura de que seràs un bon alcalde” va dir Espinosa entre les mirades de complicitat dels seus companys del partit i alguns assistents del públic a la Sala de Sessions de l’Ajuntament.

Per part del PSC, Pepita Catasús també abandona la política al finalitzar aquesta legislatura. Catasús va preferir no fer un discurs de comiat per evitar-se el tràngol d’emocionar-se.

Miquel Vila es va acomiadar amb un toc d'humor del ple municipal // David Guerrero

El regidor de mobilitat, finances i Via Pública, Miquel Vila, va ser l’únic regidor que es va acomiadar sense necessitat de tenir el suport d’un paper. El d’Iniciativa per Molins de Rei va ser molt menys dramàtic que els seus companys i, fins i tot, va donar una nota de bon humor a un ple molt tràgic: “Espero que el dia que aproveu el Pla de Mobilitat em convideu”, va reclamar Vila fent menció a un dels punts més conflictius de la seva regidoria.

Altres regidores com Montserrat Cateura o Núria Artés, les dues d’Iniciativa, també van fer el seu últim ple tot i que no van voler tenir unes últimes paraules cap al consistori.

Durant el seu últim ple com a batlle, Ivan Arcas va voler agrair el treball a tots els seus companys, “m’agradaria agrair el treball a tots els regidors que marxen ja que, per sobre de les diferencies, han treballat per Molins de Rei” de la mateixa manera que també ho van fer els dos propers alcaldes, Xavi Paz i Joan Ramon Casals. Tot queda llest per a que demà a les 12 es confeccioni un nou Ajuntament.

Recomanacions personalitzades