19 alumnes de Batxillerat i FP reben el reconeixement a l’excel·lència educativa

Dinou alumnes de Batxillerat i Formació Professional de Grau Superior han rebut el reconeixement públic al seu esforç i excel·lència educativa un cop finalitzats els seus estudis als centres educatius de Molins de Rei.

Aquesta acció, que s’impulsa des de la Regidoria d’Emancipació Juvenil en el marc del Pla Local de Joventut, i que s’engloba en el programa d’Informació i Dinamització als Centres Educatius de Secundaria, té com a principals objectius reconèixer l’esforç i la dedicació dels joves. Al mateix temps, es vol valorar la seva trajectòria personal, ja sigui en l’àmbit familiar, escolar o social, com en el terreny del lleure i les aficions, amb el desig de motivar-los a prosseguir els seus estudis en aquells nivells d’ensenyament que decideixin escollir.

Els estudiants guardonats van posar per la posteritat al final de l'acte // Ajuntament de Molins de Rei

L’acte de reconeixement als estudiants, que enguany arribava a la tercera edició, va tenir lloc el passat dijous al vespre a La Gòtica. La celebració va estar presidida pel regidor d’Emancipació Juvenil, Xavier Montserrat, i va comptar amb la participació de la doctora en Filosofia i Ciències de l’Educació Marina Tomàs, professora de la UAB des de fa vint anys i autora de diversos articles i publicacions sobre organització i funcionament d’institucions educatives. A partir de la xerrada titulada “La universitat catalana del s. xxi” va parlar de l’excel·lència educativa i el nou marc universitari a tots els presents.

Els alumnes reconeguts, acompanyats dels seus professors i professores, també podran visitar l’empresa Electronic Smart Solutions, especialistes en el desenvolupament de solucions electròniques a mida del client, que abasten des del disseny fins a la industrialització dels productes.

Cloenda del projecte ESO-SEFED

D’altra banda, el passat 8 de juny va tenir lloc l’acte de cloenda del projecte ESO-SEFED a la sala d’actes de Ca n’Ametller. Durant l’acte, que el van presentar dos alumnes, es va projectar un vídeo, també elaborat per l’alumnat, que simulava un telenotícies i a través seu s’explicava i valorava l’experiència viscuda al programa i la seva participació a la xarxa de simulació amb altres programes similars. Al final de l’acte es van lliurar els diplomes de participació al programa.

En total, hi han participat 43 alumnes: 16, de l’Institut Bernat el Ferrer; 23, de l’Institut Lluís de Requesens i 5, del Col·legi Sant Miquel. Aquest programa ha ajudat a acreditar l’ESO a la majoria dels alumnes o bé els ha ajudat en el seu procés d’orientació personal i professional.