672 joves molinencs han llogat un pis en els cinc anys i mig de vida de la Borsa Jove d’Habitatge

23 joves de Molins de Rei han aconseguit un habitatge de lloguer mitjançant la  Borsa Jove d’Habitatge durant els primers quatre mesos del 2011. Durant el 2010 van ser 71 i des de la posada en marxa del servei ha ajudat a llogar un pis a 672 joves.

Al llarg dels cinc anys i mig de funcionament de la Borsa Jove d’Habitatge del Baix Llobregat Centre, el volum d’atencions i gestions realitzades s’ha anat incrementant.  L’any 2010 es van allotjar 169 joves en pisos gestionats des de la borsa, dels quals 71 han estat joves de Molins de Rei i al llarg de període de funcionament s’hi han allotjat 672 joves.

Des de l’oficina de la plaça del Mercat, entre els mesos de gener i abril de 2011 s’han atès 1.972 consultes de 1.962 usuaris, s’han signat 13 contractes i s’han fet 30 inscripcions a la borsa. Actualment la borsa compta amb 12 habitatges de lloguer que estan pendents d’assignar-los llogater.

Des de les regidories de Joventut dels ajuntaments que conformen la  Borsa Jove d’Habitatge del Baix Llobregat Centre -La Palma de Cervelló, Corbera de Llobregat, Pallejà, El Papiol, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat, Vallirana i Molins de Rei – es valora molt positivament l’acollida que ha tingut la Borsa entre els joves i propietaris del territori.  Des de la seva posada en marxa al setembre del 2005 ha comptat amb 34.937 usuaris, dels quals 26.532 eren joves i 1.418 propietaris. S’han gestionat 227 habitatges en total i s’han gestionat 501 ajuts de lloguer just i 955 ajuts de renda bàsica d’emancipació.

 • Teresa

  ¿ Los Ayuntamientos deben hacer de inmobiliarias y gestores de alquileres, servicios no obligatorios?,
  ¿ Cuantos enpleadas trabajan en dicha oficina? , ¿ Cual ha sido el coste de este servicio no obligatorio?
  ¿ Todos los 672 eran de Molins de Rei?
  Enero-Abril , 2011, 4 meses : 23 joves de Molins ( 5 alquileres al mes) ; 2010, 12 meses, : 71
  En 5,5 años : 672 joves. (10 alquileres al mes) , ¿ Todos de Molins?
  gener a abril de 2011 : 1.972 consultes (en qué consiste una consulta? ) , 1.962 usuaris (en qué consiste ser usuario? , SOLO s’han signat 13 contractes i s’han fet 30 inscripcions a la borsa (qué es una inscripción?) .
  5,5 años : 34.937 usuaris, ¿ Qué se entiende por usuario?
  5,5 años : 1.418 propietaris. ¿ Qué se entiende por propietario?
  5,5 años : 227 habitatges en total ( ó 672 ?) i 501 ajuts de lloguer just (qué és? ) i 955 ajuts de renda bàsica d’emancipació (qué es?)
  La noticia es muy imprecisa.

  • Núria

   Puedes estar más o menos de acuerdo con si el servicio es necesario o no, y cuestionar evidentemente el coste del servicio y si merece la pena, pero una consula es una consulta -no hay más que explicar- y un usuario es aquel que "usa" el servicio -tampoco hay más que decir…-. Un propietario es alguien que tiene algo -un piso?-.
   Por otra parte, els ajuts al lloguer just deben ser eso, ayudas al alquiler, y la renta básica de emancipación es la famosa ayuda al alquiler de zapatero (cualquier joven que vive de alquiler lo sabe).
   No digamos que la noticia es imprecisa, la imprecisión está en la "interpretación".
   Núria (estudiante de periodismo y joven que vive de alquiler)

 • Pingback: Molins de Rei s'adhereix a la Xarxa de Serveis d'Habitatge de la Diputació | Viu Molins de Rei()