“Les arrels de les roses” arriben al cinema

L’associació Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat presenta aquest dimecres al CineBaix el documental “Les arrels de les roses”, realitzat per celebrar el 125è aniversari del naixement del roserista santfeliuenc Pere Dot.

Aquest dimecres 8 de juny, a les 19.30 h, CineBaix acull l’estrena del documental Les arrels de les roses, una producció de l’associació Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat i pod.cat dirigida per Albert Bonet i Israel Ruiz. La pel·lícula ha estat realitzada amb motiu de la celebració, el 2010, del 125è aniversari del naixement del mestre roserístic Pere Dot.

El llargmetratge documental segueix cronològicament els esdeveniments organitzats pels Amics de les Roses i altres entitats amb motiu de l’efemèride, al mateix temps que diversos testimonis de destacades figures de la cultura i la vida social santfeliuenca reflexionen sobre el seu llegat.

 

Les arrels de les roses – Tràiler from pod.cat on Vimeo.

Entre les persones entrevistades hi figuren la poetessa Joana Raspall, l’escriptor Agustí Vilar, el cap del Departament de Documentals de TV3, Joan Salvat, i els exalcaldes Ángel Merino i Juan Antonio Vázquez. També hi participen Sheenagh Harris, presidenta de la World Federation of Rose Societies, Matilde Ferrer, presidenta de la Asociación Española de la Rosa, i Carles Riba, president del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

“Les arrels de les roses” també se centra en la vida i l’entorn del roserista Pere Dot, narrat pels seus néts Pere, Víctor i Jordi Dot, així com els historiadors Francisco Viso, Mª Luz Retuerta, Jordi Amigó, Jordi Ferrer, Enric Ferreras i Juan Antonio Díaz.

La presentació i projecció del documental “Les arrels de les roses” tindrà lloc el dimecres 8 de juny, a les 19.30h, a la sala 1 del cinema CineBaix de Sant Feliu de Llobregat. L’entrada és gratuïta.

Recomanacions personalitzades