L’empremta de 25 molinencs queda marcada als Paisatges Humans

El col·lectiu artístic Encaix ha realitzat el projecte Paisatges Humans. Diversos indrets seran marcats amb unes rajoles que recordaran a 25 molinencs que han deixat empremta a la vila. Un llibre i material audiovisual recullen informació sobre les personalitats escollides.

Les rajoles o panots es col·locaran als llocs de residència de les 25 personalitats homenatjades // Ajuntament de Molins de Rei

Els Paisatges Humans que formen aquest projecte són un homenatge a 25 persones que són part de la història de Molins de Rei, que són representatius del conjunt de molinencs per la seva trajectòria i qualitat humana i per haver deixat empremta a la vila. El col·lectiu artístic Encaix -format per Pere Raich, Toni Moreno i Lluís Posada- ha estat el creador.

L’itinerari urbà consta de 25 rajoles o panots que es col·locaran a la via pública en els indrets on aquests molinencs hi van tenir la seva residència, i un més que és representatiu del conjunt de la ciutadania. L’itinerari i els personatges que l’han configurat es descriuen en un tríptic informatiu del qual s’ha fet una edició de 3.000 exemplars.

Tot el material audiovisual en una capsa

Per il·lustrar aquest itinerari s’han editat 250 capses d’un alt contingut artístic que inclouen un llibre amb la ressenya de cada personatge i divers material gràfic com el plànol de la vila amb la ubicació dels panots, un tríptic informatiu i postals de la vila. La capsa també inclou l’edició d’un doble CD que, a manera de l’audioguia de molts museus, recull els textos escrits sobre cada personatge i ajuda a seguir l’itinerari a través dels diferents carrers i places on s’ubiquen els corresponents panots.

Properament, tot aquest material estarà disponible a través del web de l’Ajuntament de Molins de Rei i es facilitarà la seva descàrrega pública i gratuïta. Tant l’Arxiu Municipal com la Biblioteca Pau Vila disposaran de diversos exemplars com a consulta. Ateses les seves característiques, la distribució de les 250 capses editades s’ha limitat, per una banda, a les famílies i persones que han col·laborat en la producció del material gràfic i audiovisual, i, per l’altra, la resta quedarà com a material institucional de l’Ajuntament per a futurs compromisos protocol·laris.

Recomanacions personalitzades