Un grup d’estudiants de català coneix els castellers de la mà dels Matossers

Els Matossers i el Servei Local de Català van organitzar el passat dilluns un taller per donar a conèixer els castells entre els nouvinguts i els estudiants de català. Una seixantena de persones van apropar-se a la cultura castellera i van aixecar un pilar.

Amb motiu de la 17a Trobada de Colles Castelleres del Baix Llobregat, la colla local, Matossers de Molins de Rei, en col·laboració amb el Servei Local de Català, van organitzar una activitat per difondre aquesta activitat cultural bàsicament per a persones de fora de Catalunya. Això no obstant, l’acte es va obrir a tothom qui hi estigués interessat i també hi van assistir algunes parelles lingüístiques que participen en el projecte Voluntariat per la llengua.

Una seixantena de persones van participar al taller organitzat a Ca n'Ametller // Matossers de Molins de Rei

El taller va finalitzar aixecant un pilar de tres // Matossers de Molins de Rei

El taller va començar amb el vídeo que es va fer amb motiu de la proclamació dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat i va servir per començar a comentar els orígens i els trets que defineixen l’activitat dels castells. A continuació es van explicar els colors i els motius de les camises que porten les colles, les diferents posicions dels castells –amb la participació de persones del públic, d’acord amb les seves condicions físiques–, els tipus de construccions, es va sentir una mostra de la música que acompanya l’actuació dels castellers i es va parlar de les mesures de seguretat.

L’activitat es va dur a terme durant dues hores, en les que que es va explicar també l’experiència d’un alumne dels cursos com a parella lingüística dels Matossers i es va cloure al pati del mateix Ca n’Ametller amb un pilar de tres entre la seixantena de persones que van assistir al taller.

Recomanacions personalitzades