Lluís Carrasco: És l’hora de la responsabilitat

Som conscients dels nostres resultats electorals i en primer lloc volem agrair la confiança dels 1581 vilatans i vilatanes que van depositar la nostra papereta en les urnes el passat dia 22 de maig.

Sabem clarament que una important part d’electors que ens donaven suport, en aquesta ocasió no ho han fet i ara s’han abstingut, han votat en blanc, han fet un vot nul o han optat per altres formacions.

És evident que els motius son diversos, el desgast de l’acció de govern, la divisió entre els regidors d’IiE i una clara onada arreu del país de demanda de canvis de govern. Però cal dir sense embuts que hem patit també el desgast de la injusta erosió conformada pel joc brut, de les acusacions falses, de les calumnies a peu de carrer i tota mena de maniobres de desgast i de desqualificació.

El resultats electorals a Molins de Rei, resulten realment complexos i la governabilitat es presenta difícil.  La gent d’IxMdR en la campanya hem dit que som gent de diàleg i que cercarem acords per governar la vila per evitar que Molins de Rei vagi enrere i que perdi el seu benestar i el seu tarannà.

Entenem però que la lectura dels resultats es molt clara: han estat elegits 15 regidors d’esquerres plurals (5 PSC, 4 CUP, 4 IxMdR, 2 ExMdR)  i 6 de dretes (5 CiU i 1 PP).

CiU present fins ara en el govern esperava treure rendiments de les seves deslleialtats i  aspirava a conquerir l’Alcaldia de forma clara, fruit del èxit polític del seu partit en les autonòmiques, el cert  es que ha millorat resultats essent la llista mes votada, però amb això no n’hi ha prou per tenir un govern estable.

El que es evident és que les forces conservadores no fan majoria a la nostra Vila.

Sembla doncs que l’alternativa lògica del futur Govern del nostre Ajuntament passa per conformar un Govern d’esquerres d’àmplia representació. Sumant totes les sensibilitats de l’esquerra molinenca, àmpliament majoritària.

Ja han passat les eleccions i no és hora de demagògies, al PSC i a la CUP, els toca ara com a forces d’esquerres mes votades exercir la seva responsabilitat política i contribuir amb generositat i intel·ligència a formar un nou govern d’esquerres, al qual IxMdR i donaria suport.

Crec sincerament que qualsevol altre posicionament polític, ens aboca a la sociovergència, o a un govern en solitari de CiU de molt difícil futur.

És l’hora de la responsabilitat, doncs del que fem aquests dies, de les decisions polítiques que prenguem, dependrà el futur dels propers 4 anys de la nostra Vila i de la seva governabilitat.

 • Teresa

  ¿alternativa lògica del futur un Govern d’esquerres d’àmplia representació . sumant totes les sensibilitats ? , Ahora que ICV+ERC ya ven perdidas sus poltronas , intentarán boicotear otras alternativas. ¿ La pelota ahora está en el PSC i a la CUP, exercir la seva responsabilitat política ? ¿ Despues de los desprecios y marginación constantes en los plenos, de ICV + ERC + CIU contra los de la CUP y PSC , ahora éstos han dei contribuir amb generositat i intel·ligència a formar un nou govern d’esquerres? , ¿ IxMdR i donaria suport para salvaguardar sus poltronas? .
  ¿ Un cambio a la sociovergència, será malo para Molins de Rei?

 • Layla

  Ara demaneu responsabilitats als altres quan vosaltres no ho heu estat?? Quina barra teniu… Ara sí truqueu a la porta de les esquerres no? després de dues legislatures governant amb CIU i menys tenint a un sector ampliment representat pel PSC… Ara us toca oposició per que heu gestionat pèsimament l'Ajuntament, per que heu fet de MOlins un municipi endarrerit en quant a equipaments, urbanisme, zones verdes, aparcament…. vostè, com sempre amb una visió completament distorsionada de la realitat…

 • Xavi

  Quina vergonya! Ni una sola autocrítica! Tota la culpa la tenen l'oposició…. Després de 4 anys fent-les de tots colors ara no poden parlar d'una altra forma de governar. No tenen credibilitat. Un temps a l'oposició els hi anirà bé.

 • manel

  Como minimo fliplante la explicación del Presidente de ICV ni una critica interna, aduce a causas como la participación que es la misma que el 2007 y entre ellas que sus votos habian ido a otros partidos, es evidente la CUP le ha hecho mucho daño…. Pero lo que es inverosimil es decir que MdR a votado a las izquierdas como mensaje central, eso si con el PSC (que les envia a la Oficina Antifraude) con la CUP con las denuncias constantes de (amiguismos y otras irregularidades) Y pese a tdo ello, buscan un pacto con estos partidos, queda claro que con esta maniobra piensan "confundir" a un pueblo que ya ha hablado en las "urnas" y por higiene democrática quiere que Uds se vayan a la opisición , porue durante mucho tiempo se han creido que MdR era suyo y tal vez es el miedo que CIU realice una Auditoria al Ayuntamiento y pueda descubrir más cosas, pero PSC y CUP se han manifestado de igual manera.
  Hay formas más elegantes de reconocer que un pueblo les ha dicho que Uds deben ir a la oposición (no lo creo) y por su bien empiecen ha aprender de los errores, aunque creo que no aprenderan ya que se esta cocinando la sustitución de Ivan Arcas, por el ala dura de ICV (Genoveva) y las sonrisas al saber los resultados de sus grandes aliados (Erinc Frank y Cateura)

  • Teresa

   manel , Estoy totalmente de acuerdo con Ud. "fliplante" lo de ICV, ni una critica interna, y el descáro en seguir buscando la "poltrona" perdida con acuerdos con el PSC (que les envia a la Oficina Antifraude) y con la CUP a pesar de las denuncias constantes de (amiguismos y otras irregularidades) , porque durante mucho tiempo se han creido los de ICV que MdR era suyo. ¿ Cree que después de la dimisión del Sr. Puntas, ICV está cocinando la sustitución de Ivan Arcas, por el ala dura de ICV (Genoveva)? , Decepcionante el espectáculo de ICV en el pleno del día 8 , con las sonrisas, al saber los resultados de sus grandes aliados (Erinc Frank y Cateura) , y que la Catreura puso el culo y no tuvo ni la delicadeza de despedirse educadamente del consistorio. Saludos

   • manel

    Ud estuvo en el Pleno y tambien vio las sonrisas de la Cateura y el Frank ?

    • Teresa

     manel , Si, si, "flipante"

 • Adrià

  El que el senyor Carrasco no diu:

  Quina és la recepta d’ICV per acabar amb la corrupció a l’ajuntamtent de Molins de Rei ? Exigiria ICV a tots els implicats en el cas CLAM les seves responsabilitats penals i administratives i que retornesin els diners perduts en contractes fraudulents ? Quin paper jugaria Arcas (gran tapador del cas CLAM) en aquest pacte ?

  Es hora de que MdR digui prou a la corrupció PER SEMPRE i pactan amb ICV no es farà mai net.

 • Mailopez

  Se ha dicho todo o casi todo. ¡A buena hora te acuerdas de las izquierdas, mangas verdes!

 • Adrià

  Us heu adonat que cada vegada hi mes censura a viumolinsderei ? sobretot quan son comentaris que parlen de la corrupció d'ICV.

  Perquè la presumció d'inocencia s'ha de respectar en el proces judicial, la premsa i la política han de denunciar a la ciutadania els indicadors clars de corrupció sense tenir que esperar la sentencia d'aqui a cinc anys. NO ES POT CONFONDRE LA RESPONSABIITAT PENAL AMB LA RESPONSABILITAT POLITICA perquè son independents, la primera la exigeix el jutge amb les proves del procès i la segona els ciutadans amb l'ajuda de la transparència, de l'opìnió i dels mitjançs i canals de comunicació.

  Prou de corrupció a MdR però també prou de CENSURA.

  • viumolinsderei

   Adrià, el que nosaltres no podem permetre és que es difami contra les persones sense proves. No només això, sinó que molts dels teus comentaris i els d'altra gent són directament insults. Tots aquests comentaris van a la paperera. Si ho vols considerar censura, estàs en tot el teu dret.

   Respecte el dius de que la premsa i la política han de denunciar a la ciutadania els indicadors de corrupció, nosaltres hem fet un gran esforç per informar de la millor manera possible a tots els lectors sobre els casos als quals et refereixes i creiem que aquesta és la nostra feina, informar. Hem donat les claus de tots els informes, hem explicat tot el que s'ha publicat al seu voltant, el que no podem ni volem és fer judicis paral·lels.

   Si tens alguna informació que ens pugui ser útil per tal de que nosaltres fem millor els nostre propòsit, escriu-nos a info@viumolinsderei.com.

  • Teresa

   Adria , Estoy totalmente de acuerdo con Ud. , Yo pensaba que la "censura" eran cosas del franquismo , pero veo que también se da en pleno siglo XXI en Molins de Rei, con las nuevas tecnologías y la flojera actual de los gobiernos en controlar la "etica" de la editorial, en estos medios de comunicación , ¿ Hay derecho en borrar o en recortar y publicar sin permiso del autor los articulos recortados. Es el precio que tenemos que pagar los que aún creemos en de la libertad de expresión

 • Teresa

  De izquierdas nada, Nada de nada, Hoy día 9 , el Sr´Casals, en Radio publica municipal RMdR-COM ya ha clarificado cómo va a ser el peinado,…
  CIU sabrá ser "generosa" en sueldos con quien forme gobierno con ellos.
  Alcaldias : 1º, 2º año (PSC) , 3ª 4º (CIU), DC=dedicación completa, DP=dedicacion parcial
  DC : Casals, (36), lic. derecho : 1/2 Alcaldía , Economia i Serveis generals
  DP : Santamans (38),, ¿sin oficio? : Medi ambient i salud
  DP : Madorell , (45), técnica turismo : Promoció econòmica + Fira
  DP : Marti (53), b. elemental : Comerç
  DP : Altozano (35) maestro musical : Esports , Nova ciudadanía i Drets humans.
  DP : Paz (39) , masajista : 1/2 Alcaldía , Sostenibilitat i Territori
  DP : Cantudo, (37), logopeda : Ensenyament
  DP : Zaragoza, (42) , funcionario : Cultura
  DP : Revestido, (36), psicóloga : Juventud i Gent gran
  DC : Espinosa, (38) , economista : Finances
  DP : Ramos, (58), b. elemental : Governació (Guardia Urbana+bomberos+ADF rierada)

 • Pingback: Xavi Paz assumeix l'alcaldia de la legislatura més complicada | Viu Molins de Rei()

 • Isidro

  Nos gustaria mucho conocer con detalle, la historia de una moto robada, que un funcionario de St Feliu se "llevó" distraidamente del depósito municipal y que le costó un expedinte disciplinario.

  Que conducta mas fea y poco "reponsable", no?

 • Felipe

  "Es l´hora de les responsabilitats"
  Claro que sí, Responsabilidad de decir dónde han ido los dineritos de Molins que de tanto préstamo solicitado nos ha convertido en una de las poblaciones del Baix más endeudada per cápita.

  Hay que pedir efectivamente responsabilidades a este señor y los suyos que han estado en la poltrona demasiado tiempo y ahora nos enteramos del resultado.
  Qué poca vergüenza!!!