Josep Maria Jordà és nomenat Fill Adoptiu de Molins de Rei

El Ple de l’Ajuntament va acordar, per unanimitat, el nomenament del Sr. Josep M. Jordà i Capdevila com a Fill Adoptiu de Molins de Rei en la darrera sessió plenària de la legislatura el passat dia 28 d’abril.

Josep Maria Jordà amb la placa que l'acredita com a Fill Adoptiu de Molins de Rei // El Llaç

La proposta va ser presentada pel regidor de Cultura en qualitat d’instructor de l’expedient de nomenament i té el seu origen en la sol·licitud de l’entitat Fòrum XXI, que va rebre el suport de 22 entitats i 173 adhesions personals, per reconèixer la trajectòria i figura de Josep Maria Jordà i Capdevila, nascut a Barcelona fa 92 anys i resident a St. Bartomeu de la Quadra des de fa 32 anys. El títol de Fill Adoptiu s’entrega en aquest cas “per la seva contribució al coneixement i la divulgació del patrimoni històric i cultural de la vila a través de la publicació d’un gran nombre de llibres i  treballs d’investigació”.

Aquest nomenament es va fer visible en un acte públic de reconeixement, emmarcat en la celebració del Dia Internacional dels Museus, el passat dimarts 17 de maig a La Gòtica. Segons explica El Llaç, totes les intervencions van ressaltar els mèrits acumulats per l’homenatjat i el valor de la seva contribució al patrimoni documental molinenc per la rigorosa i constant tasca de recerca i divulgació històriques, centrada primordialment en la vila, Sant Bartomeu de la Quadra, Santa Creu d’Olorda i tots els seus entorns. Finalment, després d’haver signat en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament i d’haver rebut de mans de l’alcalde la placa que deixa constància de la designació, Josep Maria Jordà va adreçar unes paraules a la concurrència, que va premiar amb aplaudiments les diverses interrupcions que va tenir a causa de l’emotivitat del moment.

Recomanacions personalitzades