Molins de Rei acull la Trobada de Colles Castelleres del Baix Llobregat

La dissetena edició de la Trobada de Colles Castelleres del Baix Llobregat tindrà lloc aquest dissabte 4 de juny a Molins de Rei. Organitzada pels Matosseres, l’actuació de les sis colles participants serà a les sis de la tarda a la plaça de l’Església.

La Trobada començarà amb la concentració de les colles a la plaça de l’Ajuntament a les cinc de la tarda. Després d’aixecar els pilars d’inici, les colles començaran tres cercaviles simultànies que les portaran a la plaça de l’Església, on després de fer la seva entrada amb pilars caminats, tindrà lloc l’actuació castellera de la Trobada, que serà cap a les sis de la tarda. En cas de pluja, la concentració i l’actuació es faran a l’interior de la parròquia de Sant Miquel. Tot plegat acabarà amb un cercavila fins el parc de les Palmeres, on es farà un sopar, i una festa al casal de joves La Mola.

Les colles que vindran a la Trobada de Colles Castelleres del Baix Llobregat aquest dissabte seran els castellers de Castelldefels, Cornellà, Sant Feliu, “els Cargolins” d’Esplugues, la Colla Jove de l’Hospitalet i els amfitrions, els Matossers de Molins de Rei.

La festa castellera de la comarca es celebra anualment des de l’any 1995 i cada any recau la organització, de forma rotatòria, entre alguna de les colles participants. La dissetena edició de la Trobada arriba en un bon moment tant per al món casteller en general -un any després del nomenament dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO- com per a les colles de la comarca en particular, ja que quatre de les sis colles participants van assolir castells de la categoria de 7 durant la passada temporada.

Per a l’organització de la Trobada, els Matossers han comptat amb la col·laboració de les institucions i diverses entitats de la vila. Entre les activitats prèvies, el passat dilluns es va celebrar, amb la participació del Servei Local de Català, la segona edició de la campanya “Tots som una colla”, que té la voluntat d’estendre el coneixement dels castells entre la població en general i, més concretament, entre la població nouvinguda.