CiU i PSC apropen distàncies per formar un “matrimoni de conveniència”

Les executives de CiU i el PSC han mantingut dues reunions per valorar la possibilitat de formar un govern de coalició. Els dos partits es mostren predisposats a un pacte que encara necessitaria un soci més si no volen governar en minoria.

Xavi Paz i Joan Ramon Casals a la Fira de la Candelera // David Guerrero

Les negociacions entre CiU i el PSC avancen a bon ritme per tal d’arribar a un pacte abans de l’11 de juny, el dia límit en el que s’ha de constituir el nou consistori. La sociovergència seria un “matrimoni de conveniència”, en paraules de Joan Ramon Casals a Ràdio Molins de Rei, però el líder de CiU també ha reconegut que “el PSC és la força que més interès ha demostrat per governar amb nosaltres”.

Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, el repartiment de l’alcaldia entre Joan Ramon Casals i Xavi Paz seria un dels punts que més separa els dos partits. Mentre que els programes comparteixen diversos punts en els que tant CiU com PSC es mostren d’acord, decidir qui serà la cara visible durant els propers quatre anys es fa més difícil de repartir entre dos partits que porten molt temps somiant amb estar al capdavant de l’Ajuntament. La possibilitat de dividir l’alcaldia amb dos anys per a cada un dels caps de llista guanya pes.

Però mentre que el repartiment de l’alcaldia comporta discrepàncies, a l’hora de confrontar els programes electorals les propostes dels dos partits són similars en molts aspectes. Tant els conservadors com els socialistes asseguren que a les reunions hi ha hagut bona sintonia i estan predisposats a tractar de consensuar un pacte que beneficiï als dos partits més votats, que sumen 10 regidors en un ple municipal que necessita 11 per aconseguir la majoria absoluta. Davant aquesta situació,  estan disposats a governar en minoria si és necessari, però si busquen una majoria absoluta, encara necessitaran un altre soci de govern que els doni suport. El “matrimoni de conveniència” amb el repartiment de l’alcaldia amb la meitat de mandat per a cada un dels partits es podrà dur a terme si una tercera força dóna suport a la proposta i vota favorablement en el proper ple. Si no és així, es podria donar la situació de que Joan Ramon Casals es convertís en alcalde només amb cinc regidors.

Per això, tant CiU com PSC s’estan reunint aquests dies amb els partits que semblen estar condemnats a la oposició: Iniciativa i ERC. La CUP, per la seva banda, ja ha mantingut diverses reunions amb CiU però les condicions que posa sobre la taula -desaparició de càrrecs de confiança, rebaixes de sous, municipalització de diversos serveis…- són impossibles d’acceptar per part dels partits de l’establishment polític. El PP, per la seva banda, ha estat deixat de banda a les negociacions i el PSC descarta rotundament incloure’l en cap mena de pacte.

Pacte en clau local

Tant Joan Ramon Casals com Xavi Paz asseguren que les negociacions s’estan duent a terme en clau local. Davant les informacions aparegudes en altres mitjans durant els últims dies en les que s’assegurava que Molins de Rei podia ser moneda de canvi d’altres municipis, els dos caps de llista coincideixen en afirmar que no reben directrius de Barcelona i que negocien pensant única i exclusivament en la vila.

 • Teresa

  Justamente lo que yo pronosticaba ya hace 1 mes y que he seguido manteniendo a pesar de los opositoras en los foros de Viu molins., Qué raro que la encuesta de Viu molins no aumente en ésta opción .
  Me desagrada de que la coalición no piense en quitar los cargos de confianza, ni bajarse los sueldos , y seguro que ésto hará que aumenten los impuestos locales IBI , circulación ,agua, etc.,

  • teresina

   la vidente Teresa parece que se va a cumplir….. podria ser una idea de negocio, piénsatelo!
   Es la opción que votó Molins de Rei el 22 de mayo. CIU+PSC quizás se dejó llevar por su pronóstico!!
   vete tu a saber, el tirón que tienes!

 • Enric Piera

  Comentari de Teresa el 02.05.11 a la notícia de política de Viu Molins de Rei: Iniciativa fixa els objectius del seu programa electoral:

  . Teresa · fa 3 setmanes
  Todo eso es palabrería y puro café teatro, Para los partidos, el que participen muchos o pocos votantes es lo que menos les importa, ya que las 21 regidurías a repartir serán las mismas, y les caerá igualmente la "breva"
  La suerte esta echada.
  Propongo 2 porras , una para los/as regidores/as y la otra para las coaliciones.
  IV de 7 a 4 , PSC de 6 a 6 , ERC(EM) de 3 a 4 , CIU de 3 a 4 , PP de 1 a 1 , CUP de 1 a 1 , SI de 0 a 1
  ERC+IV = 4+4 =8 , ERC+IV+CIU = 4+4+4=12 , ERC+CIU=4+4=8 , PSC+CIU+PP =6+4+1=11
  Mi previsión para los próximos 4 años es que concubinará el mismo tripartito actual ICV+ERC+CIU, con altenancia 1/3 de la alcaldía, Puntas, Casals, Acas.
  Saludos
  TERESA, o Tereso, no dones ni una a les porres.

 • emiliano ramos

  Esta claro que CIU y PSC mandan a sus marionetas en molins.,Si no mirar el articulo de politica en la Vanguardia del dia 31 de Mayo pag 15 por Jordi Barbeta.En la que Mas y Montilla pactan los presupuestos de la Generalitat a cambio de alcaldias,y lo que es peor y no dicen;Tapar todos los casos de corrupción los unos por los otros.Esta Todo en manos de unos y los otros obedecen:Asi es la Politica en este Pais.
  Hasta donde llegaran……………..hasta donde les dejemos………………………………

  • teresina

   señor Ramos por favor que todos leemos los periódicos. Le recuerdo¿ Valencia o Baleares?
   Los que vivimos y somos de Molins no queremos a los corruptos, por eso ICV ha bajado i Esquerra también.
   Porque afirmar lo de las marionetas cuando ellos mismos lo niegan. diga que es su opinión pero no afirme lo que los interesados niegan, porque por la misma regla cuando usted diga algo querrá que le crean ¿no? pues eso. Lo que quieras que hagan contigo hazlo tu a los demás.
   Un saludo sr Ramos.

 • Pere

  Abans CiU estaba a l'ajuntament amb IC i ERC i ara hi sera amb el PSC (de funest record pel molinencs, Casimir Boi). Quin tandem mes bo !!!!

 • Enric Piera

  Com si el PP no fes el mateix…Sr. Emilio…per cert, quan diu "en este Pais"…es refereix a Catalunya….no?

 • manel

  Ostias con el Emiliano, aduce un articulo de Jordi Barbeta podemos hablar de otros de Marçal Sintes y otros columnistas de los diarios, para empezar segun informaciones de hoy dia 3 de Junio el PSC no aprobara los Presupuestos de la Generalitat, (joder con el argumento) los casos de corrupción o favores existen en todos los partidos que gobiernan PSC, CIU,PP, ERC,PNV, ICV, evidentemente es condicion humana, aunque seria bueno saber que tanto por ciento, igual que en sindicatos, empresarios y trabajadores, y podemos incluir los casos que estimes oportunos.
  Ahora bien quien no mete mano es quien pide responsabilidades y despues no se compromete en nada, si quieres cambiarlo ya sabes comprometete a algo y no te pases la vida en el Facebbok

 • emilianoramos

  Que no soy el emilio ramos del pp señores es pura coincidenciaque me llame ramos y emiliano.no emilio
  solo queria clarificar que CIU y PSC mandan a sus gregarios oir,ver,y callar,
  el que no lo vea que se ecriba con la famosa teresa de los follones.

 • Pepgrill

  Bé, dels que ens governaran no n'espero massa sincerament. La gestió del senyor Casals a promoció econòmica només cal tenir una mica de confiança amb els treballadors de Garcia Nieto, i veure els nostres poligons industrials per veure-ho. Des d'aquí demano als que quedin a l'oposició que facin una bona lectura dels ressultats, autocrítica, i aprofitin els propers 4 anys per demostrar-nos que de veritat tenen un projecte per la nostra vila. La CUP ens ha demostrat que des de l'oposició es pot fer molt per Molins de Rei i em constar que els altres partits poden entrar en aquesta linia per la seva experiència i el seu arrelament a Molins. Enviar-los ànims i dir-los-hi que ara realment és quan es pot comprovar el seu compromís amb Molins de Rei.

 • Teresa

  CIU sabrá ser "generosa" en los sueldos con quien forme gobierno con ellos, De momentp PSC es el único que ha mostrado interés en el concubinato. CIU(5)+PSC(5) + PP (1)
  Alcaldias : 1º año CIU), 2º (PSC) , 3ª y 4º (CIU)
  DC : Casals, (36), lic. derecho : 3/4 Alcaldía , Economia i Serveis generals
  DP : Santamans (38),, ¿sin oficio? : Medi ambient i salud
  DP : Madorell , (45), técnica turismo : Promoció econòmica + Fira
  DP : Sr. Marti (53), b. elemental : Comerç
  DP : Altozano (35) maestro musical : Esports , Nova ciudadanía i Drets humans.
  DP : Paz (39) , masajista : 1/4 Alcaldía , Sostenibilitat i Territori (Obres i Serveis)
  DP : Cantudo, (37), logopeda : Ensenyament
  DP : Zaragoza, (42) , funcionario : Cultura
  DP : Revestido, (36), psicóloga : Juventud i Gent gran
  DC : Espinosa, (38) , economista : Finances
  DP : Ramos, (58), b. elemental : Governació (Guardia Urbana)+bombers+ADF)

 • SOLDIER

  Moltes persones que han dipositat la confiança i el vot a la llista electoral de Convergència i Unió no entendran, ni recolzaran, un govern municipal de coalició de C. i U. i de P.S.C., ells mateixos. Tampoc ho entendran tot i que el Sr. Paz faci bons massatges.

  • Laia

   I creus que els que han dipositat la confiança al PSC ho recolzarán?

 • Pingback: Xavi Paz i Joan Ramon Casals compartiran pis | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: CDC Molins de Rei renova l'executiva amb l'objectiu de "governar en solitari" | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: oan Ramon Casals: "Puc explicar-li a Junqueras com es paga a la hisenda catalana i com es fan polítiques d'ocupació" | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: CiU i PSC reediten la sociovergència amb Joan Ramon Casals d'alcalde durant tota la legislatura | Viu Molins de Rei()