Creix el número de contractes laborals a la comarca

El primer trimestre del 2011 ha registrat un increment del 4,3% en els contractes realitzats a l’Hospitalet i el Baix Llobregat. La indústria presenta les millors dades gràcies a l’exportació mentre que el sector serveis registra un augment més moderat.

La zona de l’Hospitalet i el Baix Llobregat va registrar en el primer trimestre d’enguany un total de 53.908 contractacions, xifra que representa el primer registre positiu des de l’esclat de la crisi, amb un avanç del 4’3 per cent, segons dades del Servei d’Estudis del Fòrum Empresarial del Llobregat a partir d’informació oficial.

Per sectors, la indústria apunta el major increment, del 10’2 per cent, seguit pels serveis, amb un increment del 4’8 per cent. En canvi, segueix caient la xifra de contractes de la construcció, un 3’4 per cent en concret.

La millora de la indústria s’ha vist afavorida pel perfil exportador de les empreses de l’Hospitalet i Baix Llobregat. Així, cal tenir en compte que les exportacions no energètiques estan creixent, a ritmes de pràcticament el 20 per cent en els darrers mesos al conjunt d’Espanya. Això ha permès que, al febrer i de manera puntual, la  balança comercial no energètica hagi registrat un lleuger superàvit, fenomen excepcional que no es produïa des del 1985.

Nombre de contractes formalitzats a l’Hospitalet i Baix Llobregat en valor absolut // FemLlobregat

Per tipus de contracte, fins i tot els de caràcter indefinit mostren una tendència positiva, amb un total de 7.543 contractacions, un 2’1 per cent més que en el primer trimestre de l’any passat. Tot i això, són els contractes temporals els que més creixen, un 4’6 per cent.

D’altra banda, cal recordar que l’efecte Setmana Santa no ha influït enguany en les dades, habitualment beneficiades per la contractació de temporada.

Recomanacions personalitzades