Els Matossers apropen el món casteller als estudiants de català

El Servei Local de Català i els Matossers realitzen aquest dilluns un taller explicatiu del món casteller per fer difusió de l’activitat castellera entre els estudiants de català i els nouvinguts interessats en descobrir-los. Serà a Ca n’Ametller a les set del vespre.

El dissabte 4 de juny tindrà lloc la 17a Trobada de Colles Castelleres del Baix Llobregat, aquest any a Molins de Rei i organitzada per la colla local, la Colla Castellera Matossers de Molins de Rei. Aprofitant l’efemèride, han volgut incentivar l’assistència a la Trobada amb l’organització d’un acte per donar a conèixer aquesta activitat cultural.

El dilluns abans de la Trobada, el dia 30 de maig, faran, en col·laboració amb el Servei Local de Català, un taller explicatiu del món casteller. Al llarg de l’acte s’explicarà l’origen d’aquesta activitat cultural, com es munten els castells, quines parts i posicions tenen, i aspectes complementaris. Al final, es podrà veure en directe alguna construcció de la Colla. El taller es realitzarà a la sala d’actes de Ca n’Ametller de set a nou del vespre.

Col·laboració dels Matossers

Els Matossers de Molins de Rei participen en el programa Voluntariat per la llengua, que organitza el Servei Local de Català per promoure l’ús del català. Per aquest motiu, ambdues entitats han definit un doble objectiu del taller: fer difusió de l’activitat castellera i provocar la participació dels assistents perquè practiquin el català. D’acord amb això, l’acte va dirigit a persones nouvingudes a la vila, però igualment és obert a tothom a qui li interessin els castells i, a més, vulgui conèixer curiositats de la llengua catalana relacionada amb aquest àmbit. L’any passat, la colla castellera ja va organitzar un taller similar i durant aquest any diversos membres de la Colla estan realitzant “de parella” d’un aprenent de català de Guatemala.

Recomanacions personalitzades