Jordi Casas: Els "indignats" i el 22-M

Amb la limitada perspectiva que donen els pocs dies transcorreguts des del 22-M, m’atreveixo a fer una primera valoració general dels resultats des de l’òptica de SI. Per començar, no enganyaré ningú si dic que ha suposat una petita decepció, no només per no haver aconseguit entrar al consistori, cosa que sabíem era difícil, però assolible, després de la intensa campanya realitzada, si no també pel nombre de sufragis obtinguts, clarament per sota de l’esperat.

Això significa que encara  no hem aconseguit donar a conèixer suficientment el nostre missatge entre la ciutadania ni penetrar en el teixit social i associatiu de la Vila. Es evident que ens ha mancat temps: no oblidem que Solidaritat Catalana per la Independència celebra el seu primer congrés constituent el dia 20 de Febrer i que és després quan es formalitzen les diverses seccions locals arreu de Catalunya, també a Molins de Rei. Per tant, en la pràctica hem disposat escassament de dos mesos per preparar i organitzar el procés electoral, temps insuficient per donar a conèixer una opció política nova, que no comptava ni amb la infraestructura,  militància, disposició de recursos –públics o propis-  ni amb l’altaveu mediàtic que suposa ésser present a l’Ajuntament. Malgrat tot, una vegada més des de SI volem reiterar el nostre agraïment als mitjans de comunicació locals, pel seu exemple de professionalitat  i mostra de pluralitat democràtica pel tractament informatiu donat all llarg de tota la comtessa electoral.

Sens dubte cal ressaltar per damunt de tot dos elements importants d’aquestes eleccions: d’una banda, la fi de l’hegemonia política d’ICV i l’ascens de CiU com a primera força política, en una progressió que ha anat de 1 regidor fa 8 anys al 5 actuals. D’altra banda, el resultat espectacular i, al meu entendre exagerat, obtingut per les CUP, totalment inesperat només 15 dies abans i que ha acabat monopolitzant tot el vot crític amb el govern municipal, eclipsant completament el discurs regenerador de SI. Què ha succeït doncs durant aquest temps per què les perspectives hagin canviat tant? Des del meu punt de vista, cal considerar l’anomenat moviment dels “indignats” i les acampades a la Plaça de Catalunya de Barcelona i a diverses ciutats de l’Estat espanyol, i l’influència que han exercit sobre un cert vot de protesta cap a l’ “stablishment” polític, que les CUP han capitalitzat a Catalunya, ja que el seu creixement s’ha produït arreu, i no només a Molins de Rei.

Històricament, el nivell de participació en les eleccions municipals se situa en índex baixos i el 22-M, amb un escàs 55%, no ha estat una excepció. Per què el nivell de l’administració més proper al ciutadà, és el que menys interessa a l’hora d’anar a votar? Doncs, per què, com des de SI hem denunciat, les limitades competències i recursos dels ajuntaments espanyols fan que els ciutadans percebin l’administració local com a una simple empresa de serveis, sense capacitat d’incidir en els problemes que realment els afecten, com sí que succeeix en la majoria d’estats del centre i nord d’Europa. Així, part de l’electorat, jove i no tant jove, utilitza les eleccions municipals per expressar la seva legítima repulsa a una situació d’injustícia social, per exemple, optant per opcions polítiques rupturistes, però que saben que no arribaran mai a governar.

Jo comparteixo bona part del mal estar expressat per les persones que es mobilitzen cada dia a la plaça de Catalunya, però em pregunto per què uns milers de persones acampades obtenen més ressò mediàtic nacional i internacional, que més d’un milió de catalans al carrer cridant independència el 10-J; i posats a dir, està bé responsabilitzar banca i partits polítics de la situació de crisi actual, però trobo a faltar referències a l’espoli fiscal a que ens sotmet l’Estat Espanyol cada any i que provoca l’empobriment progressiu de Catalunya.

Però tornant a Molins de Rei, no seria exacte atribuir només al vot de protesta l’ascens experimentat per la CUP i obviar l’oposició realitzada en els darrers quatre anys, com seria igualment poc realista atribuir només a aquesta oposició o a la campanya de denúncia dels sous dels polítics molinencs els resultats electorals d’aquesta formació, sense considerar aquells elements externs a que feia referència. Per cert, caldrà veure si la CUP predica amb l’exemple i proposa i accepta rebaixar sous i assignacions ara que ha multiplicat per quatre la seva representació.

Des de SI a Molins de Rei pensem que, malgrat el resultat electoral, el nostre projecte nacional i local segueix sent plenament vàlid (amb només pocs mesos de vida SI ha obtingut 48 regidors a Catalunya), pel que no tenim cap intenció de decebre ni els molinencs que ens van mostrar la seva confiança a les urnes, ni tots aquells que se’ns han apropat durant la campanya i que continuen donant-nos el seu suport, malgrat els resultats obtinguts. Queda clar doncs que a nivell local a SI continuarem treballant amb dos objectius prioritaris: ampliar la nostra base social  a Molins de Rei i fiscalitzar des de fora l’Ajuntament, principalment l’acció de govern, però també el treball de l’oposició. I d’aquí a quatre anys, tornarem a ser presents a la graella de sortida, no ho dubteu.

 • Teresa

  Coincido con Ud. en que ha sido una lástima sacar un regidor, ya que Udes se lo habian currado de verdad,
  Antes del 22 , me acerqué a una de las mesas de SI para pedirles el folleto clasico del programa y "curriculuns" , Respuesta : No , no lo tenemos, Búsquelo en Internet , ????,…. Error!. error!, error!,…
  SI ha tenido un problema de marketing y de comunicación, sus "curriculums" eran interesantes, y originales, y sin pegajosos funcionarios, actividades en el textil, perfumeria y cosmetica, nivel de grado superior y medio, veterinaria, biólogo, etc. casados, con hijos, etc. y era interesante eso de la “higiene democràtica” a l’Ajuntament, moderación de sueldos, y un toque de humor, (tan necesario), referendum de las fotovoltaicas, los 5 sentido en la c/. Baix, Creo que no han sabido transmitir su programa a las gentes que no la mayoria no saben leer y no tienen Internet. Han sobrevalorado el nivel cultural de Molins
  Caldrà fer un anàlisi en fred., Me alegro que sigan, Una exvotente de la CUP y votante de SI . Saludos

 • Teresa

  quería decir,.. una lástima no sacar ,…
  NOTA : Estoy en la UCI del Viu molins y me limitan las líneas y me borran constantemente,… Viva la Libertad de expresión ! sin discriminación de géneros.

 • Jordi

  Jo vaig votar a SI a les autonòmiques i ara he votat a la CUP perquè penso que han fet una bona feina durant 4 anys i què la gent de la seva llista estan molt implicats en les entitats de la vila.

  Si Solidaritat hagués tingut a gent més coneguda segurament haguessin tret un regidor ja que la propaganda ha arribat a totes les cases. Conec persones que han acabat votant a ERC per aquest motiu sinó el sr. Romeu no tindria ni de conya la seva regidoria.

  Sr. Casas, ja que parla del que ha de fer la CUP amb els sous que cobraran estaria bé que expliqués quin ha estat el pressupost de campanya de SI i qui ha pagat tots aquests diners. La CUP ho ha explicat i vostès?

  • Teresa

   Jordi
   Los de la CUP ¿han fet una bona feina durant 4 anys? , ¿ Qué "feina" , Excepto informar y romper la hermeticidad de los sueldos de los politicos, y poner en marcha el ventilador, lo cual les agradézco, y mociones en los plenos de "brindis al sol" , qué "feina" ha hecho? , ¿ Puede listarlo?
   ¿ Ud. sin ser de SI nos puede asegurar de que la propaganda de SI ha arribat a totes les cases? , pues a la mía , excepto los sobres para votar, no me llégó , Pregunta a los de SI quin ha estat el pressupost de campanya de SI i qui ha pagat tots aquests diners, supongo que se lo dirán en las proximas elecciones,¿ No? , ¿. La CUP ja ho ha explicat? 6.532,70 € y eso que más dá. ¿Cuanto va a recibir la CUP de la Junta Electoral por haber sacado 4 regidores en el 2011 ó el cobro va por votos?, ¿Cuanto va a recibir SI por no sacar ningun regidor ? . Saludos

  • Teresa

   Jordi Según el estado de cuentas de la CUP 2007 -2011 , boletin nro10 , en DEBE , hacen repercutir el débito de la campaña electoral 2007 en 2.693,18 € ( 447 mil ptas) y en HABER los ingresos recibidos de la Junta Electoral por ese concepto, de haber sacado 1 concejal, fué de 32.328,70 € ( 5,4 Mill ptas), ¿ El resto ( la diferencia) en qué se lo han gastado? , ¿ Pa la saca ?
   Dejen que los de SI haga repercutir, como lo hacen Udes. el débito de la campaña 2011 en su estado de cuentas 2011 -2015.
   ¿ A que viene ese interes de la CUP en querer saber lo que se han gastado los de SI , Acaso creen que Udes lo han hecho mejor por haber sacado 4 regidores con sólo 6.532,70 € (1,08 Mill Ptas) , ¿Cuanto recibiran Udes de la Junta Electoral por 2011? , ¿ En qué se gastarán la diferéncia? , ¿ En konciertos?
   ¿ Cuando quitarán los posters pegados en paredes y mobiliario urbano? , ¿ lo retirará la brigada del Ayuntamiento? , ¿ Cuanto tiempo tendremos que soportar esa imagen urbana? Saludos

 • Marc

  Només una cosa: això que 'no ham disposat de recursos ni propaganda' em sembla fals. Jo vaig veure moltes pancartes de SI fetes a imprempta (que costen força diners) van encartellar el poble unes quantes vegades (els cartells grans que penjaven també son cars) i van embustiar tot el poble (i segur que em deixo coses). Això són molts diners que hauran pagat desde nacional. No ho critico, és clar, estan amb tot el seu dret. Però no és cert que no tinguessin recursos econòmics. De fet, m'hi jugo que s'han gastat més SI que la CUP en la campanya. Em sumo a la pregunta de'n Jordi: la CUP ha fet públic quants diners s'han gastat i com. Perquè no ho feu vosaltres, i així mostrar la vostra transperència?

  En segon lloc, tampoc és cert que no hi hagi hagut propaganda de SI als mitjans. Fa molts mesos que SI surt a la tele: que si l'Uriel Bertran, el Laporta, el Lopez tena… i diga'm quantes vegades has vist la CUP a la tele.. 0! Crec que la CUP ha guanyat tants vots perquè han fet una molt bona feina de formiga, treballant durament durant 4 anys, i guanyant-se la confiança de la gent. Jo no els vaig votar perquè no estic empadronat a Molins, però crec que es mereixen aquests resultats.

  Finalment, només dir que no entenc l'aparició de SI. Partits Independentistes ja n'hi ha 2 (ERC i la CUP) i partits que pretenen regenrar la política també, la CUP ( i amb un discurs in una pràctica molt canyeru) Entenc l'estratègia d'entrar al Parlament de Catalunya i proclamar la Independència (encara que al final aquest estratègia ha quedat en evidència…). Però a l'Ajuntament, sencillament no veig què pot aportar SI de nou. Crec que si realment teniu ganes de fer política i ajudar el poble (Que no ho dubto) us haurien de sumar a alguna d'aquestes opcions.

  Salut!

  • Teresa

   Marc
   Ya que sus preguntas sobre SI son las mismas, le digo lo mismo que a Jordi. Saludos

 • Marc

  Teresa, dius moltes coses sense sentit. Et recomano que t'ordenis les idees al cap abans d'escriure.

  Totes les coses que ha fet la CUP estan aqui, amb explicacions detallades: http://molins.cup.cat/noticia/la-cup-presenta-un-

  Sobre això dels diners, em sembla que no ho has llegit bé. Torna a mirar-ho i veuràs que al butlelltí està ben explicat amb què s'ha gastat els diners. Es van donar diners a entitats per mitjà d'un concurs, es va pagar un local en el qual s'han fet xerrades, etc…

  Per cert dius que 'que mas da' si explica en que s'ha gastat els diners i d'on els ha tret. Doncs jo crec que si que importa, perquè son diners publics, que provenen de les institucions i que per tant em pagat tots. Es important saber on van a parar aquest diners. I també és important saber que la CUP no ha acceptat diners de cap empresa ni banc. Això t'assegura que tindran les mans lliures per fer el que creguin oportú sense haver de retornar favors. Per exemple, no estic tan segur que la campanya nacional de SI es pogues fer sense inversió d'empreses pivades que esperaven treure'n un rèdit… però bé, no en tinc probes. D'on si que hi ha probes és de la dependència de CiU, PSC o PP, per exemple. Això embruta la política.

  Ja et dic, jo no vaig votar la CUP perquè no estic empadronat a Molins. Però valoro molt la feina feta. I Crec que t'he argumentat perquè.

  • Montse

   No vius a Molins? Què potser ets un dels 15 de la llista de la CUP que no hi viuen?

   • Teresa

    Montse , ¿Si no viven, ni pagan sus impuestos en Molins de Rei, se les puede considerar "ciudadanas" de Molins ? , ¿Pueden presentarse en listas ?, ¿ Dónde está la trampa? . El Castillo de la CUP ya dió explicaciones, en estos foror, y ¿ La Santamans de CIU vive en Molins? Saludos

   • Esther Mellado

    Montse, al butlletí de la CUP nº10, el darrer, diu a les pàgines 4 i 5, on viu cadascuna de les 31 persones que integren la llista. Digue'm quines són les 15 que suposadament no viuen a Molisns. Es veu que t'has cregut la nformació que va fer circular en Víctor Puntas que deia que 15 membres de la llista de la CUP no viuen a Molins. Res més fals. El tema és que en Víctor Puntas estava tan nerviós el dia del debat electoral d'ETV que no va entendre el que va explicar l'Àlex Maymó i és que, de la llista de la CUP de l'any 2007, la de fa quatre anys, quinze membres han hagut de marxar durant aquests últims quatre anys a viure a altres poblacions bàsicament pels problemes d'accés a l'habitatge i també per temes laborals. És evident que el Víctor Puntas es va equivocar, ho va entendre malament i li va faltar temps per esbombar una informació falsa que només pretenia debilitar la CUP. El candidat d'ERC va ser corregit pels membres de la CUP però no es va creure el seu error fins a l'emissió del programa (que es va emetre a la nit, en diferit). Diuen que va reconèixer el seu error i que va retirar el seu tweet, però és evident que el mal ja estava fet i que encara no ha estat reparat. Vés a saber quants molinencs encara es creuen, com tu, aquest "bulo". Espero, Montse, que no facis com en Puntas i que a TOTES les persones a les que els hagis dit aquesta MENTIDA els expliquis la VERITAT.

  • Teresa

   Marc
   Cuando digo qué importa ….. , quiero decir qué importe euro más o euro menos ,…. ¿ Me he equivocado en algo sobre las cuentas 2007-2011 de la CUP?
   No , no encuentro mal que los dineros de la Junta Electoral que la CUP no se haya gastado , vayan a parara a proyectos de las entidades. ¿Estoy equivocado en las cuentas que he reflejado? ,
   Coincido con Ud. PSC= caso Pretoria , CIU = Millet , PP=trajes, pero hoy en día los bancos no dejan ni un duro, a no ser que su empresa tenga fabricación de un producto pionero , y la politica, especialmente la local, está en declive. ¿ Cuanto constará limpiar la propaganda que todavía hay pegada de la CUP en paredes y conteiners de vidrio? , ¿ Quien lo hará finalmente? Saludos

 • Laia

  Montse, no seràs tu amiga del Sr. Puntas? que va cagar-la quan va dir que 15 membres de la llista de la CUP no vivien a Molins…. Tot això venia perquè en el debat d'ETV el Sr. Maymó va dir que 15 membres de la llista del 2007 ja no vivien a Molins per culpa del problema de l'habitatge, ja que en les últimes dècades s'ha fet ben poc per solucionar l'accés a un habitatge digne a Molins. Estava parlant de la llista del 2007 i no la llista del 2011.

  • Montse

   Laia, jo no sóc amic del Sr. Puntas, però vaig veure el debat a ETV i vaig sentir que l'Alex Maymó posava com a exemple dels problemes d'habitatge a Molins de Rei el fet que 15 dels membres de la seva llista havien hagut d'anar a viure a fora de la Vila: "para muestra un botón": Sr. Albert Botran, nº 4 de la llista CUP i futur regidor, viu a Barcelona. Ja sé que és legal, però jo em pregunto, és ètic que hi hagi regidors a Molins de Rei que ni tant sols viuen a la Vila? Jo crec que no…

   • Laia

    Repeteixo, el Maymó va dir que 15 membres de la llista del 2007 (i no pas del 2011) havien hagut de marxar de la vila per problemes d'habitatge. La Sra. Santamans (regidora de CiU) viu fora de la vila i ha estat de les regidores que més reunions ha assistit en aquests 4 anys. El fet de dormir fora de la vila no passa res mentre que segueixis fent vida al poble. Es pot fer molta feina pel poble igualment. Trobo que utilitzar aquests arguments és intentar desviar l'atenció. Ja veurem quina feina farà cada regidor i després ja valorarem sobre la feina realitzada.

   • Germà A.

    El Sr. ivan Arcas va estar vivint un temps a Rubí mentre era regidor de cultura amb en Janés i va fer el mateix que vivint al poble, sota el meu parer si estimes la vila no importa on dormis.

    • Teresa

     Germaà A , La primeras palabrass que pronució el Sr. Arcas en el 1er. pleno del tripartito del 2007 fué el aumentase los sueldo entre de alcaldía y regidores, un 33 % con una total oposición por parte de la CUP ( ver hemeroreca) , ¿ Estos profesionalesde la poítíca , Arcas(ICV), Frank(ICV) , Cateura(ICV) , Ferre(ICV) , Puntas(ERC), Portolá (ERC) , Martí(CIU) , :aman a la vila o a aman sus sueldos ? Saludos.

   • Esther Mellado

    Montse. Tant la Laia com jo (més amunt pots llegir el meu comentari d'ahir) t'hem dit que t'equivoques. T'hem explicat quin és l'error que va cometre en Víctor Puntas, però tu segueixes erre que erre dient que quinze membres de la llista no viuen a Molins. Et demano que miris al butlletí de la CUP, ho consultis, i ens diguis quin són els quinze membres de la llista que no viuen a Molins. Que l'Albert dorm a Barcelona ja ho sabem tots, ho explica el butlletí i ell mateix ho ha explicat també a un altre debat del Viu Molins. L'Albert, certament, ja no dorm a Molins, però hi fa vida com qualsevol de nosaltres i col·labora en diverses entitats i associacions de la vila. Ho fa des de fa anys i ho segueix fent a l'actualitat. El que no és ètic, Montse, és que ara que ja saps que estaves equivocada, segueixis insistint a dir això, perquè una cosa és una equivocació i una altra una mentida. Tothom pot equivocar-se, però només els savis rectifiquen.

 • Gadegang

  Si et cou, cou, cou és que pica
  Si et cou, cou és que pica
  Si et cou, cou, cou és que pica
  Si et cou, cou és que pica.
  Cou!

  Si et cou, cou, cou és que pica
  Si et cou, cou és que pica
  Si et cou, cou, cou és que pica
  Si et cou, cou és que pica.
  Cou!
  Cou!

  • Teresa

   quina poca feina !

 • Germà A.

  SI s'equivoca, igual que la resta de partits independentistes, en voler "atacar-se" els uns als altres, cal una pedagogia de l'independentisme i no posar els partits per davant del fi. Els partits haurien de ser només el medi per assolir la Independència. No crec que benefici a ningú que no sigui de l'altre bàndol la descalificació, el descrèdit o difondre la sospita vers als altres.

  • Teresa

   Germà A , ¿Cree Ud. que hay realmente posibilidades de que la CUP entre en el gobierno o todo eso es puro "Café Teatro" ? , máxime si tenemos en cuenta lo que nos dice Adrià en Politica/CIU/27-05-2011 de que quzás "no cal continuar amb aquest protocol de reunions si ja s'ha ultimat un pacte de la vergonya entre PSC+ ICV +ERC" . con alcadías intermitentes de : Paz-Paz-Casals-Duran , la indepénci a vamos a dejarla para mociones en los plenos de "brindis al sol" y para el Parlamento Catalán, ¿ No? , . Saludos

 • Esther

  SI ha disposat del mateix temps que va tenir la CUP Molins l'any 2007 per donar a conèixer les seves propostes als molinencs i molinenques. Aleshores la CUP va aconseguir entrar a l'Ajuntament i ho va fer amb molt menys recursos econòmics dels que ha disposat per aquesta campanya SI. Tots hem pogut veure la quantitat de cartells que omplien de dalt a baix, per davant i per darrera les cartelleres de Molins, tapant dia sí i dia també els cartells dels altres partits i de les entitats del municipi. D'on han sortit els diners per pagar els cartells de SI? Per força s'han d'haver servit dels diners que obtenen gràcies als resultats de les eleccions al Parlament. Pot ser que, a més, hagin rebut diners d'empreses i bancs. Això no ho sabem, perquè com bé s'ha dit aquí, no ens ho expliquen. Només la CUP ha desglossat i justificat els seus ingressos i despeses. Per mi el principal problema que ha tingut SI per connectar amb l'electorat és que els membres de la llista no eren persones conegudes de la vila. A les eleccions municipals això és molt important. Els integrants de la llista de la CUP, en canvi, són, la majoria, persones conegudes del teixit associatiu de Molins i qualsevol pot veure-les treballar cada dia i de manera desinteressada per fer de Molins una vila millor i més humana i no una ciutat dormitori on la gent només hi va a dormir. També està el tema que han pretès ocupar un espai polític (l'independentita) que ja estava ocupat i, si bé és cert que era més que previsible que ERC aquí a Molins anava a baixar, també era més que previsible un ascens del vot a la CUP per la bona feina realitzada a l'oposició durant els darrers quatre anys. Pel que fa a l'orientació esquerra-dreta de SI, podríem dir que l'electorat encara no sap (i m'incloc) on ubicar-los, fet que pot crear un recel més que comprensible. Crec que els de SI farien bé de fer una mica d'autocrítica i mirar d'entendre el perquè de tot plegat, més encara si pretenen seguir-ho intentant.

  • Teresa

   Esther Mellado ,12 cup, El panorama del 2007 no es el mismo que el del 2011 , por lo tanto no son comparables.
   Vivimos en un pais de occidente y en occidente hay gobiernos con "sistema" de derechas o de izquierdas, y la CUP es antisistema . ¿Hay realmente posibilidades de que la CUP entre en el gobierno o todo eso de las reuniones en bares es puro "Café Teatro" ? , máxime si tenemos en cuenta lo que nos dice Adrià en Politica/CIU socis /26-05-2011 de que quzás "no cal continuar amb aquest protocol de reunions si ja s'ha ultimat un pacte de la vergonya entre PSC(5)+ ICV(4) +ERC(2) " . con alcadías intermitentes de : Paz-Paz-Casals-Duran ,
   ¿ Cual és la "feina" que ha hecho la CUP estos 4 años? , ¿ Puede listarlo?
   La CUP (4) "antisistema" no pueden gobernar, ni están preparados para ello. Saludos

   • Esther

    Hola Teresa, sóc l'Esther (i prou).
    Que les situacions del 2007 i 2011 no són iguals és cert, però el que vull dir amb el meu comentari anterior és precisament que el problema de SI no ha estat una qüestió de temps. Al meu comentari analitzo altres variables que, segons la meva manera de veure-ho, han tingut més influència en els mals resultats de SI (integrants de la llista poc coneguts+espai polític ocupat per altres formacions ja existents).
    No entenc perquè dónes tanta credibilitat a les paraules de l'Adrià. L'Adrià no aporta fonts dignes de confiança perquè el que diu es basa en un rumor extès per un anònim a través d'internet. Això i res és el mateix. Aquesta setmana, en assemblea oberta a militants i simpatitzants, tal com ja es va dir, la CUP definirà el seu posicionament.
    Per un altre costat, a la pàgina web de la CUP tens un enllaç al dossier "Resum de la feina feta -Candidatura d'Unitat Popular (CUP) Molins de Rei- 2007-2011". El resum té 28 pàgines, així que ja pots imaginar-te que aquí no puc fer-te un llistat de la feina que s'ha fet. Puc entendre que no t'agradi la feina que s'ha fet. És impossible fer les coses al gust de tothom. De totes maneres, si vols fer-hi un cop d'ull, ho trobaràs a http://molins.cup.cat
    Amb quatre regidors es podran fer moltes més coses. No en tinguis cap dubte.

    • Teresa

     Esther , Gracias por el enlace , Le destaco en mayusculas lo que veo importante de su "feina"
     Mociones : xirinacs, bicicleta, transgenics, butlletins, som una nacio, alvarez, kud, anb, franki, aigua, SOUS, ROTONDA,eh, h descocupats, uab, beraus, mossos, incineradora, nuclears,AUTOD, igualtat, macia, amarica, casellals, penedes, uladlbtza, Sras neteja funcionarias,cartells, digital, catala, desnonament,LAICITAT,nuclear
     Alegaciones : PERI,cimenteres, VALLPINEDA, RONDA, O. FISACALS, bars,pam
     Preguntes plens: SOUS, CREU,cartells, TECNICA, CANAL, participació, atmosfera, DINAR, seguretat, vever,SOPAR,cens,fotos,SINGAPUR, bicicletas, DADES, antenes,JUBILACIO, biblioterca,CAMIONS,AC,CARRIL, NATACIO,
     En cuanto a las preguntas a comisiones, no estoy al corriente ya que no dan un resumen de las respuestas y de cual ha sido la solución al final del ejercicio. Mi opinión MUY POBRE . Saludos .

     • Esther

      Teresa, veig que passes de la feina de carrer i del compromís amb la informació. Em sembla respectable, però, a part de la feina institucional (amb la qual pots estar més d'acord o menys, però que en cap cas podria definir-se amb l'adjectiu "pobre" -entén que la CUP estava a l'oposició i comptava només amb un regidor-), hi ha hagut una intensíssima i importantíssima feina de carrer i d'informació al ciutadà (també resumida a l'enllaç que t'he passat), que potser tu no valores, però que estic convençuda que és una de les qüestions clau per entendre els resultats obtinguts per la CUP (1.797 vots). Perquè ha estat aquesta relació de proximitat amb els vilatans i vilatanes i aquest compromís amb la transparència i la informació el que ha distingit la CUP dels altres partits, massa hermètics i distants.
      Salut!

    • Teresa

     Esther , ¿ la CUP amb quatre regidors es podran fer moltes més coses?, , En mi opinión creo que con sólo 1 que haga de secretario ,sería más que suficiente ,los otros 3 le pueden ayudar a sacar fotocopias,…
     He leido el Resum de feina 2007-2011, y no me sirve, ya que nos e indica lo que se ha conseguido de las preguntas , Parece que todo ha sido , bla ,bla, bla,..
     El proximo consistorio del día 12 sera el del pacto de "silencios" y los perdones, para conseguir "estabilidad" en el nuevo consistorio, que tan necesario les será para los próximos 4 años, dándo fortaleza, anular a Arcas y dejando fuera la CUP , todo ello con el fin de mantener el "equilibrio" que pueda justificarse ante los electores, ya que la balanza de la "izquierda" .PSC(5)+ICV(4)+ERC(2) es superior a la de la "derecha" CIU(5)+PP(1), Con alternancias en alcaldias Paa-Paz-Casals-Duran , y es así como se conservaran las "poltronas", y se repartiran los sueldos DC (dedicación completa) . Saludos

  • Montse

   Per sort els diners de la campanya de SI no han sortit dels contribuents molinencs com en el cas de la CUP (32.000 €, més de 5 milions de les antigues pessetes en 4 anys, més el sou del regidor). Per què com a ciutadans de Molins de Rei hem de finançar els partits polítics, inclosa la oposició de CUP i PSC? Quina vergonya!!!

   • Teresa

    Montse , Estoy totalmente de acuerdo con Ud. Si realmente la CUP sólo se ha gastado en la campaña del 2011 , 6. 532,70 € ( 1,08 Mill Ptas) de los 32.528,70 € ( 5,4 Mill Ptas) que recibíó de la Junta electoral por sacar 1 regidor , Creo que lo legal sería devolver a la Junta la parte no gastada, en vez de hacer de Robin Hood y repartirselo con sorteos entre su gente. y éste aviso también lo es para el resto de los partidos,… paellas, globos, gorras verdes, xocolatada, baderolas 1 mes antes (CIU), konciertos, etc. etc. Saludos

 • Frederic López

  El que s'està carregant el sistema que tenim és el PSOE, CiU i PP amb totes les seves polítiques antisocials i retallades de tot tipus. No crec que la CUP demani coses estranyes i que no s'apliquin en altres indrets.

  • Teresa

   Federic Lòpez , No me dirá que no es utópico y "extraño" eso del programa de la UP como : bienvenido mr. marsall, basuras puerta a puerta, hacer funcionarios las Sras. de la limpieza, jardineros y trapería, biomasa, cooperativas energéticas, inmobiliaria de locales, grup solidaritat, guifi, wiki, wifi gartis, taula entitats, espai koncerts, punts de llum, recarrec IBI, ccoperativas municipales, republica, plan de accidentes transito, masoveria , expropiacion pisos.vacios,
   Y no habalmos de cómo nos qutamos los muertos de MOLINS ENERGIA, Radio públiac MR_COM, guarderias por horas Cargol, MOLINS bus buit (vacio), SLC , sueldo MUSEU, etc. Saludos.

   • Teresa

    queria decir …. del programa de la CUP como ,…

 • Teresa

  ¿ Llegaremos a los 45 ?
  Recuerdo ls frase del Sr. Ricard Domenech(43) ( Pte. CIU, pr.gimnasia,estudiante) en Viu Molins/Opinió Política/R.Domenech, osais/16-3-2011 que decía "veig que l'article ha generat molts comentaris" , y el tema llegó hasta 45 opiniones.
  En los silencios parece que se está cociendo otro "oasi molinenc 2011-2015" PSC(5)+ICV(4)+ERC(2) , aún que ésto nos moleste mucho. y todos quieren que el " poble sigui millor" , y los partidos tienen " gent que treballa i vol treballar per fer un molins de rei millor" ,
  Ahora los de CIU suplican para formar gobierno "coherencia" a los demás partidos, y los demás se lo niegan ya que les consideran los "judas" del tripartito. La gobernabilidad del Ayuntamiento será complicada, menos recursos, menos servicios, aumento de impuestos, etc. Los de ERC siguen buscando 2 poltronas argumentando que ideológicamente los votos de "independéncia " de la CUP y de SI , son suyos, ¿ llegaremos a los 45 ?

 • victor

  jo sol vui dir una cosa, es molt fàcil dir que comparteixo el fet de la gent que es manifesta pl.catalunya i a molins de rei, si tan d'acord està, com qualsevol que es identifiqui amb aquest fet, que reaccioni em comptes de compartir, n'hi ha una dita que diu "del dicho al hecho hay un trecho", vui dir que en general, o el que estiguin presidint es possin les piles i facin una vida molt millor per la ciutadanía molinenca, perque li dic sincerament, avui en dia els politics us preneu això com una feina laboral i corrent en comptes de ser conscients de que el nostre futur està a les mansn de politics, i si em permet dir-li, al menys pel meu punt de vista, tan jo com la resta de molinencs ens dona la sensació de que som com fitxes d'escacs, ens mogueu on voleu i com voleu sense tindre res a canvi, i ja que estem en crisi, i diem que tots som molinencs,…

  • victor

   que menys que solidaritzar-vos en comptes de viudar butxaques a la gent que es guanya la vida i s'apreta el cinturó mes de lo que pot, perque jo si que soc participant d'aquest fet perque em sento aixi, els sous no pugen pron be que els preus dels mercats i pels sous dels politics si que puja, quina casualitat, i despres dieu que comaprtiu això, per mi es una prena de pèl, si us identifiqueu, baixeu-vos el sou i que s'guali la calitat de vida de cadfa molinenc. amb això res mes, salutacions, visca el barça, visca l'incresa i visca molins de rei!!

   • Miquel

    No entenc gairebé els teus comentaris, qui es solidaritza? SI? Les CUP?, es que a l'article només i veig una reflexió sobre el que passa, no pas un posicionament. A més tots els qui es presenten a les eleccions, tots, juguen a la política, no podem dir que a cap que siguin diferents, a no ser que governin i canviin alguna cosa i el sistema electoral.
    A més jo només he vist indignar-se i manifestar-se a la plça de l'Ajuntament a la Laura Duran i és d'Iniciativa???

    • Teresa

     Miquel , Coincido con Ud. yo tampoco entiendo lo que nos dice victor, pero poco importa , la suerte esta echada , ya ,, CIU+PSC
     la Laura se apunta a todo, sólo por protagonismo, incluso bailar el Waka-waka en publico.

    • victor

     MIQUEL, QUAN DIU QUE ES SOLIDARITZA VUI DIR DIR AMB LA GENT DELS INDIGNATS, COM JO I MOLTA GENT MES, I DIC AIXÒ PERQUE ESTIC SEGUR QUE MOLT ES SOLIDARITZA A L'HORA DE PATRLAR, PRO A L'HORA DE LA VRITAT, BE QUE LI AGRADA A ELL O A QUALSEVOL POLITIC OMPLIR-SE LA BUTXACA A COSTA NOSTRE, PER AIXÒ ES AQUEST EL MOTIU PER EL CUAL DIC AIXÒ, SALUTACIONS SENYOR!!

 • Teresa

  Esther Mellado Gozález (40), nro 12 CUP , Por favor Esther, no quiera compararse con la nor 2 de ICV , Hay años luz,… ¿ Cuales de los 4 regidores de la CUP estaban en la caçolada? . La CUP amb 4 regidors , en mi opinión creo que con sólo 1 (Maymo) que haga de secretario ,sería más que suficiente ,los otros 3 le pueden ayudar a sacar fotocopias,… Haciendo en los plenos sólo preguntas , bla ,bla, bla,.. no conseguiran nada , Nada de nada,..
  He hablado con muchos votantes de la CUP y están "molt indignats " y decepcionados por la actitud de la CUP de no entrar en el gobierno de CIU .
  La balanza de la "izquierda" .PSC(5)+ICV(4)+ERC(2) es superior a la de la "derecha" CIU(5)+PP(1), El único partido interesado en formar gobierno con CIU, es el PSC , con alternancias en alcaldias Paz-Paz-Casals-Duran , y conservarar las "poltronas", y os sueldos DC (dedicación completa) que saldrá de la "generosidad" que tanto habla Casals ?

  • Esther Mellado

   Teresa, quan vulguis mantenir una conversa respectuosa, ho farem… Si em surts amb el rotllo dels secretaris i les fotocòpies, no em trobaràs.

   • Teresa

    Esther Mellado : ¿ Una convesación privada? , ¿ Nos tomaremos unas birras? , No , gracias , Tengo ya una edad avanzada y mis hijas no me dejan desmelenarme ni ir a koncientos. Eso de conocer a la gente personalmente parece es un síndrome maníatico de los políticos de Molins, El Sr. Marin (nro 12 CIU) tambíen se me insinuó , y al final, al preguntarle por el grado de sus estudios en enregía, me dió portazo , dicéndome que no volveria a responderme jamas. También he hecho preguntas sobre el cargo en Justicia de su nro 17 de la CUP , y me responde de malas maneras, ¿ Es ésta la buena educación y transparencia de la CUP? , Creo que así "no em trobaràs" , Saludos.

    • Enric Piera

     Teresa o Tereso…això de conèixer la gent personalment és molt bo. Surti del teu zulo on te els teus arxiu amb les dades de tots els que posa a parir ( que és tothom ) i visqui la vida real…però clar…com li puc demanar que visqui la vida real a algú que és un anònim i no és real…Faci les preguntes que vulgui, que jo a gent que per exemple anomena als de la CUP "niñatos", que jutja tothom i entrega carnets de bons o dolents vilatans no em mereix gaire crèdit. Informàticament és molt fàcil comprovar com vostè, Teresa o Tereso vota en positiu cadascún dels seus comentaris diverses vegades al dia i negativament tota la resta, o no li resulta extrany que tanta gent li recolzi quant critica tothom ? no crec que li hagi de donar explicacions. .

 • Miquel

  Esther, ja veig que la ironia no és el teu fort; no has entès res del meu comentari; la referència a LD és que ha estat prou anys al govern municipal com per poder fer coses o denúnicar-les i ara ens ve a tocar la caçola. No es pot jugar a dues bandes, jugant a la política a l'Ajuntament i alhora fer-te l'apolític a la plaça. I ara m'expliques que a la CUP també li va aquest joc? Ara entenc que no es pugui ni es volgui governar.
  Salutacions

  • Miquel

   Esther, segurament a la CUP li va més ocupar places públiques (i privades) que no pas governar (com acabem de veure) per què és una opció anti sistema. Francament, espero que mai us toqui governar, per què no m’imagino com es pot governar un ajuntament del segle XXI des de l’extrema equerra i amb les propostes utòpiques i completament irrealitzables que exposa el vostre programa.

  • Esther Mellado

   Hola, Miquel, això de que la ironia no és el meu fort es podria discutir. Que no hagi copsat el missatge com tu esperaves no ha de ser necessàriament culpa meva. Potser ets tu , que tenies molt clar el que volies dir, però no has acabat de plasmar-ho prou bé. De vegades, un té molt clares les coses al cap, però plasmar-les per escrit no sempre és tan fàcil, sobretot quan es tracta d'ironies i segones intencions. Espero que no et prenguis malament aquesta reflexió, ja que veig que has reaccionat d'una manera una mica a la defensiva al meu comentari. Jo, com a mínim, vaig servir-me d'una icona gestual, per fer una mica de broma. Així que, ja ho veus, tu tampoc has pescat la meva ironia :) Una altra icona gestual :)
   Quant a la segona part del teu comentari, jo no crec que ser a la plaça sigui ser apolític. Això no és cap doble joc. Ni tan sols és un joc, Miquel. Ser a la plaça i demanar Democràcia Real Ja és fer Política. No t'enganyis. Els acampats també fan política, des del moment que estan qüestionant el sistema i pretenent transformar-lo, o millorar-lo (digues-li com vulguis). La política no es fa només des del govern, ni tan sols només des de l'Ajuntament. La política també es fa també des del carrer. Per acció o per omissió. Perquè tots fem política, encara que només els polítics acabin decidint per nosaltres.
   Salutacions.

 • Miquel

  Interessant l’article, pel que sembla genera molt de debat. Ja es veu que a la gent intel.ligent li agrada discutir i opinar quan hi ha alguna cosa que val la pena. Només ho dic perquè m’acabo de “passejar” pels altres artícles d’aquesta publicació i veig que el del Sr. Barrios no té ni un sol comentari. Serà que no interessa el que diu aquest senyor? que no hi ha ningú del seu partit que li doni un cop de mà? o bé que això d’apostar per les noves tecnologies no és el seu?
  Salutacions,

 • Teresa

  El mensaje 47 no era el de la Duran , ¿ Quien lo ha borrado?

  • viumolinsderei

   No era la Laura Duran. Per tant, l'hem esborrat. Gràcies.

   • Teresa

    Gracias por la clarificación,.. Vaya follon tienen Udes. con los tiburones,.. Animo !

 • Laia

  Se que s'ha parlat de més coses entremig, pero dir que membres de la CUP ja no són a les llistes perque no viuen per problemes d'habitatge, será una generalització no? ara no em vindrán a fer creure que tots estan a la mateixa situació. I una altre cosa, es que apuntar-se a les caçerolades i a les manifestacions quan són dins del que cap apolítiques, quan participes dins d'aquesta "democrácia" que es per el que la gent surt al carrer, es diguessim, una mica extrany.

 • Mansuet

  Apolítiques? Què vol dir apolítiques? Parlar del dret a un habitatge digne, a la no destrucció del territori, de les hipotèques, de la situació on ens han portat els terrosristes dels banquers, etc,… això és ser apolític? El moviment 15 M, els indignats, la CUP, són moviments polítics,…. em sap greu!

 • Pingback: El més llegit de 2011 a Viu Molins de Rei | Viu Molins de Rei()