L’Associació Comerç Just celebra la festa anual amb un tast de cafè

L’Associació Comerç Just Molins de Rei va realitzar un tast de cafè el passat divendres 13 de maig al Casal de Joves de la Mola. La vintena d’assistents van poder conèixer el procés d’elaboració del cafè, des de la planta fins a arribar a les botigues.

Tast de cafès de Comerç Just a la Mola

Maria Fernández, responsable de projectes de la importadora i distribuïdora de productes de Comerç Just Alternativa 3, va ser l’encarregada de dur a terme la xerrada. El públic es va mostrar molt interessat sobre el tema de l’especulació de les matèries primeres. El cafè és un producte que cotitza en borsa, de tal manera que no són els camperols productors qui escullen el preu al què vendran el cafè segons la producció de l’any, sinó que ho decideix el mercat. El cafè ha pujat de preu i ho seguirà fent més acusadament els pròxims mesos a causa d’aquest fet.

Maria Fernández va explicar als assistents la manera de funcionar del Comerç Just, els principis que segueix aquest tipus de comerç que paga una part del producte per avançat per evitar l’endeutament dels camperols. Entre d’altres principis, aquest comerç inverteix part dels diners en diferents projectes socials a les zones de les cooperatives, ja sigui amb beques per estudis o amb la construcció d’infraestructures. El Comerç Just treballa amb cooperatives que funcionen de manera democràtica, respectant la no-explotació infantil i la igualtat laboral entre homes i dones.

L’acte va seguir amb un tast de tres cafès diferents, per aprendre’n a distingir l’aroma, la fragància, i el gust. Una xerrada que va despertar els cinc sentits de les persones assistents.

Activitats a la plaça del Mercat

L’endemà, l’associació molinenca va realitzar la seva tradicional festa a la plaça del Mercat, que s’emmarca dins de la 12a Festa del Comerç Just i la Banca Ètica. Enguany aquesta festa es duu a terme a més de 80 municipis catalans. La festa a Molins de Rei va comptar amb venda de productes de la botiga que l’associació té al mercat municipal, jocs pels més petits on podien entrar en contacte amb conceptes com les desigualtats en el món o els Drets Humans. I també amb degustació de pastissos, galetes i del cafè de Comerç Just de Molins de Rei. A dos quarts d’una, voluntàries de l’entitat van llegir el manifest comú de la 12a Festa que reflexiona sobre els motius de la crisi i planteja alternatives sostenibles, com un consum responsable o la banca ètica per tal de sortir de la situació actual.

Recomanacions personalitzades