CiU comença a buscar socis de govern

El cap de llista del partit més votat a les eleccions del passat diumenge ja ha mantingut reunions amb el PSC i la CUP, la segona i tercera força més votada respectivament. Des de CiU no descarten cap possibilitat a l’hora de pactar per formar govern.

Xavi Paz, Joan Ramon Casals i Alex Maymó durant el debat central de la campanya electoral // David Guerrero

Després d’un diumenge amb trucades i visites de cortesia i un dilluns de ressaca electoral, aquest dimarts ha estat el torn de les primeres reunions entre partits per tal de formar govern. Joan Ramon Casals, el líder de la llista més votada, s’ha reunit amb el cap de llista socialista, Xavi Paz, a un bar de la Granja, segons han confirmat fonts socialistes. Ha estat una reunió a plena llum del dia, sense res a amagar, en la que Paz i Casals han analitzat els resultats de diumenge i han posat sobre la taula les diferents possibilitats de futur.

Més tard, Joan Ramon Casals s’ha reunit amb Alex Maymó, el cap de llista dels grans triomfadors de la jornada electoral. En aquest cas la trobada s’ha realitzat a un bar de la plaça de l’Ajuntament. La CUP ha passat de ser desprestigiada durant quatre anys per part del tripartit molinenc del que formava part CiU a ser un dels partits que pot ser clau per formar el nou govern municipal.

En una entrevista concedida a Viu Molins de Rei la setmana prèvia a les eleccions, Joan Ramon Casals, assegurava que “el govern que liderem nosaltres pot ser amb la majoria de forces polítiques de la vila”. Per tant, Casals sembla predisposat a parlar amb tothom. Al mateix temps, en aquella entrevista, Casals reconeixia tenir “por al tripartit, no només d’àmbit nacional, sinó també a Molins de Rei”. Amb por o sense, Casals haurà d’aconseguir dos companys de viatge si vol sumar els onze regidors necessaris que atorguen la majoria absoluta per tenir un govern estable durant els propers quatre anys.

Recomanacions personalitzades