Víctor Puntas: "No tornaria a reeditar l'actual govern municipal"

Víctor Puntas és l’actual primer tinent d’alcalde de Molins de Rei i candidat d’Esquerres per Molins de Rei. Puntas reconeix que ha mancat lideratge i assegura que “no tornaria a reeditar l’actual govern municipal amb les mateixes condicions”.

Víctor Puntas a la presentació de la candidatura Esquerres per Molins de Rei // David Guerrero

Edat: 39

– Estat civil: Casat, amb un fill.

– Barri on viu: Carretera.

– Treballa de primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Molins de Rei.

– Va estudiar Geografia i màsters en planificació territorial i gestió mediambiental.

– Quan era petit, volia ser de gran metge.

– És considera creient?: Sóc agnòstic.

– Un defecte: Impaciència. – Una virtut: Perseverança.

– Racó favorit de Molins de Rei: Carrer Major.

– Si ha de quedar amb algú a Molins ho fa a la plaça de l’Ajuntament.

– Un lloc per escapar-se fora de Molins: Menorca.

– Aficions: Esport. – Un llibre: El Cosmos del Calçat.

– Una pel·lícula: La Guerra de les Galàxies

– Un programa o sèrie de televisió: Quan guanya el Barça, Punto Pelota.

– Una cançó: La roda va girant” de Sopa de Cabra – Un esport: Handbol

– Un viatge que recordi especialment: Jerusalem.

– Una foto que s’emportaria al despatx d’alcaldia: Una litografia del President Macià.

Quin balanç fa de la legislatura?

Aquest govern ha fet la inversió més gran que ha fet cap Ajuntament en els últims 30 anys. La crisi econòmica no depèn del ajuntaments. Malgrat això, la majoria del objectius que ens vam marcar al principi del mandat estan complerts.

Se’l veu molt convençut, potser fins i tot més que al propi alcalde. Creu que a aquest govern li ha mancat lideratge?

Fa vuit anys la paraula clau de la campanya va ser participació, aquest any ha estat la paraula lideratge. Jo no crec en el lideratge en el sentit de la capacitat de prendre decisions d’una persona, crec en el lideratge de la capacitat de fer un bon treball en equip i de posar en comú les diferents propostes de les persones donant peu a que tothom se senti a gust. Potser, en aquest sentit, a l’actual govern municipal si que li ha faltat lideratge.

Reeditaria l’actual govern municipal?

Jo no el reeditaria amb les mateixes condicions. No es pot acceptar que es transmeti la idea de que cadascú va pel seu compte. No tindria cap sentit reeditar un equip de govern on un dels partits decideix estar però cada dos per tres es desmarca. Jo estic molt content de l’experiència que vam tenir del 2003 al 2007, i no ho dic per que jo vaig ser alcalde. Malauradament, des dels primers dies d’aquest últim mandat ja notava que no seria tant plàcid.

Amb qui estaria disposat a pactar?

Jo crec que podríem fer dos grups entre els set partits de la vila. SI, CUP i PP no tenen cap voluntat de formar part del govern municipal i, per tant, es presenten amb unes propostes i un discurs plenament dirigit a continuar fent oposició. Esquerres per Molins de Rei, PSC, Iniciativa i CiU volen governar. Pactarem segons dues coses bàsiques: el programa i com afrontar les retallades que ens vindran des del Govern de la Generalitat i des de Madrid. No volem llençar per la borda el treball dels últims anys.

Parlava de CiU, una formació política que s’ha desmarcat durant el govern, tornaria a pactar amb ells?

No ens les actuals condicions, ens les condicions que vam plantejar en el seu dia sí. El que no val és estar al govern municipal i desmarcar-te quan et convé.

I amb el PSC?

Sí,  no es pot apartar a cap partit que vulgui treballar per la vila. Això si, el més important, és que comparteixi la gran majoria del nostre programa electoral.

Però vostès comparteixen la branca independentista amb la CUP i SI…

Cert, però després de veure els seus debats, els seus fulletons i els seus programes electorals, veig que són incompatibles en un govern seriós.

Amb aquesta disponibilitat que tenen a pactar, potser algú pot pensar que el que vostè vol és aferrar-se a la cadira…

Hi ha molta gent que comença a pensar en els polítics com gent que tot ho fan per benefici propi, per endur-se el diners, etcètera. El que parla d’aquesta manera no entén el que és la funció pública ni el que significa treballar pel teu poble amb un grup de persones a través d’un partit polític.

S’ha fet molta feina en matèria d’equipaments esportius durant aquesta legislatura.

L’esforç d’aquest govern en aquest sentit em recorda al que va fer l’alcalde Puiggarí quan encara no hi havia democràcia. A l’any 2003 ens vam posar a treballar per i hem aconseguit fer una millora increïble. Només ens ha quedat la finalització de la zona esportiva del barri del Canal.

Estan a l’alçada les instal·lacions del Ricard Ginebreda?

No, són instal·lacions fetes durant els anys 70 pels propis socis amb molt bona voluntat. El Ricard Ginebreda és el taló d’Aquiles de la fantàstica feina d’aquest govern en equipaments esportius. Fins que no podem fer l’0bra definitiva, hem fet una inversió per que sigui més o menys digne. És una “xapussa”, però ens permetrà arribar a les obres definitives prioritàries, sense cap mena de dubte, en el proper mandat.

Recomanacions personalitzades