Lluís Carrasco: Cap retallada a Molins de Rei

Tothom hem pogut veure en pocs mesos de govern de CÌU a la Generalitat,  com sense rubor s’ha elaborat una estratègia de desmantellament del que és públic i especialment de retall dels aspectes socials mes importants.

Retalls importants que afecten sobre tot i de moment a Ensenyament i  a la Sanitat, que comporten retalls de plantilles, tancament de plantes d’hospital, ajornaments d’operacions, etc.  Mentre en paral·lel el Conseller que hauria de defensar la salut pública,  ens aconsellava que ens féssim d’alguna mútua, privada esclar, i la Consellera que deuria defensar l’escola pública de qualitat, augmentava les subvencions a les escoles privades d’elit i retalla els pressuposts a Instituts, Escoles públiques i Llars d’Infants de la Generalitat. Però hi ha d’altres retallades que son menys vistoses que també afecten a la nostra quotidianitat , a les aturades de serveis socials, com poden ser les residencies de la Gent Gran, rebaixa en els concerts assistencials,  i en d’altres prestacions socials.

Els arguments fonamentals per prendre aquests mesures son dos:  la culpa és de l’Estat  i del govern anterior que van ser uns malgastadors i han deixat la caixa buida.

És evident que la baixada de recursos que provoca l’aturada econòmica a totes les administracions, per la baixada de recaptació en els impostos afecta a tothom, es cert també que amb més diners de l’Estat aniríem millor, però cal dir amb claredat que és clarament indecent que mentre es digui això, es rebaixin els impostos a aquells que més tenen, liquidant l’impost de successions que ja solament pagaven uns pocs, molt rics… i la guinda del pastís  és la proposta de rebaixar a Catalunya l’impost de la renda als pobres directius i empresaris que cobren mes de 150.000 € /any , donat que com son tant “patriotes”,  que per evadir impostos a Catalunya es desplacen a tenir el domicili fiscal en altres comunitats a on el PP ja els ha rebaixat.  En definitiva els poderosos pagant menys o molt poc  i la resta de treballadors assalariats se’ls exigeix que paguin i callin davant de les retallades dels serveis públics bàsics.

És prou clar que estem davant d’un avanç mes de les polítiques neoliberals a Catalunya, on han trobat perfectes excuses per fer un gir copernicà en el model de servei  públic i decantar-ho paulatinament per la via de la rebaixa de qualitat, cap a la privatització.

Però el que em preocupa especialment es com aquesta política ens afecta i ens afectarà a Molins de Rei…  De moment l’Hospital Comarcal Moisès Broggi fa pocs mesos inaugurat, que ens ha d’atendre als molinencs/es , ja anuncia el tancament d’una planta i l’augment de les llistes d’espera per les operacions.  També sabem que s’ha aturat completament la expansió de l’atenció mèdica amb noves especialitats al CAP, aturant el que estava previst en l’antic CAP del carrer Esperanto, que sembla s’està convertint en un magatzem. També sabem que els Instituts i Escoles han tingut un retall dels pressupostos de funcionament força importants, que farà que els pares i mares haguem d’assumir  despeses de materials, etc. També sabem que la política de cobertura de baixes, i reforços estan sent molt afectades per la manca de contractació d’interins.

Està clar però que el que hem vist tant sols és una part de les retallades que vindran, per aquesta raó i en un exercici molt clar d’electoralisme, CiU ha acordat aturar momentàniament l’anunci de retallades fins desprès de les eleccions del 22 de maig.

Com afectaran aquestes retallades als Ajuntaments?  Com afectaran aquestes retallades a Molins de Rei? Afectarà als diners que aporta la Generalitat a les Llars d’Infants?, afectarà a les subvencions culturals? afectarà al Pla d’equipaments i serveis? afectarà al funcionament del transport públic?,  afectarà a la construcció del Nou Institut?

Que dirà de tot això la gent de CiU de molins de Rei?  Faran el mateix seguidisme i justificació com  quan el govern de CiU , va imposar els 120 Km/h a la B-23, fins i tot equivocant-se (abans estava a 100 Km/h), perjudicant clarament la salut dels molinencs, que veurem de nou incrementats els nivells de contaminació i de soroll.

La evidència demostrada en el govern municipal  i especialment en l’últim temps de clara deslleialtat, manipulació i defensa dels seus interessos partidistes, ens fa témer el pitjor  i que davant de les retallades , de nou  intentin  justificar i fer un cop més seguidisme de les polítiques neoliberals que impulsarà el seu govern a la Generalitat en els propers anys.

Front aquest panorama, ara més que mai necessitem un govern a l’ajuntament, fort i unit, que de forma decidida afronti els nous temps de crisi, un govern conformat per  forces polítiques que mirin sobretot  pel be comú de la Vila, per sobre dels seus interessos partidistes.

En la propera legislatura serà tot un repte governar davant de les mesures antisocials  que venen, la situació econòmica que estem patint i la crisi personal que afecta ja a moltes famílies de la Vila.

Ara mes que mai necessitem unitat, rigor, serietat  i empenta per aconseguir que no tinguem cap retallada a Molins de Rei i que puguem sortir  amb un impuls renovat de la crisi que ens envolta.

El proper diumenge el molinencs i molinenques tindreu en les vostres mans,  mitjançant el vostre dret al vot,  l’opció de conformar un govern municipal fort, seriós i rigorós per fer front a la situació negativa actual . Vosaltres teniu  la paraula, vosaltres decidiu.

 • Teresa

  Hablando de recortes, Excepto los indicados en el programa de la CUP y en SI , no he visto que nadie de los demás partidos, en plena crisis económica , haya indicado en sus programa el bajarse el sueldo y en bajar las escandalosas percepciones : gastos de alquiler, paellas, globos, chocolatada, y propaganda de los partidos, en función de los regidores sacados

  IiE : 123.890,79 €
  PSC : 108.663,77 €
  ERC : 62.982,73 €
  CiU : 62.982,73 €
  PP : 32.528,70 €
  TOTAL : 391.048,72 € (65 millones de ptas)
  y los sueldos medios anuales de los polítics locals (2007-2011)
  Arcas (IiE) : 243.724,51 € ( 40,5 millones de ptas)
  Paz ( PSC) :280.530,08 € (46,5 millones de ptas)
  y los cargos inecesarios a dedicación completa
  Puntas (ERC) : 212.508,80 € (35,3 millones de ptas)
  Marti (CiU) : 212.508,80 €

  • Teresa

   Perdon, …. quería decir, sueldos en periódo 2007-201,.. Gracias.

  • Bernat

   Si señor ya vamos apretando que se acerca la fecha… y claro como no podia ser de otra manera los de SI son cojonudos… que opinion te merece el señor Casas, además despues del debate de ayer. Porque vuelve a la política con otras siglas, antes ICV ahora SI?? como se como esto? para seguir chupando de nuestros impuestos? ahora montando consultas para mover las placas fotovoltaicas… ¿Quien pagaria esta consulta? lo haria con nuestros impuestos?

 • joan pere

  Sr . Carrasco hay que tener un poco de memoria . los recortes en Molins de Rei ya hace tiempo que existen :
  – Supresión del servicio 24 horas de urgencias.
  – Creación de un nuevo CAP ( sin pruebas de rayos X)
  – La Residencia de la Gent Gran, prometida a bomobo y platillo en el año 2009 (finalizada) por el Sr.Ivan Arcas y Sr. Xavi Paz.
  – La recogida de basuras sin funcionar el fin de semana (domingos)
  Pero claro estas fueron promesas de un Tripartito a la Generalitat (PSC-ERC-ICV) donde Uds formaban parte y no era el momento de criticar. De su gestión economica en dicho Tripartito no vale la pena hablar.. 7000 millones de euros de deficit y quien tiene que pagar todo ello, los ciudadanos….
  No de tantas clases, me podria decir que ha hecho ICV con el Conseller Baltasar por Molins de Rei, no estaba el proyecto de las Guardiolas, cuanto ha invertido en 7 años para hacer pisos de protección oficial, si me dira los pisos de alquiler para jovenes que como no se den prisa en asignarlos necesitaran una rehabilitación antes de ocuparse.
  Como bien dice responsabilidad, la misma que tiene para criticar a los demas, tambien seria conveniente (aunque sea dificil) hacer una critica interior, porque por suerte o por desgracia ustedes han estado 7 años governando en la Generalitat y son co-participes de su gestión ¿ O no?

  • Lluis

   Sr, Joan Pere

   Efectivament la crisi actual no nace ayer, sino que ya nios afecta des de hace tiempo, crisis quiere decir tambien disminucion de ingresos i ello hace que las arcas publicas se vacien, efectivamente ya se habian practicado alguunos recortes, económicos en varios departamentos del Govern, pero siempre respetando el principio de respetar los servicios bàsicos como la sanida y la enseñanza.. La cifra que ud cita de deficit esta deliberadamente exagerada por interesespartidistas, pero es cierto que hay deficit, porque han disminuido los ingresos, lo incomprensible es que en este panorama se hable de suprimir impuestos o rebajarlos a los mas ricos que es lo que nos propone CiU. Sabe vd. que lo que reclamamos al gobierno central del fondo de compensación, puede quedar diluido por la disminución de impuestos que harà CiU ?
   El servicio de urgèncias de 24 horas efectivament se suprimió pero se monto un servicio alternativo tambien de 24 horas que ha demostrado su efectividad y con un ahorro muy importante.
   El nuevo CAP esta en marcha i el servicio de rayos x funciona perfectamente en Sant Feliu sin estar saturado , sabe vd. o que cuesta un servicio de radiologia, heos de ser razonables. El problema es que actualmentn se han recortado las especialidades comprometidas en el nuevo cap i el antiguo CAP, I si por si lo desconoce s'esta cerrando una planta de la residencia concertada del Hospital privado de Molins de Rei a causa de leos recortes…. con graves problemas para los afectados.
   Si hablamos de 7 años de piso de protección… podemos hablar de la Granja, de los Pisos de la calle Lorca, de los pisos de Gent Jove, de los pisos de Gent Gran, de la ificina d'habitatge, que ha facilitado alquileres razonables a multitud de personas, Podemos hablar de las miles de personas que reciben ayudas al alquiler i un largo etc. Me podria vd. explicar cual era la politica de vivienda de los gobiernos de CiU ? ? Senzillamente no existia.
   La adjudicacion de pisos de gent jove segun mi informacion se haradespues de las elecciones i el proceso se ha ralentizado por el cambio de gobierno en la Generalitat.
   Pro lo quie hace a las Guardiolas, la urbanización es compleja y depende tambien de la parte privada, que se ha paralizado por el paron económico, los deberes públicos estan hechos . proyecto de Urbanización, proyecto de construcción de viviendas de protección oficial por parte del IMPSOL, todo a la esperas de poder ejecutar la urbanizació, haremos todo lo posible para vacerla realidad en los proximos años.
   Por lo que hace a la autocritica, ciertamente no lo hemos hecho todo bien, nos hemos equivocado en algunas cosas, o alguna de las cosas que hemos hecho no han gustado a todo el mundo igual, e incluso hemos estado en desacuerdo público o no de muchas de las acciones del gobierno que `participavamos puesto que governar en coalicion tiene esa servitud..

   • Teresa

    luis , ¿ Cómo lo consigue, meter un mensaje tan largo?, ¿ Es accionista de Viu molins?
    Alerta ! : No es lo mismo hablar de VPO de la Granja, que los puede comprar un tal Sr Paz con ingresos de 65.094,30 € `+ los de su pareja, de la calle Lorca, a los de alquiler (no propiedad) de los pisos de Gent Jove, de los pisos de alquiler (no propiedad) de Gent Gran,
    ¿ No hay inmobiliarias suficientes en Molins para que se interfiera publicamente en el sector, con eso de la Oficina d'habitatge, que ha facilitado alquileres razonables a multitud de personas de fuera de Molins?
    luis , ¿ Cuando dice "haremos" , a que partido se refiere?
    Saludos.

 • Juanito

  INICIATIVA POR MOLINS DE REI HA SIDO LA PRIMERA FORMACIÓN POLÍTICA EN HACER RECORTES EN EL AYUNTAMIENTO. EMPEZARON EL AÑO PASADO BAJANDO LOS SUELDOS DE TODOS LOS FUNCIONARIOS DEL AYUNTAMIENTO (MENOS LOS DE LOS CARGOS DE CONFIANZA DE INICIATIVA). TAMBIEN RECORTARON EL AGUA , LOS LOTES DE NAVIDAD, LAS PRESTACIONES SOCIALES HAN SIDO RECORTADAS EN EL CONVENIO QUE ACABAN DE FIRMAR CON LOS TRABAJADORES.

  ESTAS HACIENDO UN DISCURSO POLITICO PARA ATACAR A CiU.

  INICIATIVA POR MOLINS HA SIDO LA PRIMERA FORMACIÓN POLÍTICA QUE HA HECHO RECORTES.

 • manel

  ¿ No estamos en unas elecciones municipales al Ayuntamiento de Molins de Rei? Hace poco aprovechando la desgracia en Japon salisteis con las nucleares, ahora con los recortes todo sea por no hablar de vuestra gestión.
  Regidores que dimiten, otros que no se presentan (y lanzan pestes sobre vosotros() haciendo "mobing" a una funcionaria (Interventora) Clam Consulting….. Que propuestas teneis en vuestro semaforo (supongo que es el mismo que hay en la Plaza de Ayuntamiento que al cerrar la calle peatonal esta siempre en rojo)
  Pero claro es mas facil lanzar la "mierda" sobre otros. Por cierto ICV no estaba en el Gobierno de Cataluña junto al PSC y ERC, algo debereis decir de como se disparo el deficit a 7.000 mil millones de euros y lo poquito que se ha hablado de los 1450 millones de euros que el PSC ha votado en contra en el Congreso. Huele muy claro que ya hay pacto de izquierdas para el Ayuntamiento Ivan-Paz. Se admiten apuestas.

 • Pepita

  ICV defensa les no retallades al cunyat CLAM CONSULTING, al gerent, al regidor de Cerdanyola que tenen col·locat, al periodista d'ICV, tots a 4.000,00 o 6.000,00 al mes pel morro…i ara el Carrasco…que també vol entrar…amb el currículum que té de Sant Feliu on era un funcionari exemplar…ja em penso que no retallaran…no es retallaran a ells…quina barra!