Iniciativa vol ampliar el Parc Natural de Collserola fins el riu Llobregat

L’alcalde i candidat d’Iniciativa, Ivan Arcas, ha presentat les seves propostes en medi ambient. Arcas s’ha compromès a treballar per aconseguir que el Parc Natural de Collserola arribi fins el riu Llobregat al llarg de la riera de Vallvidrera.

El número 3 de la llista, Sergi Conde, ha acompanyat a l'alcalde en la presentació // IxMdR

Ivan Arcas ha continuat les seves “Converses amb l’alcalde”. Aquest cop ho ha fet al barri de Bonavista, a la plaça dels Pins, on ha repassat les actuacions d’aquests quatre anys i ha explicat les propostes del seu programa, centrant-se en les de medi ambient. Tot i que el passat dimarts va defensar la instal·lació de més plaques fotovoltaiques i altres mesures en matèria energètica, avui s’ha centrat en l’entorn ambiental de Molins de Rei.

El fet de que el 70% de Molins de Rei sigui parc natural li ha donat peu. “Aquest fet neix de l’autocontenció urbanística que ens diferencia d’altres municipis de la comarca”, ha defensat Arcas. L’actual alcalde s’ha compromès a “continuar treballant en aconseguir que el Parc Natural de Collserola arribi fins el Llobregat, al llarg de la riera de Vallvidrera”. Actualment 949 hectàrees de Molins de Rei són considerades espai protegit després de la declaració de Parc Natural el passat mes d’octubre. La recent declaració ja va suposar una ampliació de l’espai protegit i la proposta d’arribar fins el Llobregat va quedar fora.

Defensa de la gestió econòmica

Ivan Arcas ha defensat la gestió econòmica feta a l’Ajuntament i ha reiterat que “contràriament al que ha passat en altres municipis de la comarca, a Molins de Rei no ha calgut renunciar als serveis que s’ofereixen perquè s’ha treballat amb previsió econòmica”. Tot i això, el cap de llista d’Iniciativa per Molins de Rei també s’ha apuntat a criticar les retallades del govern d’Artur Mas i ha assegurat que “caldrà lluitar per aconseguir que la vila no perdi els serveis públics i socials previstos, com els usos de l’antic ambulatori”.

Recomanacions personalitzades