SI es reivindica com "l'única força que pot regenerar l'Ajuntament"

La militant independentista Núria Cadenas va ser el principal reclam de l’acte central de campanya de la secció local de SI. Mentre que Cadenas va raonar les propostes independentistes del partit a nivell nacional, Jordi Casas es va centrar en les propostes del partit per Molins de Rei.

L'acte central de campanya va tenir lloc a la plaça de la Llibertat, just una setmana abans de les eleccions // Jordi Julià

L’acte central de Solidaritat catalana per la Independència (SI) de Molins de Rei va tenir lloc diumenge passat al migdia en un lloc prou simbòlic: la plaça de la Llibertat. I és que, arribada directament des d’un altre acte de campanya a Begues, Núria Cadenas va anar desgranant davant una trentena de persones tots els motius que justifiquen la reivindicació d’un Estat propi, i la manera com ho està duent a terme el partit del qual ella forma part.

Núria Cadenas justificà la independència // J.Julià

En un discurs ple d’entusiasme i grans dosis d’humor, la que és actualment Secretària nacional de formació i atenció als adherits de SI va justificar el fet que el partit es presenti també a les eleccions municipals, ja que a les passades eleccions al Parlament el partit va centrar les seves propostes únicament sobre l’eix de la independència. Cadenas va recordar que tota l’onada de consultes populars sobre la independència “ha estat als pobles i ciutats, als ajuntaments, on s’han gestat.”. Núria Cadenas va voler remarcar també que SI “ha nascut per aglutinar tot tipus de gent: alts i baixos, de dretes i d’esquerres, nous en política i veterans… amb l’objectiu comú de fer que la independència sigui una realitat”.

Segons Cadenas, el partit que ella representa té “una altra manera de fer política” i va elogiar la tasca dels diputats que ha aconseguit SI al Parlament: “dignifiquen la política”. La militant independentista, que va estar uns anys empresonada per una suposada implicació en un intent d’atemptat de Terra Lliure va acabar donant tot de motius per estar a favor de l’autodeterminació, resumint-ho amb un “perquè sí, ara sí que toca!”.

Jordi Casas, número u de la llista, va explicar les principals propostes de SI per Molins de Rei // Jordi Julià

Per la seva banda, l’alcaldable de SI per Molins de Rei, Jordi Casas, va centrar el seu discurs en la política estrictament local. Després d’elogiar la feina feta pels seus companys de partit durant la precampanya i la campanya electoral, Casas va assegurar que “espero que Molins de Rei ens doni la confiança suficient per poder entrar a l’Ajuntament”, i va començar a destacar els principals eixos del seu programa electoral.

De tot el seu discurs, el cap de llista de SI a Molins de Rei va voler posar èmfasi en “dos grans dèficits que tenim a Molins de Rei”. Per una banda, “el planejament urbanístic, que ha portat problemes de mobilitat, i en l’economia i el comerç”, i per l’altra “la participació ciutadana i especialment la transparència. Tenim un greu problema de transparència al nostre Ajuntament, com s’ha vist amb tot el cas de presumpta corrupció que esquitxa l’Ajuntament”

A més, Casas va repassar altres punts del seu programa electoral: Independència, participació i regeneració democràtica, posant un especial interès en el darrer punt: “Exceptuant quatre anys que va canviar de mans i que tampoc van ser precisament els millors anys de l’ajuntament, des de 1979 l’alcaldia ha estat en mans dels mateixos, és hora d’un canvi de cicle, per higiene democràtica”. Casas va afirmar que “som l’única força política amb capacitat de regenerar l’Ajuntament”, argumentant que “de tots els que es presenten a aquestes eleccions, jo sóc l’únic que no hi sóc a l’Ajuntament”. Un fet obvi, donat que aquest és el primer any que la seva formació es presenta. No obstant, Jordi Casas ja va estar al consistori fa gairebé 30 anys, entre 1983 i 1985, com a regidor.

Finalment, Casas va centrar-se en l’àmbit econòmic per denunciar “l’espoli fiscal, que als ajuntaments s’agreuja encara més”. Segons Casas, durant els anys de bonança econòmica “el dèficit municipal s’ha pogut anar amagant, però ara que això s’ha acabat, ha quedat tot en evidència”. Per solucionar-ho proposa “la racionalització de la despesa pública, mantenint els serveis de qualitat, fent una gestió responsable de l’ajuntament” La crítica a les retallades de CiU no s’han escapat tampoc del discurs de SI, encara que sense referir-s’hi explícitament: “No es pot escatimar en serveis a les persones. No es pot retallar en cultura, en sanitat, en educació…”. En canvi, sí que va proposar en què sí que cal reduir el pressupost: “cal racionalitzar l’urbanisme i la mobilitat, evitant costos innecessaris”. En aquest sentit, va criticar dos projectes que estan sent molt presents en aquesta campanya electoral, i als quals diverses formacions polítiques donen suport: la nova biblioteca, planificada justament on Jordi Casas feia el seu discurs, i el projecte d’urbanització de la zona de les Guardioles. Casas va assegurar que “no es pot fer, simplement perquè no hi ha pressupost per fer-ho”. Per acabar el seu parlament, Jordi Casas va sentenciar, en línia amb el seu lema de campanya, “Estem vivint uns nous temps. I a Molins aquests nous temps necessiten nova gent.”

Una trentena de persones van escoltar els parlaments // Jordi Julià

Després dels parlaments, Solidaritat catalana per la Independència va organitzar una botifarrada, que va anar acompanyada de diverses actuacions musicals.

 • Xavi

  Amb tot el respecte, no necessitem aquest partit a Molins de Rei. En tot cas necessitariem un partit independent com a d'altres pobles del voltant, on els seus militants i simpatitzants estiguessin només pels temes del municipi. A nivell de municipi hi ha des del meu humil punt de vista altres prioritats que les que presenta aquest partit.

 • Enric Piera

  Suposo que els que no volen que el poble de Catalunya pugui exercir el dret a la autodeterminació no es cansaran mai de dir "ara no toca"…per ells mai és el moment…malgrat l´expoli fiscal. El dret a al autodeterminació de Catalunya és una de les prioritats de Molins de Rei, com es va comprovar a la Consulta sobre la Independència. Una altra cosa és que a vostè no li agradi o li faci por. Sempre he pensat que la educació franquista va deixar ferides molt díficils d´esborrar.

  • Xavi

   Company Enric,

   Jo dic el que dic i tu interpreta el que vulguis. Per a la teva informació vaig ser un del milio i mig que va anar a manifestar-se pel dret a l'autodeterminació. Però la meva sensibilitat està en petites coses com ara veure com cada cop més persones han de remenar les escombreries, fent de drapaires per subsistir. No et negaré que tinc una edat i per tant sóc fill de l'educació que tu en dius franquista, des d'aquí dono les gràcies als mestres que vaig tenir per la seva paciència i la seva vocació. He començat la meva primera opinió amb la paraules respecte que crec que es mereixen totes les opinions i acabo el meu comentari des del respecte.
   Si ets d'aquesta opció polìtica que no ho sé, només desitjar-vos sort i que el teu patriotisme serveixi per millorar la situació de la societat molinenca en el seu conjunt.

   Xavi

 • Layla

  El sr. Laporta dignifica mooooolt la política,jjajaja….una qüestió la Independència serà també per Molins de Rei? ya puestos per què hem de compartir res… tot allò que sigui de Molins que es quedi a Molins… jejeje

  • Miquel Ruterfort

   Layla,
   T´hauries d´informar una miqueta millor, en Joan Laporta fa uns mesos que ja no està a SI, ara està en coalició amb ERC a Barcelona.
   Siau.

 • Layla

  El va fer ell el partit, no? pues eso…

  • marta

   no, el partit no el va fer ell, ell va fer democracia catalana, un dels partits que es va unir a la coalició SI, projecte ideat per Uriel Beltran i Alfons Lopez Tena, i ara com a democràcia catalana s'ha unit amb ERC

  • Joan

   Sembla que vulguis tindre la raó peti qui peti. Si no és un partit, és una coalició de partits. El Laporta no va fer el partit, el Laporta ja no pertany a el partit. Però tu ets lliure de creure i dir el que vulguis.

 • Bernat

  ¿L'unica força que pot regenerar l'ajuntament? a base de que? d'estelades i falçs… vinga home!. Molins de Rei, ncessita moltes coses més com diu en Xavi, que l'independentisme popular. SI, no tenen ni experiencia, ni recorregut com a partit, ni trajectoria política per liderar el projecte de molins de rei. Els calen moltes hores de vol, a més, estan utilitzant unes arts molt fosques per dinamitar els continguts de les noticies que es generen en aquest mitja. I primer son les persones, i sincerament, tenim estaments politics que van més enllà del que pot fer un ajuntamente per començar per l'autodeterminació. Un ajuntament, a dia d'avui, s'ha de preocupar de fer escoles bressol, llar d¡avis i asfaltar carrers, generar ocupació… abans de preocupar-se de l'independencia. Per tant, independecia, si perque no? però no abandarem un projecte només amb un contingut que a dia d'avui es heteri e irreal

 • Layla

  Insisteixo, per què no un Molins de Rei independent. Diem NO a l'expoli fiscal de la resta de Catalunya cap a Molins de Rei, ja està bé home!

  Quina demagògia amb el tema de la Independència… s'ha d'obrir la ment i buscar noves formules de relació amb l?Estat Espanyol. Tots hi sortiriem guanyant

  • jo mateix

   I tu dius que tens la ment oberta…..