La CUP creu que és l'hora de la "democràcia real"

La CUP Molins de Rei va presentar les seves propostes davant de 70 persones acusant a la resta de formacions polítiques de “no pagar” la crisi que pateix tothom. El seu objectiu per les properes eleccions és passar la frontera dels mil vots i asseguren que no formaran part de cap govern “a qualsevol preu”.

Àlex Maymó durant el seu discurs al conegut com "Parc de les Palmeres" // Jose Polo

Àlex Maymó durant el seu discurs al parc Pont de la Cadena // Jose Polo

Sota un sol de justícia propiciat per l’hora en que es va fer l’acte, la una del migdia, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) va fer l’acte central de campanya el passat dissabte. Després de fer públiques dades com els sous de la resta de polítics de la vila, la xifra d’assistència de tots els regidors als plens o els ingressos dels grups municipals,  la CUP ha acusat als encarregats de fer-nos sortir de la crisi de “no pagar-la”.

El seu cap de llista, Àlex Maymó, considera que la seva formació és l’abanderada de la “transparència” tot i que comprén que les seves practiques agressives no agradin a la resta de polítics. La formació independentista ha deixat clar que no arribaran a un acord “a qualsevol preu” amb cap formació política després del 22 de miag. D’aquesta manera la CUP torna a demostrar la seva comoditat fent d’opció alternativa que actua com a contrapoder des de dins de l’administració.

Regeneració política, defensa del dret a l’autodeterminació i municipalització dels serveis com a grans propostes

Durant el seu discurs, Àlex Maymó,va explicar que segons ell, “la independència de Catalunya ha de començar des dels municipis” i que la consulta popular de l’any passat on “alguns partits es van veure obligats a participar” és un bon exemple per sostindre aquesta tesi.

El candidat independentista va apostar una vegada més per la municipalització de serveis municipals que hores d’ara es troben externalitzats: “no podem permetre que les  treballadores de la neteja o els jardiners cobrin 700 euros al mes”, va assegurar. Maymó també va defensar que ara és el moment d’apostar per “una regeneració política” molt allunyada dels actuals “polítics professionals” per tal de cercar “la democràcia real” on “les persones es sentin representades i els polítics comptem amb elles a partir de les consultes”. Algunes de les altres propostes de la CUP són l’aplicació de mesures com la “regularització dels habitatges buits” i el foment de les “cooperatives de dret d’ús”, molt arrelades als països nòrdics, per tal de fer front als problemes dels joves alhora d’accedir a la seva primera vivenda.

El sol i la calor van ser un dos dels protagonistes de l'acte central de la campanya de la CUP // Jose Polo

El sol i la calor van ser també protagonistes de l'acte central de la campanya de la CUP // Jose Polo

Superar els 1.000 vots és el repte de la CUP per les properes eleccions

Després d’aconseguir 539 vots a les passades eleccions municipals, ara la formació es planteja “superar la barrera dels 1.000 vots” com a objectiu de cara al proper 22 de maig. Així ho va manifestar el seu número 4, Albert Botran, el qual també va manifestar que la formació mantindrà la seva “lluita per la transparència en la política municipal”. En declaracions a aquest diari, Àlex Maymó, va destacar que el fet de que “130 persones donin la cara per la CUPés un fet que demostra que la trajectòria del seu partit a la vila és positiva.

Recomanacions personalitzades

  32 comments for “La CUP creu que és l'hora de la "democràcia real"

 1. Enric Piera
  16/05/2011 at 12:08

  La "auténtica libertad de mercado" és la que deixa milions d´aturats i precaritza la feina ? la que permet explotar treballadors amb sous mínims ? la "auténtica libertad de mercado" és la que permet una economia submergida que segons tots els experts supera el 25 per cent del PIB…amb els impostos que no es paguen d´aquest 25 per cent no caldria fer cap retallada, cap ni una. La "auténtica libertad de mercado" és la que ens ha dut a la actual situació que pateixen tantes i tantes persones. Els que defensen el model neoliberal haurien de pensar que defensen…perque ells també en son víctimes…

 2. Teresa
  16/05/2011 at 22:04

  ¿Privatitzar és sinònim de fracàs?, Vamos a ver, El Rey de España, cuando está enfermo o tienen que operarle a dónde va? , ¿La Quiron , Dexeux, Barraquer,… son clinicas públicas? , ¿La sanidad privada ofrece els pitjors serveis?, Entonces,….¿Porqué los funcionarios no renuncian a ella y siguen con las mutuas? ,¿ Quins son els millors hospitals, para casos terminales? , Le aseguro que si a los de Prosegur les diesen los dineros que volcamos a la guardia civil y a los mossos, no habría ningún ladrón en España entera. . . ¿Què és millor una escola privada o una escola pública?, ¿ Dónde van los hijos/as del Sr. Montilla, Sr. Mas, Sr. Hereu, ? , ¿ Cuantos emigrantes van en sus escuelas? , ¿ Los funcionaris/as chupatintas son uns/as ganduls/as?, ¿ Cual es el procentaje de bajas laborales de los funcionarios? , No confundir a los pobres medicos , enfermeras y mestres…con los burócatras, y politicos. ¿Els mitjans de comunicació públics, son mejores que los privados, teniendo en cuneta los dineros volcados? . Saludos

 3. Teresa
  16/05/2011 at 22:18

  Los funcionarios son los consumidors finales de nuestros impuestos , y por lo tanto sólo consumen y no pagan más impuestos. No crean riquesa. Una infermera del Servei Català de la Salut, amb un sou just, amb bones condicions de treball i en un bon hospital da sólo un servicio final, y no crea riqueza… ¿Si les infermera d´un hospital privat, por el mismo servicio, guanyeni un 30 per cent menys, crean riqueza y productividad? , Alerta ! , La CUP, no habla en su discurso de la salut, ni de la enseñanza, habla de las chicas/os de la limpieza, de los jardineros, de los draperos, etc. para ficharlos como funcionarios, Saludos.

 4. Carlos
  16/05/2011 at 23:31

  Sra Teresa o qui vulgui que vostè sigui, li reconeixia en el comentari anterior el seu dret a opinar el que vostè li sembli, però algú que demostra tanta falta de respecte i educació a tot el món sense excepció, i particularment contra els funcionaris (Suposo que perquè va voler i no va poguer), no mereix més comentaris al que seria la qüestió en si, ja que a vostè no li interessen, basant el seu únic propòsit en el menyspreu. crec que vostè és una ignorant supina que la major part de les veguades no te ni idea del que parla , lparla d'informació sense informar-se, parla de manera particular dient que tots pensem el mateix, afirma coses que no pot demostrar ni contrastar alhora que exigeix ​​a tothom que provi i demostri els seus arguments. Se que tot això li importa poc, seguirà en la seva línia com fins ara, així que la meva recomanació per a tots els usuaris és que la ignorin, no val la pena.

 5. Enric Piera
  17/05/2011 at 2:12

  Teresa, o Tereso- qui sap qui és…-opina sense cap coneixement. L’animo a llegir el nostre programa. Allà trobareu les propostes de la CUP en salut i habitatge. No digui mentides.

  • Teresa
   17/05/2011 at 8:22

   Sr. Enric Piera Pachon , Gracias por su sugerencia.
   En las pasadas elecciones municipales voté a la CUP, y en estas me quedaba la duda, pero Ud. afortunadamente la ha despejado.
   Tendré que dar mi brazo a torcer y dar la razón a los de EN que en la revista (gratis) El grill les catalogan de "Mala educacion"
   En el foro de CIU, Opinión/Domenech/6-5-2011, con la escusa de ser compañero de estudios en la UB del maestro Sr. Domenech, me machacó hasta la saciedad, con el tema de mi identidad, sin tener que ver nada con el tema de foro, y ahora parece que aún en sus 43 años, vuelve a las andadas con las mismas chiquilladas. Ahora lo tengo claro, Ud. no está a la altura de pertenecer en el 17º de la lista de la CUP, y menos de debatir tematicas de falta de productividad del funcionariado, siéndo Ud. empleado de juzgados. Esta vez no voy a votar CUP

 6. Carlos
  17/05/2011 at 14:03

  Veus Enric, el que explicava abans, tu no estàs capacitat per parlar de la productivitat del funcionariat "ella"si, tu ets un mal educat i "ella" sembla ser que té uns modals exquisits, "ella" pot parlar el que vulgui i de la manera que vulgui de tots els altres, Però tornant al tema l'objectiu de la CUP és superar els 1.000 vots, segons "ella" acaba de perdre un, no importa segur que això anima a més gent.
  De tota manera jo poso en dubte per tot el llegit fins ara que la CUP acabi de perdre un vot a menys que "ella" pugui votar més d'un partit en les eleccions.

 7. Enric Piera
  17/05/2011 at 14:24

  Aquest anònim mai ha votat la CUP. Sobretot perque la CUP és un partit independentista i d´esquerres i pel que diu ni és d´esquerres ( més aviat neoliberal ) ni sobiranista. Està molt cremat perque no només jo sino altres persones ja li tenen la mesura presa a aquest anònim que es fa dir "Teresa", jejeje. Aquest personatge menteix sobre tothom, sobre la CUP, sobre CiU sotre tothom. Aplica la màxima: critica molt perque segur que algú pensa que tens algun criteri format. Rés més llunyà de la realitat. Si et fixes no es defineix ideològicament, això és perque si ho fés podriem entrar en un debat molt interessant, però intenta no definir-se gaire, així pot "anar a fer mal" sense que ningú el pugui criticar. Sort que la majoria d´usuaris d´aquest grup el coneixem.Segur que la CUP obtindrà un molt bon resultat. Salut !!

 8. Teresa
  17/05/2011 at 16:25

  Enric Piera Pachon
  Le repito, En las pasadas elecciones municipales voté a la CUP,
  En el Grill les catalogan de "Mala educacion"
  En el foro de CIU, me machacó hasta la saciedad, con el tema de mi identidad, sin tener que ver nada con el tema de debate.
  Repito, Ud. no está a la altura de pertenecer en el 17º de la lista de la CUP, y menos de debatir tematicas de falta de productividad del funcionariado, siéndo Ud. un empleado de juzgados. Siga , siga así.
  Esta vez le aseguro que no voy a votar a la CUP

 9. Enric Piera
  17/05/2011 at 16:33

  Anònim "Teresa", li encomano a presentar una queixa formal davant la Assamblea de la CUP Molins de Rei, segur que valoraran la seva opinió tan " a la seva alçada"…i de pas també sabrem qui s´amaga darrera el seu anonimat. Si vostè s´ho passa "pipa" menystenint la funció pública no es preocupi perque sempre hi haurà algú com jo que li recordarà que vostè menteix. Aquesta vila es mereix una gestió més transparent, més d´esquerres, més honesta i més patriota, per això confio que la CUP millori els seus resultats, per això treballem molt cada dia, compaginant feina i campanya electoral. Si algú te una proposta millor que treballi des de les seves conviccions però no des de l´anonimat internauta, assegut a casa seva.
  Salut !!

  • Teresa
   17/05/2011 at 17:33

   Enric Piera Pachon
   En las pasadas elecciones municipales de hace 4 años, voté a la CUP,
   No es necesario presentar "un queixa formal" , Estoy segura que el Sr. Alex Maymó, que según mi opinión (s.e.u.o.) es un verdadero señor, ya habrá leido todos sus mensajes irreverentes en los foro de Opinión y Política, Ud. , por su "mala educación" no está a la altura de pertenecer en el 17º de la lista de la CUP,
   Esta vez le aseguro que no votaré a la CUP
   Eso que dice de "treballem molt cada dia, compaginant feina i campanya electoral. Si algú te una proposta millor que treballi des de les seves conviccions però no des de l´anonimat internauta, assegut a casa seva" me sobra.

 10. Carlos
  17/05/2011 at 17:29

  Sra Teresa no pateixi vostè amb la meva identitat, no m'amago darrera de cap pseudònim, ¿que mes?, depèn, Carlitos per a uns, papa per altres, el Carlos …. ja li dic depèn, però vostè en la seva línia, exigint als altres i posant-se a un costat, però tranquila le facilititare aquesta part del "currículum" que tant demanda a tots. Sóc home, treball fa 20 anys en el mateix lloc, he tingut fins a 4 negocis, inclòs algun amb assalariats, no sóc funcionari, no pertanyo ni a la CUP ni a cap partit polític, no participo en cap llistes electorals, estic en contra de les polítiques neoliberals, em dóna absolutament igual la seva identitat ia qui voti, però no soporto que algú menteixi, insulti, menyspreï, faci elucubracions barates, , sense cap tipus d'arguments ni proves, cosa que vostè fa contínuament i li ho dic jo, no se si ho diuen al Grill o en un altre lloc i si vol saber més ja sap convidis a un cafè i així ens coneixem tots. Aixo si tindria que pagar voste jo no pago cafes a certes persones.
  Saluditos.

 11. Teresa
  17/05/2011 at 19:28

  Sr Carlos, o qui vulgui que vostè sigui,
  Bueno, con eso de que Ud. no es de ningún partido politico, y ningún tiburón electoralista , ya me quedo más tranquila.
  Casado, 20 anys en la mima empresa, ¿ funcionario como Enric? , antecendentes empresariales, no pertenece a la CUP , No es curioso y le da lo mismo conocer mi identidad , Opina que yo hago elucubracions barates , Digame una, Porfa,… , , ¿ Invitarles a un café , a Ud. y a cuantos más? , ¿ Vendría también Enric ? , "polítiques de participació ciutadana , la creació de un Consell de la vila format per persones i no per politics" , Por favor,…. ¿ Sabe Ud. , lo que es un Consell de vila , propuesto por CIU, PSC y la CUP ?
  ¿ Yo soy una ignorante supina? , ¿ Los internautas deberian ingorar mis comentarios? , ¿ Enric, también debería ingnorarme?
  ¿ Ud. sabe como se calcula la productivitat del funcionariat? , ¿ No les importa a los de la CUP perder mi voto , por que ya tienen 1.000 ? , Sigan , sigan así,…

 12. Josep Raventós
  17/05/2011 at 19:34

  Teresa,
  respecte el tema de la munipalització, i amb independència de la corrent política , crec que hi ha un tema que no és secundari en absolut.
  Quan un servei s'externalitza, l'administració que ho fa, no deixa de treure's de sobre una responsabilitat que és seva: garantir la qualitat del servei i garantir els drets dels treballadors contractats a tal efecte. Quan aquest servei es contracta a un extern-privat el cost d'aquell servei passa a costar menys a l'administració (per això es fa, en principi) però a canvi també necessariament de dues coses: que el treballador que finalment realitza el servei tingui menys drets que si el prestés contractat directament per l'administració i que en una gran majoria de les situacions el servei sigui pitjor (no ens enganyem, quan externalitzes un servei que saps que té un cost de 200 i tu el pagues a 100 tampoc pots exigir gaire grans coses…)

 13. Enric Piera
  17/05/2011 at 21:52

  Segons aquest senyor gran que es fa dir Teresa els treballadors de la funció pública no poden opinar…li recordo que si els metges o els policies no hi fossin…que faria vosté? Posats a desmantellar serveis bàsics…què li semblaria la seva pensió? Qui vota la CUP ho fa pel seu programa. S’ha llegit alguna part del programa de la CUP? salut!

  • Teresa
   18/05/2011 at 11:49

   Enric Piera Pachon
   Creo que se le va la olla constantemente, ¿ Que sabe Ud. de si soy grande o pequeña, y de si estoy jubilada o no? , ¿Que sabe de si cobro pensión o no, y lo que declaro a Hacienda también?, Créame , sin policias creo que mi vidasería más plausible y tranquila. Me sé de memoria el programa de la CUP, Gracias.
   Repito : En las pasadas elecciones municipales de hace 4 años, voté a la CUP,
   El Sr. Alex Maymó, que (s.e.u.o.) creo, es un verdadero señor, ya esta al corriente de que por su "mala educación" , Ud. no está a la altura de pertenecer en el 17º de la lista de la CUP,
   Esta vez le aseguro que no votaré a la CUP
   .

 14. Teresa
  17/05/2011 at 22:17

  Josep Raventos, Gracias por su opinión , Su nombre me suena mucho,…
  Permítame que siga con mi opiníon inicial respecte el tema de la munipalització, Yo núnca he afirmado que el trabajo sea algo secundari. El trabajo es una cosa "sagrada". Entiendo su comentario pero no lo comparto.
  Quan un servei s'externalitza, l'administració que ho fa, no debería treure's de sobre la responsabilitat de garantir la qualitat del servei y adminsitrar de forma eficiente los dineros públicos. La garantia dels drets dels treballadors contractats a tal efecte, debe garantizarlo el Estatuto de los Trabajadoes y los sindicatos.
  No importa si el servei que es contracta a un extern-privat es más o menos caro que el interno, Lo malo es que el si lo hacen empleados del Ayuntamiento estos se apalancarán de por vida. Ejemplo : ¿ Todavia está el ex-Jefe de la Guardia Urbana Sr. Jordi Molina ? , ¿Que hace?

  • Teresa
   17/05/2011 at 22:20

   continuació
   El treballador que finalment realitza el servei tiene que tener els drets que reconoce el Estatuto de loa Trabajadores, y no tiene que haber privilegios de ningún tipo. El servei no tiene porque ser pitjor, si el funcionario de turno (no corrupto) , encargado del servicio, lo inspecciona y certifica correctamente.
   Estoy de acuerdo con Ud. que hay que hacer desaparecer las administracions supra-locals que tenen costos elevats i rendiments discutibles com els consells comarcals, las diputaciones, los cargos de confianza, que tienen mucho poder y no los hemos votado, y son verdaderos viveros de personal de los partidos politicos.

 15. Teresa
  17/05/2011 at 22:34

  Sr. Carlos
  No es necesario que me responda, Le agradézco el detalle que ha tenido en ordenar mis preguntas y hacer una traslation al castellano, Gracias
  Le veo algo indignado, Tranquilicese,… No vale la pena que los políticos nos crispen, y menos si estos son los de Molins de Rei. .
  Saludos.

 16. Josep Raventós
  18/05/2011 at 8:10

  Teresa,
  em penso que també estarem d'acord en el fet que qui compleix el que estipula i obliga l'estatut dels treballadors, compleix la llei. Pero parlar de sou i condicions de treball dignes ja és una altra cosa. Vull dir que crec que es pot complir amb l'estatut dels treballadors i que les condicions no siguin dignes.
  I una altra cosa és que perquè alguna cosa sigui il·legal algú l'ha de denunciar, vull dir que si una empresa no compleix, però ningú ho denuncia….
  Crec que en el fons no estem d'acord en el punt de la distinció públic/privat. Insisteixo en que externalitzar té una clara component d'abaratir el cost del servei, que és fa molt principalment per això, i que aquesta tasca fiscalitzadora que ha de fer l'administració per garantir el servei és minimitza molt perquè l'administració sap que està pagant un preu injust.
  Si estem d'acord en el tema de les administracions supra-locals i amb el tema dels càrrecs de confiança…treballem-hi!

  • Teresa
   18/05/2011 at 12:00

   Josep Raventós
   Le he enviado ya 3 veces mi réplica, y los de Viu molins, unilateralmente, y sin dar explicación alguna, me los han borrado. ¿ De dónde sacan las misas? , "La voz de su amo"
   Sigo discrepando con Ud. en sus opiniones, Le recomiendo por los problemas que dan, lea el caso del inspector : CUP , "no tot va sempre sobre rodes" . Saludos

   • Teresa
    19/05/2011 at 9:16

    Josep Raventos
    Én el debate de la Peni día 18, ¿Qué le parecio lo que dijo el Sr. Ramos (PP) que los "funcionarios" de la Guardia Urbana , que son 40 efectivos, sólo trabajan 30 , y el resto están desaparecidos o de baja? . Saludos.

 17. Ana
  18/05/2011 at 11:27

  Enric, con ánimo de hacer una crítica constructiva, primeramente me gustaría aclarar que yo personalmente comulgo con muchas ideas de la CUP y de hecho el próximo domingo voy a daros mi voto, porque creo que realmente estais haciendo un excelente trabajo y os preocupais por los ciudadanos de Molins, pero tus comentarios hacen mucho daño a vuestro partido. Ya sé que no te tomarás a bien mi comentario pero realmente tus réplicas casi siempre estan llenas de faltas de respeto y desdén hacia los demás, y eso molesta. Si realmente quieres ayudar más a tu partido, deberías cuidar más las palabras que usas. Teneis mucha razón en muchas cosas, y se pueden defender muy bien vuestras ideas sin atacar de la manera que lo haces.
  En serio, ojalá llegueis a los 1000 votos tal y como os habeis propuesto. Muchos ánimos
  Un saludo

 18. Enric Piera
  18/05/2011 at 12:26

  Ana, aquest senyor jubilat que es fa dir Teresa es dedica a insultar a la majoria de partits amb apel.latius com "niñatos" o amb mentides o difamacions contra altres polítics municipals d´altres formacions. Això no està be. El que no es pot fer és no poder debatre cap tema. Defensar una visió d´esquerres i independentista no és faltar el respecte als altres. Precisament el que ha fet la CUP ha estat lluitar per una més gran transparència en la gestió municipal. Ana, si tú penses que defensar les idees és faltar el respecte et recomano que revissis els comentaris d´aquest anònim "Teresa". Jo no se a que et refereixis quan dius que falto el respecte. Em pots posar un exemple ? prefereixis que no podem debatre o opinar en els mitjans de comunicació, mentres altres es dediquen a insultar, difamar o mentir ? Som molts els que dediquem moltes hores en recolzar aquest projecte i estem molt i molt orgullosos de fer-ho. Salut !!

 19. Enric Piera
  18/05/2011 at 16:38

  Per cert, moltes felicitats al senyor Teresa. No crec que ningú a la CUP es conegui "de memòria" tot el programa de la CUP. Que nostre senyor li conservi la memòria.

 20. Toni
  18/05/2011 at 17:29

  Cuando cobran los CUP actualmente i Alex Maymo??? y despues de dia eleciones cuando va a cobrar el futuro??? lo mismo de los PSC y IC como todos los partidos ????

 21. Francesc
  18/05/2011 at 17:35

  Tienen el futuro los CUP para nuevo alcalde de Molins de rei??? Seamos legales y sin hacer trampas sobre la gente del pueblo Molins de rei. Por favor vamos en serio porque mucha gente esta pasando muy mal por culpa de obras, sin clientes a los cormerciales, hay poca aparcamientos, demasiados multas, precios de impuestos más caros que el Barcelona,…etc…. Porque dicen mentiras a pobre gente de nuestro pueblo???

 22. Enric Piera
  19/05/2011 at 0:36

  Toni, al butlletí que has rebut a casa teva hi ha una relació detallada de les despeses de la CUP. Només ho has de llegir. Per cert, també trobaràs el que cobren els altres polítics de Molins i comparar. No cal fer cap comentari al que dius, només llegeix el butlletí. Salut !!

 23. Enric Piera
  19/05/2011 at 10:50

  Senyor Teresa, no m´envii més privats al meu Facebook com aquest, que dit de pas no s´enten el que vol dir,gràcies:
  La Treresa Rius Roca 18 maig a les 17:51 Notifica
  Sr. Ricard Domenech , Sr. Enric Piera : ¿Después de tanto trabajo de empadronamiento en Andalucia , cambio de sexo, ingeniero técnico, y estar en listas de SI, … tan a gustito,…. no van a responderme a mis preguntas? , ¿ Cómo que Bye, bye "Teresa" ?

 24. EL PREDICADOR
  09/06/2011 at 13:03

  EL 11 TODOS A LA PUERTA DEL AYUNTAMIENTO DEMOCRACIA REAL YA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *