Jordi Casas: "Creiem que l’autèntic vot independentista s’ha d’aglutinar entorn de SI"

El candidat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Jordi Casas, és el primer d’una sèrie d’entrevistes amb els set candidats a l’alcaldia de Molins de Rei que es publicaran al llarg d’aquesta setmana. SI és l’únic partit sense representació al ple municipal que es presenta a les eleccions del 22 de maig. El seu candidat defensa que “l’autèntic vot independentista s’ha d’aglutinar entorn de SI”.

Jordi Casas, cap de llista de SI

– Edat: 49 anys

– Estat civil: casat

– Fills: 2

– Barri on viu: Sant Bartomeu

– Treballa de  director d’exportació d’una empresa tèxtil

– Va estudiar disseny tèxtil. També té estudis de Història i Geografía a la Universitat de Barcelona que no va acabar

– Quan era petit, volia ser de gran astronauta, potser Neil Armstrong em va influir

– És creient?: No – Un defecte: Només un? – Una virtut: La tenacitat

– Racó favorit de Molins de Rei: El salt d’aigua de la Rierada

– Si ha de quedar amb algú a Molins ho fa a la Plaça de l’Ajuntament

– Un lloc per escapar-se fora de Molins:  el Delta de l’Ebre

– Aficions: història, lectura i escoltar música – Un llibre:  Camí de Sirga de Jesús Moncada

– Una película: qualsevol d’Stanley Kubrick – Un programa o série de televisió: APM

– Una cançó: Wish you were here (Pink Floyd) – Un esport: el futbol

– Un viatge que recordi especialment: L’últim que vaig fer a Londres amb tota la família

– Una foto que s’emportaria al despatx d’alcaldia: La de la meva dona i els meus fills.

Com es pot aconseguir la independència de Catalunya des de Molins de Rei ?

El món local és la punta de llança del procés d’independència de Catalunya. Una mostra és l’èxit de les consultes sobiranistes. Nosaltres creiem en un estat municipalista que vagi de baix a dalt.

Més enllà d’aconseguir la independència de baix cap a dalt. Quins plans tenen per Molins de Rei?

De moment, mentre Catalunya segueixi patint al formar part d’Espanya, hem d’administrar amb molta rigorositat els escassos recursos dels que disposem. S’ha d’intentar fer més amb menys.

Em pot concretar una mica més?

Considerem que la vila té dos grans dèficits:  l’urbanístic i la manca de participació ciutadana i la transparència. Per fer front a aquests problemes hem elaborat un programa basat en tres grans punts: volem posar una mica d’ordre als problemes d’urbanisme i mobilitat de Molins de Rei, volem reorganitzar l’ajuntament i la seva política econòmica fent possible la participació dels ciutadans mitjançant consultes populars sobre les grans qüestions i, per últim, fer front a la crisi a través de la política de proximitat i les mesures d’auteritat.

Com es fa una política d’austeritat sense reduir els serveis a les persones?

Aquesta és la gran pregunta. Mentre no tinguem la independència el que podem fer és no malbaratar, no invertir en grans infraestructures, optimitzar els recursos i, a partir d’aquí, intentar que els serveis a les persones no disminueixin. Tot i que s’ha de tenir en compte que les competències dels municipis són, a hores d’ara i des del 1978, molt minses.

Cap a on creu que es dirigirà el vot independentista a la vila?

En principi hi ha tres partits independentistes, i dic en principi ja que cal veure la tendència d’alguns durant els últims anys. Tot i ser una opció nova, nosaltres creiem que l’autèntic vot independentista s’ha d’aglutinar entorn de Solidaritat Catalana. Estem fent una gran campanya i això ens donarà rèdits electorals.

Amb qui estaries disposat a pactar després del 22 de maig?

Si després d’aquest dia els ciutadans ens donen aquesta oportunitat, hi han tres punts bàsics per poder arribar a un acord amb nosaltres: el programa, la regeneració política, que per nosaltres és molt important,  i estar d’acord en un horitzó comú de construcció nacional.

A part de ser una formació independentista, en quin eix ideològic podem col·locar a SI?

SI és una opció política que es defineix com a transversal, això vol dir que el nostre partit uneix a gent d’esquerres i de dretes. De totes maneres, nosaltres creiem que ara l’eix ideològic important és independència si o independència no. Després els catalans ja decidirem si volem ser d’esquerres, de dretes o de centre.

Ha estat complicat construir aquesta formació a Molins de Rei, us han rebut bé els altres partits polítics?

La cosa ha anat molt ràpid i ens uns mesos ho hem fet tot. Ha estat molt dur. Respecte a la rebuda dels altres partit, jo no tinc queixes. El que si veig és un cert nerviosisme per part d’alguns ja que els altres partit han vist que estem penetrant a Molins de Rei.

 • Xavi

  Entenc que en Jordi debia respondre fer més amb menys… u lapsus.

  Jo el que demanaria a tots els partits es no només transparència, sinó un gran sentit de l'ètica. Mai he volgut caure en el parany de ficar tothom en el mateix sac, i tinc una forta convicció democràtica, però no puc oblidar quina va ser una de les primeres coses que van fer a l'inici de l'actual legislatura….

  • viumolinsderei

   Tota la raó Xavi, en Jordi volia dir fer més amb menys. Lapsus corregit.

   • Teresa

    Si , Ahora, precisamente ahora, de repente, a todos los partidos les han aparecido facultades divinas, como Jesucristo en el milagro de los panes y los peces. No se lo cree nadie.

 • Teresa

  Bueno, Me parece bastante el "curriculum" del alcaldable por SI, Las votantes nos gustaría también el de los de la lista , ( sólo 3 o 4), con los cargos y oficios públicos, y los salarios públicos que cobran.
  Los "curriculums" que he visto hasta ahora de los partidos, excepto los de la CUP, los demás no llegan al aprobado.
  Con eso de las alianzas, ¿Podemos decir que si no coinciden cion el mismo programa, no hayan los mismos de siempre ( regeneració política) y no sean independentistas , quedan descartados, CIU, PSC y ICV ? Saludos

  • Bernat

   ¿Bastante que? ¿Patetico? no por la calidad sino por el contenido… Daniel que mania tienes en lo que cobran de cargos públicos. ¿Todo el mundo de una lista tiene que cobrar un salario público?. Entre los currículums y tus porras vives en una nebulosa obsesiva que no deja sacar ni tu propia realidad. También es buenísimo este señuelo de profesora Rotenmeyer que llevas. Tu apruebas y suspendes… eres el dios de la política municipal de Molins, lástima que no seas objetivo. ¿Cuanto cobra el Sr. Casas?. Otra duda que tengo es esta afirmación "’autèntic vot independentista s’ha d’aglutinar entorn de SI". ¿Que narices importa la independencia en una campaña municipal? Podrian explicar algo, sobre las ideas de que escoles bressol, equipaments, y otras cosas que verdaderamente importan a las gentes que viven en Molins.. y dejar de aglutinar cosas, que al final acabaran aglutinando cositas que no les pertenecen…

  • Robert Rit

   Apreciada Teresa, si vols saber el curriculum de la gent de la llista de SI només has d'entrar a la seva pàgina web http://www.soldiaritatcatalana.cat/molinsderei o http://www.solidaritatmunicipal.cat/molinsderei, on a més a més podràs consultar el programa. A partir d'aquí podreu veure que és alguna cosa més que un partit independentista i que la seva gent tenen unes feines i unes preparacions acadèmiques tant o més dignes que qualsevol integrant de les altres candidatures municipals. La diferència principal és que no necessiten de la política per a viure'n. No "vaguearan por el pueblo" t'ho ben asseguro