Viladecans celebra la Fira de Sant Isidre

Viladecans mostra la seva activitat agrícola, econòmica i associativa a l’edifici Cubic i al parc de la Marina durant el cap de setmana del 14 i 15 de maig en el marc de la Fira de Sant Isidre, que arriba a la seva 41a edició.

Viladecans  es vesteix de festa un any més aquest mes de maig per viure un dels esdeveniments ciutadans més populars de l’any, la Fira de Sant Isidre. Els dies 14 i 15 de maig, Cubic i el parc de la Marina acullen aquesta cita ineludible en què es podran veure les tradicionals paneres de fruits del camp o passejar per l’espai comercial, a més de conèixer l’activitat de les associacions locals a la Mostra d’Entitats, que enguany celebra un aniversari molt rodó: 10 anys de vida.

La Fira, plenament consolidada, repeteix iniciatives com el ‘Lot de la Fira’ de productes del camp, la Granja per als infants i els ‘tastets’ del Gremi d’Hosteleria; però no deixa d’incorporar novetats. Així, a l’estand municipal, que enguany gira a l’entorn del Mil·lenari, se sumen una demostració d’activitats de dansa, gimnàstica i ball del comerç associat a la Xarxa Comercial, que també estrenarà un vídeo musical gravat amb participació popular per promocionar el comerç de proximitat. També, la celebració del desè aniversari de la Mostra es farà de manera molt especial, amb una festa el dissabte.

El Mil·lenari, a l’estand municipal

La commemoració del Mil·lenari de Viladecans és el fil conductor de l’estand municipal, ubicat a l’edifici Cubic. Compta amb un espai expositiu sobre curiositats; una zona infantil on s’explicarà el conte ‘La Clau del Temps’, sobre la història local; un espai d’activitats, amb un taller d’estampació; l’espai de la memòria, on els ciutadans podran gravar un vídeo sobre els seus records a la ciutat, i l’espai del futur, on els visitants podran penjar els seus desitjos de com esperen que sigui Viladecans els propers anys, amb el repte d’arribar als mil desitjos per celebrar així el Mil·lenari.

Un comerç molt actiu

Seran presents a la cita les activitats econòmiques habituals: serveis, automoció i indústria, alimentació, artesania i, com no, el ja consolidat ‘Carrer del comerç’. Aquest any, aquest carrer serà encara més llarg, ja que, per plantar cara a la crisi, més comerços s’han animat a mostrar els seus productes a la Fira de Sant Isidre i reivindicar el valor del comerç de proximitat. A més, la Xarxa Comercial oferirà una exhibició d’escoles de ball i gimnasos associats i la presentació d’un vídeo musical que promou el comerç local gravat a l’abril amb la col·laboració ciutadana. Serà el dissabte a les 20 hores.

Exposició de productes del camp

La tradicional exposició de composicions amb productes del camp, organitzada per la Cooperativa Agrícola de Viladecans a Cubic, ofereix una trentena de propostes originals que criden l’atenció tant a la vista com a l’olfacte de les persones que visiten la Fira. Aquestes petites obres d’art estan compostes per agricultors locals amb fruites, verdures, hortalisses i llegums. El concurs torna a posar en evidència la destresa dels seus autors per oferir propostes atractives.

El diumenge a les 8 del vespre, una de les cistelles es regalarà entre les persones que dipositin el seu formulari de participació en el sorteig durant el cap de setmana. Només hi haurà una persona afortunada, però tota la gent té al seu abast, amb el ‘Lot de la Fira’, dur-se a casa hortalisses locals. Es vendrà davant de Cubic i oferirà, per 3 euros, cogombres, carxofes o carbassons de l’horta local en una bossa reutilitzable.

Hi haurà, a més, dues degustacions (de xips de carxofes i crema de faves amb salsa romesco) que organitza el Gremi d’Hosteleria, en col·laboració amb la Cooperativa, en el seu estand davant de Cubic. Serà el dissabte, a les sis de la tarda, i el diumenge, a les 12.30 del migdia.

Desè aniversari de la Mostra d’Entitats

La Mostra d’Entitats, trobada del teixit associatiu del municIpi per mostrar a tothom la seva activitat, compleix enguany deu edicions. Per viure un desè aniversari ben especial, les entitats de la ciutat doblaran els seus esforços per apropar-se a la ciutadania i han preparat per al disssabte 14 a la tarda una festa de celebració.

La cita commemorativa arrencarà amb una batucada itinerant, a càrrec del grup Tun Tum Prat, que sortirà a les 18.30 hores del passeig de la Marina, cantonada amb el carrer de Fiveller, per recòrrer tota la Fira. Als batucaires els acompanyaran membres d’entitats, que donaran obsequis commemoratius a les persones participants que es trobin en el seu recorregut.

La sonora i acolorida rua acabarà cap a les 19 hores a la plaça de la Mostra, on a continuació es faran actuacions d’entitats de grallers,
sardanes, sevillanes, dansa del ventre, balls llatins i hip-hop, entre d’altres. Un complement per- fecte per a una mostra amb mig centenar d’entitats participants, que oferiran una trentena d’exhibicions de les seves activitats.

L’altra gran novetat de la Mostra és el Festival Rudecans, de música ska i reggae, promogut pels agrupaments escolta. Es farà dissabte des de les 7 de la tarda a l’escenari del llac petit, amb la participació dels grups catalans Acció Festiva, High Times, Roe Green&Txipiaite Band i Baratos. Ells ajudaran a que el desè aniversari faci soroll.

Activitats infantils

Per segon any consecutiu, diverses entitats, amb la col·laboració de Carrefour Market, s’uneixen per realitzar la Marató d’activitats infantils a la Carpa de la Mostra. Hi haurà tallers simultanis  per a nenes i nens de 5 a 12 anys que es realitzaran el diumenge d’11.30 a 13.30 i de 17 a 19 hores.  Per participar-hi, només cal apuntar-se a l’estand d’informació de la Mostra. Tothom que superi totes les proves s’emportarà un obsequi.

Recomanacions personalitzades