Ivan Arcas vol més plaques fotovoltaiques en el planejament urbanístic

Ivan Arcas ha defensat un dels projectes més controvertits de la legislatura: les pèrgoles fotovoltaiques de la plaça del Molí i s’ha compromés a promoure més instal·lacions d’energies renovables en el planejament urbanístic a través de Molins Energia.

Ivan Arcas va explicar el seu programa en matèria de sostenibilitat i energia sota les pèrgoles fotovoltaiques // IxMdR

Les “Converses amb l’alcalde” del passat dimarts van portar a Ivan Arcas a seure sota un dels projectes que més critiques s’ha guanyat durant els últims mesos. Les plaques fotovoltaiques de la plaça del Molí van ser testimonis dels compromisos d’Iniciativa per Molins de Rei en matèria de sostenibilitat. Ivan Arcas va reiterar que “l’estalvi energètic de la vila és i continuarà sent una prioritat” i va assegurar que els pròxims anys promourà, a través de Molins Energia, sistemes i instal·lacions d’energies renovables que es volen incloure en el planejament urbanístic. L’aposta de Iniciativa per Molins de Rei passa per “aplicar mesures d’arquitectura bioclimàtica i incentivar els sostres solars en equipaments públics i naus industrials”.

El candidat a la reeleeció va concloure amb un eslògan propi d’un partit ecosocialista com el que encapçala: “el futur s’escriu amb “e” d’energia, estalvi, eficiència, equilibri i ecologia”.

“Conversa” amb els veïns del Centre

Sota les pèrgoles fotovoltaiques, Arcas es va reunir amb veïns de la plaça de la Llibertat, passeig del Terraplè i Rafael de Casanovas. “La nova plaça ha esdevingut un lloc privilegiat per dur a terme esdeveniments que requereixen espais amplis i nets”, va defensar l’alcalde, posant com exemple de la seva funcionalitat la ubicació de la Fira d’Entitats i la Fira Jove durant les dues últimes edicions de la Fira de la Candelera. Per al candidat d’Iniciativa per Molins de Rei, el futur de Molins de Rei passa per aquesta zona. “Cal continuar apostant per aquesta centralitat dotant a la zona de més serveis, com la futura biblioteca de Molins de Rei“, va prometre Arcas, comprometent-se a construir una de les infraestructures més necessàries per a Molins de Rei. Tots els partits la porten en el programa, variant en funció de la formació política, el cost, la ubicació i els serveis que ha d’oferir.

 • Teresa

  No, no , holocaustro energético No, Menos mal que Viu molins no se lo lee nadie, ¿ Cuanto llevamos de déficit en ese invento bodrio-comunista de Molins Enegía , ¿ Alguien lo sabe? , Recomiendo a los internautas que en eso de las fotovoltaicas, lean el ´foro de Opinio/Jordi Muñoz/18-03-2011 ; ¿ Cómo es posible que esso de ICV nos quieran a los ciudadanos decente de Molins, hacer comulgar con ruedas de molino? , Eso de que los paneles solares se den sombra unos a utros , tal como decía el candidato de SI, Jordi Casas "es un insulto a la inteligencia de los ciudadanos de Molins" ( ver entrevista RMR, jueves 12-5-2011) .
  No nos distraigan más con sus diarreas energéticas, ¿ Se publicarán los “curriculums” del candidato y de los de la lista? , ( sólo los 5 o 6 primeros), y puestos a ser mas transpagentes, ¿ Nos indicaran los cargos y oficios públicos, y sus salarios ?
  El último fulleton de ICV con fotos, va sin descriptivo de "curriculums", y no llega al aprobado. ¿ De qué tienen miedo?. Saludos

  • Teresa

   Perdona Bernardo , ó cñ de la Bernarda, o cómo te llames,…. No le adjudiques méritos , este tema de las sombras de las placas fotovoltaicas, es de dominío público, y de cuaquiera que no sea militante de ICV y que tenga cuatro luces. Ciertamente que eso de las sombras, no es una lucidez del Sr. Casas, que sólo debe tener algo de sentido común como los demás cuerdos. El señor, de Opinio/Jordi Muñoz/18-03-2011 , tiene raices en Molins , s ingeniero, y no es de raíces mejicanas, y dejó muy claro el tema de las sombras y su opinión.

 • Xavi

  Un director d'un centre públic de Molins de Rei en els últims anys ha volgut fer educació en medi ambient a la seva escola treballant les tres R famoses, (reduir, reutilitzar, reciclar) com a lema. Com a part del projecte senzillament va demanar l'evolució d'aigua i llum del seu centre. Ho va demanar insistentment i per mitjà de diferents instàncies…
  En un any no va tenir resposta favorable, i no s´se si hores d'ara l'ha tingut. A mí des de fora se'm fa difícil entendre que això que demanava i que penso que haurien de tenir tots els centres, no li hagi pogut estar facilitat per ningú dels treballadors de l'ajuntament. Penso que això és fer política de medi ambient amb cost zero.

 • Pingback: Iniciativa vol ampliar el Parc Natural de Collserola fins el riu Llobregat | Viu Molins de Rei()