La compravenda d'habitatges es va duplicar al 2010

Les operacions de compra i venda d’habitatges a Molins de Rei s’han duplicat al 2010 respecte l’any anterior. Les operacions d’habitatge de segona mà són les principals protagonistes de la incipient recuperació del mercat immobiliari.

A Molins de Rei es van vendre 227 habitatges durant el 2010, segons dades elaborades pel Departament d’Estudis del Fòrum Empresarial del Llobregat a partir de xifres oficials del departament de Territori i Sostenibilitat. Aquesta xifra suposa un increment del 118% respecte el 2009, quan es van vendre 104 vivendes. Per tant, es van duplicar el volum de transaccions i es marca la possible recuperació d’un dels sectors més tocats per la crisi econòmica.

Habitatges venuts a l’Hospitalet i Baix Llogregat. 2004-2010 // Fem Llobregat

Mentre que en el conjunt de Catalunya les transaccions van augmentar un 15,9%, al 2010, al Baix Llobregat  la venda d’immobles va créixer un 38,5%, el que va suposar un total de 7.865 transaccions immobiliàries al Baix Llobregat i l’Hospitalet. D’aquestes operacions, 1.992 van correspondre a habitatges nous i 5.873 a segona mà. Així, la millora es basa sobretot en les operacions de compravenda d’habitatges de segona mà, que s’han incrementat un 47,7% a la zona davant el 28,2% del conjunt de Catalunya. En el cas dels habitatges l’augment és més moderat -un 16% per cent-, però suposa un increment molt superior al de Catalunya, que registra un retrocés del 6,1%.

Sant Joan Despí és el municipi que encapçala la millora, ja que al 2010 va multiplicar per tres el nombre d’habitatges transaccionats el 2009 i gairebé recupera registres anteriors a la crisi. Li segueix Molins de Rei, acompanyat d’altres poblacions com Begues, Cervelló i Vallirana, que dupliquen en tots els casos el volum de transaccions del 2009. En canvi, només tres municipis han vist reduir-se el nombre d’operacions. Es tracta de Pallejà, la Palma de Cervelló i Esplugues de Llobregat.

Recomanacions personalitzades